Reacția șefului Volkswagen la posibila interzicere a motoarelor diesel în Germania: “Este un scenariu înfricoșător și complet inutil”

de Petre Barac
Joi, 08.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Volkswagen, Herbert Diess, a oferit prima reacție după ce Justiția din Germania a decis că orașele pot să interzică individual mașinile cu motoare diesel: “Este un scenariu înfricoșător și complet inutil”.

Într-o dispoziție considerată istorică de presa germană, Curtea Administrativă federală din Leipzig a decis recent că fiecare oraș va putea hotărî individual dacă mașinile diesel au sau nu accesul interzis.

Tot atunci, instanța a spus că orașele Stuttgart și Dusseldorf ar trebui să ia în calcul varianta interzicerii motoarelor diesel pentru o anumită perioadă.

Așa cum era de așteptat, decizia Justiției germane nu le-a picat prea bine oficialilor Volkswagen. Șeful Herbert Diess a spus că posibila interzicere a motoarelor diesel “este un scenariu înfricoșător și complet inutil”.

În urmă cu câțiva ani, în Stuttgart, nivelul de poluare din aer era peste limita maximă admisă pentru 800 de ore pe an. În 2017, au fost doar 3 ore pe an, deci situația se îmbunătățește constant pentru că totul devine mai curat și eficient. În urmă cu 3 ani, 90 de orașe din Germania sufereau la acest capitol. anul trecut erau 70, dintre care 50 aproape de limita normală.

Deci mai avem 20 de orașe unde trebuie să rezolvăm problema calității aerului. Traficul acolo este foarte intens, iar străzile sunt înguste. În acele orașe, probabil trei sau patru străzi sunt cu probleme. Chiar dacă nu se face nimic, situația poluării se va rezolva în 2 sau 3 ani datorită faptului că parcul auto se înnoiește,” a explicat Herbert Diess.

Șeful Volkswagen susține că poluarea aerului este o problemă “cu care se poate descurca”, el fiind mai îngrijorat de nivelul de CO2 și schimbările climatice.

La nivel european, orașe precum Paris, Madrid, Atena, Roma sau Hamburg au anunțat că vor să interzică motoarele diesel ca parte din planul de măsuri pentru combaterea poluării.

Amintim că Volkswagen estimează o “renaștere diesel” în curând, în ciuda trendului global care arată vânzări în creștere pentru modelele hibride și electrice.

Via Autocar 

Comentarii (9)

  • Buuuuaaaaaaahhhhh! Bau ! Scared YET?
    14 6
  • micul mincinos
    lasa garagara boss....lasa statisticile...si sa-mi spui ca noi locuim pe Terra si ne incalzim de la o stea numita Soare tot nu te cred.

    cine s-a gasit sa ne explice cum stam cu poluarea: seful fabricii de Pinochio.
    23 8
  • Daca in articolul anterior ( http://www.automarket.ro/stiri/volkswagen-anticipeaza-renasterea-diesel-clientii-isi-vor-da-seama-83227.html ) se putea observa un consum alarmant de absint, in articolul curent se pare ca VW a inlocuit absintul cu lacul de pachet.

    Oricum, radem/glumim/ne batem p**a de VW, dar in afara de TDI, VW (ca brand auto, nu VAG ca grup) nu prea are cu ce sa se laude. Grosul vanzarilor sunt TDI-uri. Daca nu mai e TDI, VW poate sa se duca in piata sa vanda cartofi sau shlapi.
    11 8
  • niste puscarie nu vrea el? dupa el e normal sa fie poluarea peste limite in loc sa fie la minim si fara decese,
    9 5
  • e-manuela
    Buna! Nenea, voi ăștia care comentați aici, sunteti toti fani Dacia, ori doar încă n-ati strâns suficienți firfi sa achizitionati, in sfârșit, o mașina?...
    5 14
  • scamel
    nu stiu cum e la ei. la noi vezi frecvent in trafic masini aratoase care lasa in urma fum negru.au debitul modificat intentionat de niste specialisti carpaci pentru a usura pornirea sau pentru a creste puterea.
    pentru ei se iau masuri care afecteaza multi nevinovati.
    12 3
  • Herbert Diess
    si la sfarsitul anului ma laud cu vanzari record de electrice ridicandu-ma pe piedestalul masinilor ecologice....si toti fanboii cazuti in poponeata "uite, bre, ce adevarati sunt carnatarii nostri, sa-i pui in rama nu altceva!, vezi cum s-au descurcat ei? mai ieri erau pusi la zid pe nedrept ca ar fi minciunit, acum asa si-au incordat iei muschii si au facut si profit record, au platit si peste amenzi (ca sunt darnici) au dat si premii la angajati si toate disalarurile gratis la romani! Tac Pac!"

    sa nu ziceti ca nu v-am zis-o!
    6 3
  • Diesel
    Probabil isi apara si ei' 'rablele''.
    Apoi poate s-au fi trezit si nemtii ca prin Norvegia se vinde Tesla de rupe si eGolful nu prea mai poate. IAR prin Europa bantuie frunza(Leaf) de la Nissan asa ca sunt cam bantuiti saracii.

    PS: sa mai interzica diselul prin Roma si Paris si mai ramane TDI pt China si India.
    Bafta!
    0 0
  • Pt. noi romanii tot masinile diesel(mai noi Euro 5) second hand ramane solutia optima. Promaganda cu masinile electrice aste cam TEAPA pt. oamenii care au mai putini bani...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru