"Recoltă" bogată pentru Poliția Rutieră în weekend-ul prelungit: 29.000 de amenzi și 2500 de permise reținute

de Mircea Meşter
Miercuri, 16.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Controalele Poliției Rutiere din cele 4 zile de weekend prelungit care tocmai s-au încheiat au dus la aproape 30.000 de amenzi în valoare totală de peste 11 milioane de lei.

Weekend-urile prelungite datorate sărbătorilor legale tind să aibă în România două moduri de desfășurare pentru șoferi: fie nimerești cu mașina în cozi kilometrice pe șosele, fie te afli în bătaia pistolului radar al polițiștilor care acoperă în aceste zile toate porțiunile de șosea și autostradă care nu sunt supuse chinului aglomerației. Iar dacă te încadrezi în a doua tipologie, ai șanse majore să fii surprins de polițiști rulând cu o viteză superioară celei legale.

Inspectoratul General al Poliției Rutiere (IGPR) a anunțat că în weekend-ul prelungit din 12-15 august au fost aplicate peste 29.000 de amenzi care au totalizat 11 milioane de lei. Conform reprezentanților Poliției, 11.000 de amenzi au fost aplicate pentru viteză neregulamentară, iar 225 pentru consum de alcool la volan.

Mai mult, peste 2500 de șoferi au rămasîn aceste 4 zile fără permisul de conducere în urma controalelor Poliției Rutiere, agenții retrăgând 650 de certificate de înmatriculare.

via IGPR

Comentarii (2)

  • In afara de dat amenzi ce alte realizari mai sunt? Si, in general, cu ce ne mai laudam? Autostrazi, ceva?
    4 1
  • Aproape in fiecare an fac o plimbare in străinătate, iubesc Romania dar ador sa ma plimb cu mașina frumos :) M-am întors din Grecia după 30 de zile si 5000 de km, niciun echipaj de poliție prin locuri dubioase si niciun filtru de control de rutina. Merg de peste 20 de ani in Grecia si niciodata nu am fost oprit de poliție. Chiar si prin Bulgaria( am traversat-o anul asta de 4 ori cu bani pregătiți in bancnote mici) este mult mai redus statul prin boscheți si la drumul mare fata de ultimii ani. Doar noi in România nu vrem sa ne facem bine. Aceeași poveste prin toate din vestul Europei. Anul trecut o luna si peste 5000 de km in Italia :)....si ne mai si lăudam cu isprava noastra de parca am reușit sa reducem cumva numărul de victime pe șosele.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru