Record de recall-uri: americanii au rechemat 51 de milioane de maşini în service în 2015, de trei ori mai multe decât vânzările anuale

de Daniel Popescu
Vineri, 22.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 51 de milioane de americani şi-au dus maşinile în service anul trecut în cadrul unor programe asumate de constructori, însă un sfert dintre ei au rămas cu defecţiunile nerezolvate.

Statele Unite ale Americii se confruntă pentru al doilea an consecutiv cu un număr record de rechemări în service din cauza unor defecţiuni tehnice generale recunoscute de constructori.

Astfel, în 2015 au existat nu mai puţin de 51.3 milioane de maşini care au suferit recall-uri, în creştere cu aproape 300.000 comparativ cu 2014. Creşterea este însă semnificativă dacă ne raportăm la anul 2013, când au existat "numai" 20 de milioane de recall-uri.

Numeroasele probleme înregistrate la airbag-urile furnizate de producătorul japonez Takata reprezintă principala cauză a recall-urilor, întrucât acestea au afectat peste 20 de milioane de maşini. Din păcate, aproximativ 25% dintre maşinile rechemate nu sunt reparate pentru că proprietarii maşinilor nu au mers la service pentru remedierea defecţiunilor.

"Recall-urile reprezintă o problemă importantă de siguranţă şi ar trebui remediate cu promptitudine. Un client informat este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai noştri pentru a ne asigura că vehiculele rechemate sunt reparate", precizează autorităţile americane într-un comunicat de presă.

Numărul de recall-uri înregistrate anul trecut este de circa trei ori mai mare decât numărul total de maşini vândute pe parcursul anului 2015, când s-au comercializat 17.47 milioane de unităţi.

Via MLive

Comentarii (3)

 • Au apus de mult vremurile cand tehnologia era atat de simpla incat puteai repara masina in drum. Acum ajungi sa declari masina dauna totala din cauza unui sistem electronic de care nu-i da nimeni de cap sau care valoreaza cat toata masina la varsta a doua...
  7 0
 • @Stefi, corect.

  Intrebarea e cate din astea 51 de milioane au fost mama fiabilitatii ...
  3 0
 • pe 22 ian, anul curent s-a inregistrat inca un deces datorita airbagurilor Takata; al 10 lea in lume.

  Takata pare ca va obtine fonduri de la unii constructori asiatici pentru a depasi socul recall-urilor.
  3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru
Descarcă aplicaţia Automarket