Renaște Lancia Stratos? Italienii anunță un nou concept, programat să debuteze în aprilie

de Tiberiu Safta
Joi, 16.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lancia a publicat o imagine sugestivă cu un viitor concept. Indiciile arată că mașina ar putea fi o reinterpretare modernă a legendarului Lancia Stratos. Conceptul va fi dezvăluit în aprilie.

Anul trecut, constructorul italian a prezentat conceptul Pu+Ra Zero, o machetă care anunța revenirea mărcii italiene pe plan internațional după aproape un deceniu de izolare pe piața din Italia. Alături de aceasta, Lancia a anunțat și 3 modele noi care vor fi lansate până în 2028 și care vor fi și electrice.

Acum, italienii ne pregătesc încă o surpriză și ne oferă o primă imagine sugestivă cu un viitor concept. Acesta urmează să fie prezentat în cadrul evenimentului special Emozione Pu+Ra din aprilie, organizat chiar de către Lancia.

Din imaginea oferită putem observa parțial o siluetă tipică unei mașini sport, ceea ce duce cu gândul că noul concept ar putea fi o reinterpretare modernă a legendarului Lancia Stratos. Aici putem vedea noua siglă a mărcii, precum și stopurile sub forma unor inele și un eleron montat deasupra unei caroserii curbate. Geamul din spate pare să imite vechea capotă a motorului văzută la modelul Stratos.

Noul concept Lancia, încă nebotezat, va fi prezentat oficial în 15 aprilie.

Primul model de serie nou, Ypsilon, va fi lansat în 2024. Acesta va fi urmat de primul SUV al mărcii în 2026 și de noua generație Delta în 2028. Toate modelele noi vor fi electrice.

via Lancia

Comentarii (1)

  • Seriff
    Da, renaste, dar va fi Suv electric, va avea o stinghie in loc de bord pe care se vor lipi 2 tablete, va avea o autonomie de 300 km maxim si va costa 60.000 euro.
    Cam asta fac toti, pacat de masinile legendare scoase candva.
    Asa se intampla cand isi baga toti tocilarii nasul unde nu trebuie.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru