Renault: “Relațiile cu Nissan au intrat într-o fază incredibil de pozitivă”

de Paul Cosma
Joi, 11.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Parteneriatul dintre Renault și Nissan a intrat într-o fază “incredibil de pozitivă”, potrivit declarațiilor făcute de președintele grupului francez. Jean-Dominique Senard este optimist că vânzările Renault își vor reveni în lunile care urmează.

La sfârșitul lunii mai, alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și-a prezentat noua strategie “leader-follower”, ce presupune că fiecare constructor se va concentra pe regiunile și segmentele sale de bază.

După 2025, înnoirea SUV-urilor compacte va fi condusă de Nissan, în timp ce Renault se va ocupa de SUV-urile subcompacte în Europa. Alianța estimează că investițiile în modele vor fi reduse cu până la 40% pentru vehiculele integrate în schemă.

După prezentarea strategiei, relațiile dintre Renault și Nissan au intrat într-o fază “incredibil de pozitivă”, în urma tensiunilor din ultimii ani, susține acum președintele grupului francez, Jean-Dominique Senard.

Potrivit declarațiilor sale, Senard este optimist că vânzările Renault își vor reveni în perioada următoare.

Președintele Renault a reiterat că ideea naționalizării de către statul francez nu este luată în calcul, în contextul economic actual.

“Nu este folositor pentru statul francez să investească banii contribuabililor într-o companie care trebuie să-și găsească propriile resurse,” a spus Senard.

De curând, Renault a obținut un credit garantat de stat, în valoare de 5 miliarde de euro, de la mai multe bănci franceze, pentru a traversa criza COVID-19.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Singurul aspect extraordinar de pozitiv ar fi daca s-au testat pentru covid-19.
    10 4
  • Adica nu se mai injura...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru