Renault vrea să-l înlocuiască pe Espace cu un crossover

de Sebastian Toma
Vineri, 07.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Laurens van den Acker, şeful de design al Renault, intenţionează să-l înlocuiască pe Espace cu un crossover cu design de SUV, pentru a atrage mai mulţi clienţi.

Esential 1984 este anul în care a debutat Renault Espace pe piaţă.
Renault Espace, monovolumul franţuzesc responsabil de popularitatea acestui segment pe piaţa din Europa, va fi înlocuit de un crossover cu design de SUV. Vestea vine de la Laurens van den Acker, şeful de design al Renault, care a făcut acest anunţ în cadrul unui eveniment de presă din Monte Carlo, citează cei de la Automotive News. Potrivit lui van den Acker, schimbarea vine pentru a răspunde tedinţei generale din industrie, generată de dorinţa clienţilor de a avea SUV-uri sau modele care arată ca un SUV, de unde şi scăderea vânzărilor lui Espace, explică designerul responsabil de gama Renault. Axel Breun, directorul departamentului de concepte de la Renault, a completat afirmaţiile lui van den Acker, explicând că design-ul înlocuitorului lui Espace nu va fi unul agresiv, modelul urmând să fie funcţional şi să ofere o panoramă deosebită prin suprafeţele sale vitrate.

Francezii de la Renault investesc 420 de milioane de euro în uzina sa din Douai, Franţa, unde vor produce succesorul lui Espace şi viitorul Laguna.

Cele două modele noi vor împărţi linia de producţie cu Scenic şi derivatele sale. În prezent, Renault produce modelele Espace şi Laguna în Sandouville, Franţa. Debutul noilor Espace şi Laguna va avea loc în 2014, noile generaţii ale celor două modele urmând să fie construite direct la uzina din Douai. Noul Espace va fi vândut şi pe piaţa din China, cea mai mare piaţă auto din lume, loc în care SUV-urile sunt la fel de populare ca în Europa sau în Statele Unite ale Americii.

Urmareste Automarket
Conceptul care prefigurează noul Espace va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an, lasă de înţeles van den Acker.
Modelul ar putea prelua anumite trăsături de la Scenic XMOD, o versiune a monovolumului compact al francezilor lansată la Salonul Auto de la Geneva. Prima generaţie a lui Espace a debutat în 1984. Actuala generaţie a monovolumului de la Renault a fost lansată în 2002 şi a fost reactualizată cu mai multe restilizări, dar acestea nu au reuşit să revigoreze vânzările modelului.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (9)

  • cui nu a mers niciodata in masina asta ii recomand sa o faca ... arata oribil dupa parerea mea, dar inauntru parca esti in sufragerie ...
    20 3
  • ar fi pacat ca espace sa 'moara'.......nu de alta da espace a fost prima masina din clasa ei.......are o istorie interesanta......masina in sine e interesanta.........e ca si cum ar considera bmw sa nu mai produca M5-ul.....
    18 1
  • De Espace-ul asta, ce ziceti?

    http://images03.olx.fr/ui/1/38/10/8763810_1.jpg

    eeh ce vremuri !
    20 0
  • a cam disparut segmentul unde pana acum 7-8 ani era leader
    16 1
  • Nu-i problema, Renault se adapteaza!
    22 2
  • Daca cross over-ul va fi tot 4x2, mai bine raman la Espace!
    7 5
  • Asta-i, cum a zis @xxx, a disparut segmentul, a murit interesul pt monovolume. Pacat, era pionierul segmentului, alaturi de Chrysler Town&Country de pe celalalt mal al baltii. Oricum, daca urmasul sau va avea alura de crossover, imi imaginez eu ca o sa arate in genul lui Cadillac SRX sau MB R-Klasse, deci o mediana intre SUV si monovolum.
    20 1
  • Normal ca a disparut segmentul. E un segment inutil pentru omul de rand, om de rand care vrand nevrand asigura grosul vanzarilor. Au doar putin mai mult spatiu si aer in interior, in rest sunt masini instabile cu centrul de grutate sus, destul de scumpe, majoritatea au tot 5 locuri la fel ca un combi normal, senzatie de microbuz, greu de manevrat si parcat, familiile nu mai sunt atat de numeroase, depreciere destul de mare la revanzare, se incalzesc mai greu iarna :)....etc.
    7 9
  • Apropo de masini de genul asta. Prin '96-'97 imi amintesc ca aveam un vecin al caruit frate locuieste si acum in Paris. Si in fiecare vara veneau toti 4 + una bucata catel, in vacanta in Romania. Si veneau cu un Espace din poza lui @1982. Imi amintesc ca era vopsit cu un albastru inchis metalizat. Ei bine, intr-o lume in care vedeam doar Dacii, Aro, uneori Oltcit si rar cate un Golf 2 sau Opel Kadett, acel Espace te soca efectiv la cum arata pe acea culoare, cu jante din aliaj, bordul ala care parea de ozn si ditamai trapa prin care intra multa lumina. Toti copiii eram socati, ne uitam la masina aia cu orele de parca eram hipnotizati. Cam aceiasi reactie am avut-o cand am vazut prima data Porsche 911. Se intampla prin '93-'94 cred, era rosu si avea numere de Germania.
    Vorba lui @1982, ce vremuri. :)
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru