Reuters: "Viitorul Opel Corsa ar putea fi dezvoltat fără ajutorul PSA Peugeot-Citroen"

de Sebastian Toma
Vineri, 25.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors ar putea dezvolta independent următoarea generaţie a lui Opel Corsa, spun cei de la Reuters. Decizia ar avea rolul de a consolida gama de produse a concernului american.

Opel Corsa ar putea să nu împartă platforma cu echivalenţii din portofoliul PSA Peugeot-Citroen, spun cei de la Reuters. Publicaţia susţine că General Motors plănuieşte dezvoltarea independentă a viitoarei generaţii Opel Corsa pentru a-şi întări portofoliul de produse. Noua generaţie a lui Corsa va folosi o platformă numită G2XX, care va fi comună cu cea a viitorului Chevrolet Aveo şi va ajunge apoi pe viitoarele Buick Encore, Chevrolet Trax şi Opel Mokka, atunci când aceste modele vor fi înlocuite. Noul plan al celor de la GM le-ar permite acestora să-şi dezvolte singuri viitoarele produse din gama Opel şi să aibă un portofoliu eficient din punct de vedere economic.

Reprezentanţii General Motors au confirmat lansarea înlocuitorilor pentru Meriva şi Zafira în 2017 în baza colaborării cu PSA Peugeot-Citroen. Parteneriatul dintre cele două concerne prevederea dezvoltarea comună a succesorilor acestor monovolume şi producţia în aceeaşi uzină pentru a reduce costurile de ambele părţi.

Însă, cei de la GM nu au vorbit despre dezvoltarea viitoarei platforme de segment B în colaborare cu cei de la PSA Peugeot-Citroen, aşa cum era anunţat iniţial parteneriatul.

Urmareste Automarket
General Motors vrea să realizeze propria sa platformă modulară, care să permită mai multă flexibilitate în materie de design, dimensiuni şi configuraţie, fără să necesite componente complet noi în materie de şasiu şi motorizări. Modulele rezultate ar putea fi reglate ulterior pentru a fi potrivite pe pieţele cărora le sunt destinate, permiţând configuraţii diferite pentru un model global şi realizând economii de scară.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • no problem
    Gaseste GM ceva prin scrapyard sa dibuiasca o Corsa la repezeala.
    14 9
  • chiar si daca ar fi asa "de mantuiala"cum zici tu, tot va fi mult mai interesanta decat batranescul-taranesc polo :)
    12 7
  • O veste buna !!
    7 5
  • Ma bucur!
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru