Se îngroaşă gluma: Franţa ar putea interzice vânzările de maşini diesel Renault şi Volkswagen

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 25.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franţa a confirmat că ar putea interzice vânzările de maşini diesel Renault şi Volkswagen, în funcţie de rezultatele unei anchete care vor fi publicate în luna decembrie.

În prima parte a lunii noiembrie, autorităţile franceze au înaintat procuraturii o serie de dovezi cu privire la metodele prin care mai mulţi constructori, printre care Renault şi Volkswagen, ar fi manipulat testele de emisii.

Procurorii presupun că şi cei de la Renault au folosit sisteme calibrate pentru a păcăli testele de emisii, încercând să se folosească de o scăpare a legislaţiei europene de care a profitat recent inclusiv Volkswagen. Ministrul Mediului din Franţa a anunţat deja că, în funcţie de rezultatele anchetei, vânzările anumitor modele Renault şi Volkswagen care au motorizări diesel ar putea fi interzise.

Urmareste Automarket
"Vom cere procurorilor să comunice datele descoperite care ne vor permite să stabilim dacă este necesar să retragem autorizaţiile de vânzare", a precizat Segolene Royal, ministrul Mediului din Franţa.

Pentru a dovedi vinovăţia constructorului francez, procurorii se vor folosi de o mulţime de probe extrase din sediul Renault, de mai multe interviuri cu oficialii şi de rezultatele unor teste de emisii independente.

Primele rezultate ale anchetei vor fi făcute publice în cursul lunii decembrie. Oficialii Renault au refuzat să comenteze perspectiva ca unele modele cu motorizări diesel să fie scoase de pe piaţă.

Via Reuters

Comentarii (10)

  • Franța să interzică mașinile Renault? Asta chiar că e o glumă.
    29 4
  • Mvai, imi amintesc cum nu demult era hulit marele VW datorita emisiilor de noxe. Imi amintesc cat de stupid si patetic era Winterkorn pentru ca a permis asa ceva la VW. Poate isi amintesc cei care spuneau asta pe-aici. Su nu se intampla demult. Dar na, cum scandalul a adus in discutie si Renault, nu mai zic nimic. Stire fara importanta.
    Oricum nu conteaza. Ca Renault voia sa renunte la dieseluri. S-a prins de treaba asta inaintea autoritatilor franceze. Inca un mare pas pentru Alianta. Stiau ei ca nu sunt bune. Pai nu?
    15 10
  • SA Regie Nationale des Usines Renaul....asa scria odata pe placuta de identificare a Renaulturilor. Acum ce fac?
    5 4
  • - o vor face cu acceptul Renault.
    - statul francez detine procente din Renault
    - odata interzise ANUMITE motorizari, si nu masini (asa cum PROST s-ar intelege) se creeaza un precedent astfel incat o viitoare si eventuala incalcare a legislatiei sa poate fi taxata fara prea multe batai de cap.
    - si nu e o gluma e civilizatie
    20 19
  • ALEICS
    Exact , este civilizatie , adica pun cetateanul mai presus de castigurile cu orice chip ale unora !
    12 13
  • Azazel
    Si a trebuit sa inceapa un super scandal pentru ca statul sa puna mai presus cetateanul? Poate nu ar trebui uitat totusi ca statul a obligat constructorii (in mod indirect prin directivele ue) sa "coboare" cantitatea de emisii de noxe.
    2 0
  • Într-adevăr hdi-urile sunt cel mai puțin poluante motorizări diesel.
    9 6
  • sa interzica de tot dieselul. si sa dea termen de 1 an ca toti soferii sa scape de ele.
    4 10
  • Pentru cei care au un nivel de inteligență (excesiv de) mult superior față de al meu, voi reformula comentariul anterior:

    Franța să interzică ceva, ORICE, companiei Renault?! Asta chiar că e o glumă.
    5 3
  • ha?sint siderat
    Sa ma corecteze cineva daca gresesc,dar din cite stiu eu statul francez e actionar majoritar la renault...cu alte cuvinte eu ma cert pe mine ca am furat si ma si pedepsesc..atunci papa si maica tereza ar fi vax albina pe linga staul francez..imi dau lacrimile
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru