Seat anunţă o ofensivă puternică: după Ateca, urmează Arona, noua generaţie Ibiza, Leon facelift şi un posibil model electric în 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat anticipează că Arona, cel de-al doilea SUV al său, împreună cu noua generaţie Ibiza şi Leon facelift vor contribui la un reviriment al mărcii după lansarea lui Ateca. În plus, spaniolii ar putea lansa un model electric până în 2020.

SEAT încearcă să depăşească o perioadă dificilă din punct de vedere financiar pe baza unui plan pe termen lung care a debutat practic cu lansarea primului său SUV.

Seat Ateca se bucură deja de succes după ce a primit 21.000 de comenzi pe parcursul verii, "ceea ce ne oferă o credibilitate complet diferită" în privinţa profitabilităţii, potrivit CEO-ului Luca de Meo. Ateca este însă doar începutul, întrucât 2017 se anunţă un an plin pentru constructorul spaniol.

Punctul de referinţă va fi lansarea celui de-al doilea SUV al mărcii, întrucât viitorul Seat Arona, care va fi dezvăluit cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna anului viitor, are potenţialul de a lupta cu modele consacrate precum Nissan Juke în segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni.

Urmareste Automarket
În plus, Seat pregăteşte o nouă generaţie pentru hatchback-ul subcompact Ibiza, care va fi dezvoltată pe noua platforma MQB A0 a Grupului Volkswagen, care în viitor va include şi noul Polo, dar şi SUV-ul Atlas.
Noul Ibiza va debuta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie şi va beneficia de motoare noi şi sistemul de infotainment modern al grupului.

Pe de altă parte, cel târziu în prima parte a anului viitor va apărea şi un facelift pentru hatchback-ul compact Leon, care va primi un display touch de dimensiuni mai mari şi funcţii autonome prin care va putea păstra banda de circulaţie şi va fi capabil să frâneze şi să accelereze în funcţie de comportamentul maşinii din faţă. "2017 va fi un an foarte special pentru noi", sunt cuvintele lui De Meo care caracterizează pregătirile Seat pentru anul viitor.

Totuşi, spaniolii nu se opresc aici, întrucât De Meo a dezvăluit că Seat ar putea lansa un model electric în preajma anului 2020, ca parte a strategiei Grupului Volkswagen în această direcţie.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • decat mizerii de suv-uri si crossere, mai bine o decapotabila gen 207cc.
    5 8
  • no_Seat
    @Seat "Mizeriile" de suv-uri se vand si cresc de la an la an ca procentaj din piata auto totala, in timp ce decapotabilele si monovolumele scad dramatic.

    Daca nu intampini cererea nu rezisti pe piata.
    6 1
  • Sam93@Seat
    Asta daca vrei sa dai faliment. Nu fii ridicol! Decapotabilele nu se vand. SUV-urile fac volumul in ziua de azi. Doar o companie cu management idiot s-ar concentra pe modele decapotabile, care vand maxim cateva mii de unitati, mai ales in Europa unde climatul este rece, in loc de SUV-uri care vand milioane.
    5 1
  • In uk de ecemplu e plin de decapotabile, la 15 grade le decapoteaza, unii chiar si la 10 grade, mai curajosi.
    Asa ca e vorba de educatie si marketing.
    Suv-ul e exact ca moda frezei de puscarias actuala.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru