Şef dezvoltare GM: "Maşina autonomă de la Google ar putea fi o ameninţare"

de Sebastian Toma
Joi, 29.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La doar o zi de la prezentarea maşinii autonome proiectată de Google, au apărut şi primele reacţii publice ale concernelor din domeniu. Un reprezentant al General Motors nu se declară impresionat de maşina de la Google, dar spune că această companie ar putea fi un rival serios dacă se străduieşte.

Mark Reuss, şeful departamentului de dezvoltare produs de la General Motors, spune că Google ar putea fi o ameninţarea serioasă peste ani dacă va înregistra progrese cu maşinile sale autonome, precum a fost cea prezentată săptămâna aceasta. General Motors lucrează la propriile sale maşini autonome, dar nu se consideră că este într-o competiţie cu Google, din moment ce operează la un alt nivel şi are tradiţie în industria auto, în timp ce gigantul software este la primele prototipuri de vehicule pe care le construieşte. Pe de altă parte, GM s-ar putea să aibă un dezavantaj în materie de software, Google având acces la echipe mai vaste de tehnicieni şi programatori, în timp ce Google ar putea avea nevoie de un partener pentru proiectul său auto. General Motors, corporaţia americană cu sediul la Detroit, deţine mărci precum Chevrolet, Cadillac şi Opel, cu care activează pe întreg mapamondul, ceea ce i-ar face partenerii perfecţi pentru Google în cazul în care ar fi nevoie de un producător pentru o maşină autonomă care să fie produsă în volume mari.

GM se teme de Tesla Motors: "Poate produce deranj dacă nu suntem atenţi"

Maşina autonomă de la Google are o viteză maximă de 40 km/h şi nu este echipată cu volan sau cu pedale, fiind condusă automat la destinaţia introdusă de utilizator.

Reuss nu se declară prea impresionat de maşinile autonome de la Google, spunând că "oricine poate să facă orice dacă are destul timp şi destui bani".

De la această declaraţie până la subestimarea Google este cale lungă, Reuss completând: "dacă se hotărăsc să facă asta, nu am nicio îndoială că pot deveni o ameninţare foarte serioasă şi competitivă", explică şeful departamentului de dezvoltare vehicule noi de la GM. Folosind maşini hibride, cei de la Google au prezentat în trecut tehnologii şi sistem de conducere autonomă şi semi-autonomă, în care vehiculul putea să se conducă singur pe o anumită porţiune de drum şi putea să frâneze automat şi să urmeze vehiculele din faţă.

Şeful GM: "Cadillac se va lupta cu Tesla"

Urmareste Automarket
Google nu este singura companie americană pe care GM o vede drept competitor în mod public, Tesla Motors fiind o altă marcă introdusă de directorii GM la capitolul "potenţiale ameninţări".
Dan Akerson, fostul şef al General Motors, spunea în 2013 că Tesla Motors ar putea să "producă deranj" dacă nu o tratează cu atenţie. La vremea respectivă, Tesla era o companie veche de numai zece ani, în timp ce GM încerca să-şi revină din procesul de ieşire din insolvenţă şi să-şi redreseze operaţiunile de pe toate pieţele pe care activează.

General Motors pregăteşte un competitor al lui Tesla Model S

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Oare afirmatia asta chiar a facut-o sprijinindu-se pe un Corvette ?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru