Șeful Ferrari: viitorul model electric va fi „unic și un Ferrari adevărat”

de Tiberiu Safta
Joi, 15.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Ferrari, Benedetto Vigna, spune despre viitorul model electric al mărcii că va fi „unic și un Ferrari adevărat”. Primul model pur electric al mărcii de la Maranello va fi lansat în 2025.

Ferrari, la fel ca mulți alți producători, se pregătește să pășească spre noua epocă electrică. Tocmai am asistat la debutul mărcii italiene în segmentul SUV-urilor, odată cu lansarea lui Purosangue. Acum, următorul model al mărcii extrem de anticipat va fi și primul din istoria constructorului italian care va fi pur electric.

Lansarea noului model electric Ferrari nu este foarte departe. Asta pentru că mașina va fi dezvăluită în 2025. Chiar dacă nu se cunosc detalii tehnice despre viitorul model, Benedetto Vigna, CEO-ul Ferrari, ne asigură că primul model electric al mărcii va păstra multe dintre elementele speciale care caracterizează gama de modele a mărcii italiene.

Într-un interviu acordat publicației Top Gear, Vigna a precizat că viitorul model va fi „unic și un Ferrari adevărat”. El a mai spus că noul model electric va combina tradiția mărcii italiene cu inovațiile unei mașini electrice.

Odată cu lansarea primului său model electric, Ferrari își propune ca 40% din vânzările totale să fie reprezentate de mașini electrice până în 2030.

Mai mult, constructorul de la Maranello are în plan să lanseze nu mai puțin de 14 modele noi până în 2026, inclusiv un hypercar nou.

via Top Gear

Comentarii (4)

  • Mircea Badea
    nu mai vrea sa ia bataie de la sedanuri electrice? :)
    in sfarsit unul care nu ia foc? care nu trebuie servisat la cateva mii de km?
    3 3
  • Nici ei nu au auzit ca romanii nu sunt interesati de electrice? sau de SUV -uri. Purosangue tocmai ce s-a lansat.
    Banuiesc ca lor li se adreseaza astfel de model :))
    1 4
  • Seriff
    @Mircea Badea si Mihai, hopa cum au sarit pensatii, gata ma baieti, stati linistiti ca Ferrari tocmai ce au lansat un SUV V12 pentru barbati adevarati, nu pentru fani LGBT.
    2 4
  • Pentru "barbatul adevarat" de mai sus...niciodata sa nu spui niciodata. Si nu ma refer la electrice. Mai ales ca te dovedesti destul de...vocal.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru