Şeful Mitsubishi: "Succesorul lui Evo va fi un crossover electric"

de Sebastian Toma
Luni, 11.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tetsuro Aikawa, şeful Mitsubishi, a confirmat oficial debutul unui crossover electric în locul lui Lancer Evolution. Viitorul Evo promite să fie mai uşor şi mai rapid decât actualul model.

Esential 2016 este anul în care este programată lansarea următoarei generaţii a lui Outlander, care ar putea să-i dea naştere succesorului lui Lancer Evolution.
Mitsubishi Lancer Evolution, berlina de performanţă a mărcii nipone, va avea un succesor electric cu o caroserie de crossover. Vestea vine de la şeful companiei nipone, Tetsuro Aikawa, care a explicat interpretarea numelui "Evo" în japoneză drept alăturarea particulei "EV" de "O", în contextul în care sunetul "oh" înseamnă "rege" în japoneză. În ciuda alegerii unei caroserii de tip crossover, viitorul Evo va fi un model uşor şi rapid, orientat spre performanţe dinamice cât mai ridicate.

Mitsubishi Lancer Evolution X: generaţia 2015 va fi ultima pentru berlina de performanţă

În ceea ce priveşte încadrarea în gamă a succesorului lui Lancer Evolution, viitorul Evo ar putea fi vândut drept o variantă a următoarei generaţii Outlander.

La nivel estetic, este aşteptată preluarea trăsăturilor de la conceptul XR-PHEV II prezentat în luna martie 2015 la Salonul Auto de la Geneva.

Poveşti auto: Mitsubishi sau povestea David-ului japonez

Urmareste Automarket
Declaraţiile făcute de şeful Mitsubishi cu privire la viitorul lui Evo nu prezintă un şoc pentru fanii modelului, din moment ce era cunoscută de mai bine de un an hotărârea companiei de a renunţa la Lancer Evolution în formatul în care l-au vândut vreme de un sfert de secol.
Renunţarea la Evo a fost, la sfârşitul zilei, o decizie economică, bazată atât pe vânzările slabe ale acestei variante în raport cu costurile de dezvoltare, cât şi pe normele de mediu din ce în ce mai stricte pe care ar fi trebuit să le respecte motorul său.

Noutăți despre viitorul Mitsubishi Evo XI: hibridizare, benzină turbo de 1.1 litri și renunțarea la numele "Lancer"

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (1)

  • Suna a pacaleala de 1 aprilie... din pacate nu e!
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru