Şeful Volkswagen: "Avem destule mărci pentru moment"

de Sebastian Toma
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Winterkorn a declarat că portofoliul concernului Volkswagen are suficiente mărci şi că nu pregăteşte achiziţia mărcilor Proton sau Alfa Romeo.

Faptul că marca Alfa Romeo este interesantă pentru mine nu este un secret, dar suntem destul de ocupaţi cu propriile noastre mărci

Martin Winterkorn
CEO Volkswagen
Volkswagen nu va cumpăra nici marca Proton şi nici marca Alfa Romeo în viitorul apropiat, anunţă Automotive News citând declaraţiile acordate de Martin Winterkorn într-un interviu pentru Handelsblatt. CEO-ul concernului Volkswagen consideră că 12 mărci sunt suficiente pentru portofoliul actual al concernului şi toate necesităţile acestuia şi că ştiu unde vor să ajungă alături de aceste mărci. Martin Winterkorn a negat toate zvonurile care anunţau intenţiile de achiziţie ale mărcii Proton, deşi doreşte să obţină creşteri pe piaţa din Asia de Sud.

Concernul Volkswagen a finalizat recent achiziţia mărcii Porsche, completând portofoliul de 12 mărci al gigantului din Wolfsburg. Înainte de finalizarea achiziţiei Porsche, cei de la Volkswagen au cumpărat marca Ducati în iulie şi şi-au mărit participarea în cadrul MAN în luna iunie. Zvonurile privind interesul lui Winterkorn pentru marca Alfa Romeo sunt veche de mai bine de doi ani, când Ferdinand Piech şi-a exprimat intenţia de a cumpăra această marcă.

Winterkorn a folosit interviul acordat celor de la Handelsblatt pentru a-i răspunde lui Sergio Marchionne privind un interviu acordat de acesta, în care spunea că Volkswagen luptă un război al preţurilor pe piaţa din Europa.

"Succesul vine la cel care construieşte maşinile potrivite la momentul potrivit şi în locul potrivit", spune Martin Winterkorn, completând cu informaţia că Volkswagen este angrenat într-o luptă globală cu competitorii săi.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (11)

  • Cred si eu...
    12 3
  • eu cred ca au prea multe si dau deja in ridicol.........
    12 25
  • Da, tipul are dreptate.
    Mafia, am inteles ce spui, sunt de acord cu tine... Toyota face masini in primul rand fiabile. Dar fiabilitatea nu inseamna totul la o masina, asa cum ti-am mai spus.
    Apropo, ce VW-uri au avut acei prieteni si la ce Toyote au trecut? Nu de alta, dar eu tocmai am facut un drum de 350 de km cu "micuta" si a fost bine... nu m-am simtit obosit cand am ajuns la destinatie. Maine ma asteapta 250 de km. Abea astept. Sa speram ca nu ma lasa in drum, ca nu e Toyota. :p
    16 12
  • Mafia, sti ce cred eu? Si iti spun in conditiile in care am condus si Toyota si conduc si de zi un VW. Este mult mai placut sa conduci un VW decat o Toyota. Ti-am mai zis de ce. Si eu cred ca pe asta mizeaza multi. Altfel am avea pe piata 10 marci. Dar fiecare OFERA cate ceva, pentru ca masina perfecta si buna la toate nu exista.

    @Samba, mie mi se pare ca sunetul fostului Beetle seamana exact ca al unui Golf :)))
    12 15
  • @Mafia
    Ah, inca ceva. Stai linistit, ca la criticile unora ca tine nu ma supar. Mi se pare ca esti o persoana cu bun simt si cu care pot avea o discutie frumosa chiar daca am avea pareri diferite. Ori in ziua de azi asta e cam greu. Salutari! :)
    9 19
  • CodrutC
    Au destule marci pentru MOMENT asta inseamna ca in cele din urma vom vedea si mai multe marci in concernul Volkswagen , probabil urmatorea marca va fi Alfa Romeo .
    23 6
  • VAG produce anual profituri uriase care trebuiesc investite! cumpararea Alfa Romeo depinde doar de ce va reusi sau nu va reusi Fiat sa faca cu ea in viitorul mediu! Cat despre Proton (care ar include si Lotus, concurent direct pt Porsche) cu siguranta VW ar fi interesata... daca nu cumva stiu ei ceva despre un peste mult mai mare si anume Suzuki!!! iar Suzuki ar aduce perspective de rentabilitate si pt Ducati! altfel vir urmari probabil achizitia Piaggio cu multitudinea de marci a acestora
    3 11
  • Atata timp cat Marchionne va fi la conducerea Fiat, eu nu cred ca Alfa Romeo va fi scoasa la vanzare.
    Pe de alta parte, ma gandesc ca o posibila cumparare din partea celor de la VAG ar insemna vanzarea lui Seat. Pentru ca asta s-a cam vrut cu Seat... "nu avem Alfa Romeo, ne-o facem noi". Cat de bine le-a iesit e alta poveste.
    7 14
  • CodrutC
    @dany Lotus concurent direct pentru Porsche ? :)) mai lasa NFS-urile
    14 5
  • CodrutC
    @LauCalin nu s-a vrut ca Seat sa fie Alfa Romeo altfel nu ar fi avut atatea monovolume si masini la doar 10.000 euro
    15 6
  • Nu prea ale legatura cu asta. Ideea este ca VW a lasat-o mai moale si a mizat in continuare pe premium la Audi. Nu aveau cum sa faca din Seat o marca precum Alfa Romeo. Asa ca s-au axat pe un design mai sportiv de masa. Si uite ca nici asa nu prea merge.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru