Șeful Volkswagen confirmă: uzina din Turcia nu va fi construită, iar grupul va investi un miliard de euro în fabrica din Slovacia

de Paul Cosma
Marti, 10.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CEO-ul Herbert Diess a confirmat oficial că Volkswagen a renunțat la planurile privind construcția fabricii din Turcia. În schimb, grupul german va investi un miliard de euro în extinderea fabricii din Slovacia, acolo unde vor fi produse noile generații VW Passat și Skoda Superb.

În luna iulie au apărut informații pe surse potrivit cărora Volkswagen ar fi renunțat la ideea construcției unei fabrici în Turcia, acolo unde să fie produse mai multe modele din grup.

Subiectul a fost tranșat acum de CEO-ul Herbert Diess. El a declarat că, în acest moment, pe fondul pandemiei, Volkswagen nu are nevoie de încă o fabrică.

În schimb, șeful grupului german a anunțat o investiție de un miliard de euro în fabrica VW din Slovacia, acolo unde sunt produse modele precum VW Touareg, Audi Q7, Audi Q8 sau Porsche Cayenne.

Investiția presupune că uzina slovacă va începe în 2022 și producția noilor generații Volkswagen Passat și Skoda Superb, planul inițial fiind ca acestea să fie găzduite de fabrica din Turcia.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • felicitari vw
    pentru decizie!!

    ma bucur ca astfel are de castigat europa, nu turcia, care doar santajeaza europa cu orice ocazie.

    turcia ramane un stat inapoiat, cu mentalitate de cotropitor si jefuitor, corupta pana in maduva oaselor si care isi merita conducatorul dictator pe care il au.
    27 12
  • Foarte bine, pe viitor ar trebui sa se retraga toti care produc in Turcia, ca Renault, Honda, Mercedes cu Sprinter.
    19 9
  • @felicitari in felul asta (daca doar ne luam dupa conducatori) si noi suntem cam la fel de rai ca ei (corupti si innapoiati) dar ceva mai fricosi si fara vlaga (ca noi nu amenintam si nu cotropim pe nimeni).

    Mi se pare foarte superficial sa judeci o tara intreaga dupa nebunia unui conducator, mai ales care are o retorica total diferita de cea pe care o avea cand a fost ales.

    In alta ordine de idei, asta este un semn despre cum se schimba lucrurile chiar pe termen lung din cauza pandemiei.
    13 9
  • Ooo, ce veste miiinunaataaaa!
    13 5
  • Vai,dar nu se poate asa ceva de la Vw,astia tin cu oamenii,cu europenii...voi uitati ca Vag n-a platit nicio amenda in Ue(doar mizilicuri) pe cand in Sua au decartat 32 de miliarde de dolari si au si rascumparat masinile. Daca Vw caraia ceva cum ca isi fac fabrica la Turci si isi baga picioarele in ea de Europa,in secunda doi Ue ii rupea cu amenzile de ii manca falimentul. Au fost fortati de imprejurari.Asta acum ca in urmatorii ani sigur o sa tranteasca Vw o fabrica la turcaleti pe modelul Ford De(care cam asa au sters-o din Germania in Turcia). pPana la urma mare branza ce fac,baga un miliard,la banii lor e fix o apa de ploaie.
    10 9
  • Edikkk
    BRAVO VW !!

    Bravo europenilor şi a cetăţenilor germani care au vociferat şi au "luptat" pentru a rămâne fabrica în Europa.
    6 10
  • LUCCI LUCIANO
    Numai Passat de la turci nu mai aveam Foarte bine ca n-o fac acolo. Sa le inventeze Erdogan o masina proprie si sa o faca p-aia. Ca a ajuns mai rau ca Ceausescu, descreieratul asta islamist.
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru