Șeful Volkswagen: “Războiul din Ucraina va zdruncina industria, mai tare ca pandemia de Coronavirus

de Tiberiu Safta
Vineri, 11.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a avertizat că războiul din Ucraina va aduce consecințe mult mai grave decât perioada pandemiei în mai multe regiuni din Europa. Conflictul declanșat de Rusia va duce la scumpirea prețurilor, lipsă de energie și inflație în creștere.

În ultimii doi ani, industria auto s-a confruntat cu două dintre cele mai grave crize din ultimii peste 70 de ani. Mai întâi a fost pandemia de coronavirus, iar apoi a venit și criza mondială de semiconductori. Cea de-a doua a forțat mai mulți producători, inclusiv Volkswagen, să oprească temporar activitatea uzinelor, iar vânzările și profiturile au fost simțitor mai mici.

Acum, odată cu declanșarea războiului din Ucraina, criza va fi una și mai adâncă pentru marii constructori europeni. Herbert Diess, șeful Grupului Volkswagen, a declarat că noua criză va avea consecințe mult mai grave asupra economiei europene decât pandemia de Coronavirus

Într-un raport citat de Financial Times, Diess a precizat că întreruperea lanțurilor de aprovizionare „ar putea duce la o creștere masivă a prețurilor, deficit de energie și inflație puternică”. El a adăugat că economia la nivel european va fi afectată profund cu cât se prelungește conflictul din Ucraina.

Ca urmare a războiului, Volkswagen a fost nevoit să oprească producția la mai multe uzine din Germania, din cauza lipsei de componente esențiale.

Și alte mărci ca Porsche, BMW și Mercedes-Benz se confruntă cu aceste dificultăți care îi forțează să limiteze sau să oprească temporar producția de automobile.

via Automotive News

Comentarii (7)

  • Predicția se aplică mănușă în cazul economiei românești unde funcționează principiul orice creștere a prețului impulsionează cererea.

    O creștere masivă a prețului l-ar putea implica până și pe Țiriac, dar mi-e teamă că-i elimină pe ceilalți.
    3 1
  • O sa zdruncine bine toata industria de la materie prima pana la cererea de la clientii finali.
    Electricele mai ales se vor "ieftini" masiv in perioada urmatoare ca urmare a dublarii, triplarii sau chiar cresterii de 5 ori a pretului pentru anumite materii prime esentiale cum ar fi cuprul, nickelul, litiu sau cobaltul.
    4 1
  • inexorabil
    Vă spun eu ce zdruncină: creierii voştri oricum damblagiţi, măi Berti dragă.
    4 2
  • Mircea Badea
    asta e, trecem la bicle electrice..
    1 3
  • Incredibil… masca Dl-ui este purtată incorect, “trage” aer fals pe lângă nas mai ales când rade pe sub masca :) revenind la subiect este un dezastru de proporții faza cu componentele din Ucraina, doar unde operez eu s-au “spart” deja peste 200 mil euro pentru mutări de producție si cel mai probabil este nimica toată fata de valoarea totala.
    Nu fiți ignoranți si indiferenți (la cine-i cazul) ca este cam nasol. Unele modele (diverși producători) sunt oprite de o săptămâna sau chiar doua fără data de reînceperea.
    Chiar dacă arunca banii in curtea furnizorilor, nu are cine si unde sa preia asemenea volume. Cumva este o situație chiar cinică, pentru ca ei (mării producători), au împins furnizori la marginea pământului in tari in care oamenii sunt plătiți ca sclavii, in tari corupte cu criminalitate si sărăcie, sau instabile. Altfel spus si-au cam tras-o singuri, dar o sa-i doară pe mulți sau o sa ne doară cel puțin financiar… cum doriți!
    4 1
  • "Conflictul declanșat de Rusia va duce la scumpirea prețurilor"
    Nu se scumpesc preturile. Se scumpesc produsele. Preturile doar cresc.
    Germania si-a bazat toata economia pe Rusia. Din pacate pentru ea o sa piarda titlul de locomotiva Europei. Economia Frantei o sa-i ia locul. Nu-i problema, cumparam japoneze, coreene si frantuzesti.
    6 3
  • @dutzu
    masca aia oricum era pt gura si particulele de saliva, in rest e degeaba, mai ales pt covid.

    apropo, ce mai face covidul? cauta statie peco?
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru