Șeful VW, despre “cursa” cu Tesla: “Ei sunt lideri, dar sunt convins că putem ținem pasul și să-i depășim la un moment dat”

de Paul Cosma
Sambata, 25.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a pornit în “cursa de urmărire” a celor de la Tesla, potrivit unei declarații a șefului grupului german cu privire la dezvoltarea mașinilor electrice. “Ei sunt lideri, dar sunt convins că putem ținem pasul cu Tesla și să-i depășim la un moment dat,” a spus Herbert Diess.

CEO-ul Volkswagen continuă seria declarațiilor în care compară grupul german cu americanii de la Tesla.

Într-un interviu acordat la Davos, în cadrul Forumului Economic Mondial, Herbert Diess a vorbit despre dezvoltarea și lansarea de mașini electrice, un capitol la care a admis că Tesla este lider, însă fără să-și piardă optimismul.

“Este o cursă deschisă. Suntem optimiști că putem ține pasul cu Tesla și, la un moment dat, probabil că îi vom depăși,” a spus Diess.

Anul trecut, șeful Volkswagen a declarat că Tesla nu mai este un producător de nișă și că a devenit un competitor pe care grupul german îl ia "foarte în serios”.

În plus, Diess mai spusese că Tesla trebuie admirată pentru inovațiile aduse și pentru rapiditatea cu care a devenit un reper al industriei.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Eu n-am acces la motostivuitor (deşi mi-ar plăcea unul tunat de americanii iremediabil demenţi de la Extreme Turbo Systems) şi oricum sunt bătut în devlă cu maiul “misticismului”, aşa că trebuie să-mi explice cineva cum se poate desfăşura o astfel de cursă: se aliniază la start un VW şi o Teslă? Bine, presupun (ar fi chiar o intuiţie de bun simţ) că Tesla o va arunca cineva, că doar nu-şi va imprima singură mişcare. După toate probabilităţile, demarajul va fi câştigat de Teslă (chiar şi dacă s-ar încumeta non-musculosul Diess – în caz că n-ar prefera să se aşeze la volanul VW-ului). Iar după toate uzanţele, prima impresie contează cel mai mult.
    6 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru