Singurul Ferrari cu trei locuri din lume va fi vândut la licitaţie pentru aproximativ 20 de milioane de dolari

de Sebastian Toma
Luni, 28.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Licitaţia organizată de Gooding&Co derulată la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach va include şi singurul Ferrari cu trei locuri din lume, modelul 365 P Berlinetta Speciale din 1966. Acesta este aşteptat să fie vândut pentru aproximativ 20 de milioane de dolari.

Esential 20 de milioane de dolari este valoarea estimată a modelului Ferrari 365 P Berlinetta Speciale.
Ferrari 365 P Berlinetta Speciale este singurul model al mărcii italiene construit vreodată într-o versiune cu trei locuri. Exemplarul din 1966 este opera caroserierilor de la Pininfarina şi prezintă doar 7.900 de kilometri la bord. Maşina va fi vândută în cadrul licitaţiei de la Pebble Beach, organizată de Gooding & Company în cadrul Concursului de Eleganţă care are loc în localitatea cu acelaşi nume. Specialiştii din industrie se aşteaptă ca exemplarul unicat să fie vândut cu aproximativ 20 de milioane de dolari, datorită caracteristicilor sale inedite.

Ferrari la Pebble Beach: Licitaţie cu modele rare şi debutul lui F12 Berlinetta în SUA

Aşa arată interiorul singurului Ferrari cu trei locuri din lume.

Operă de artă sau daună totală? Un Ferrari Dino răsturnat într-un accident, vândut cu 250.000 de dolari

Urmareste Automarket
Sub caroseria specială construită de Pininfarina se află şasiul lui Ferrari 365 P2, un model folosit în competiţiile de anduranţă. Motorizarea este un V12 montat central şi alimentat cu trei carburatoare Weber.
Unitatea de 4.4 litri livrează aproximativ 380 CP la 7.300 rpm şi prezintă o cutie manuală cu cinci trepte. În ciuda specificaţiilor care anunţă un model de competiţie, maşina are tot ce îi trebuie pentru a fi condusă pe drumurile publice şi se prezintă în specificaţie originală.

RM Auctions scoate la licitatie un Ferrari foarte rar: 3.5 milioane de euro

Motorul V12 de 4.4 litri de la Ferrari este o operă de artă în sine. Unitatea dezvoltă aproximativ 380 CP şi un sunet divin.

Prima maşină a lui John Lennon, un Ferrari 330GT, va fi vândută la licitaţie

Deloc întâmplător, cei de la Gooding&Co au reuşit să vândă un Ferrari la licitaţie pentru o sumă record la vremea respectivă, valoare care a rămas nedepăşită până în vara anului trecut. Vorbim despre un Testa Rossa din 1957, care are şi pedigree în motorsport. Acesta din urmă a fost vândut în 2011 pentru 16.4 milioane de dolari, record pe care cei de la Gooding speră să-l doboare în luna august la Pebble Beach. În cazul acestor licitaţii, respectivele vehicule sunt văzute ca veritabile investiţii pe termen lung, singurul lucru pe care trebuie să-l facă noul proprietar fiind întreţinerea atentă a bunului şi asigurarea acestuia în cazul unor evenimente nefericite.

Din păcate, conducerea unui asemenea vehicul ar putea însemna şi scăderea valorii, dar această activitate este contraindicată în special din cauza riscurilor de accident aferente circulaţiei pe drumurile publice cu o maşină unică în lume, în valoare de mai multe milioane de dolari.

Aşa arată un Ferrari de 16.4 milioane de dolari, vândut la o licitaţie organizată în 2011. Până în 2013, a fost cea mai scumpă maşină vândută la o licitaţie.

Via Autoblog | Gooding

Comentarii (1)

  • Pe langa raritatea si valoarea exemplarului interesante mi se par atat pozitionarea treptelor cutiei de viteza cat si profilul cauciucurilor vizibil in imaginea din spate.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru