Record: Un Ferrari Testa Rossa din 1957 a fost vândut cu 16.4 milioane de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.08.2011
Un Ferrari 250 Testa Rossa vechi de 54 de ani a devenit cea mai scumpă maşină vândută la o licitaţie. Vehiculul a fost vândut contra sumei de 16.4 milioane de dolari.

Cea mai scumpă maşină tranzacţionată la o licitaţie este un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957. Modelul a fost vândut în cadrul licitaţiei organizate de Gooding&Co în schimbul sumei de 16.4 milioane de dolari, alături de alte vehicule preţioase şi rare. Exemplarul în cauză este un prototip, primul Testa Rossa construit vreodată, şi modelul care a stat la baza celorlalte unităţi 250 Testa Rossa construite ulterior. Vehiculul nu a fost ţinut ca piesă de muzeu, fiind un concurent la Cursa de 24 de ore de la Le Mans de la vremea respectivă. În plus, exemplarul a obţinut primul loc la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach din 2006. Per total, vânzările înregistrate la licitaţia respectivă au atins 80 de milioane de dolari, cu 13 milioane de dolari mai mult decât în anul precedent.

"Cei extrem de înstăriţi rămân extrem de înstăriţi. Cele mai bune maşini se vând uşor şi la un preţ incredibil de mare.", a declarat Marcel Massini, un istoric Ferrari din Elveţia, care a participat la câteva licitaţii în cadrul săptămânii precedente.

Directorul casei de licitaţii RM Auctions consideră că declinul bursei de valori i-a ajutat pe aceştia să vândă mai bine, datorită faptului că automobilele clasice au devenit mai dezirabile, fiind bunuri tangibile, a căror valoare creşte în timp.

Preţul include taxa de 10% asigurată de compania de licitaţii. Numele cumpărătorului nu a fost încă dezvăluit, oficialii Goodings spunând că acesta este un "colecţional proeminent, cu o pasiune pentru automobilele italiene". Ultimul record deţinut de un vehicul vândut la o licitaţie îi aparţine tot unui Ferrari Testa Rossa, construit tot în 1957, care s-a vândut în Italia contra sumei de 12 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate la Maranello.

Un alt automobil special a fost vândut weekend-ul trecut contra unei sume ameţitoare: un Porsche 911 S din 1970. Modelul a fost deţinut şi condus de Steve McQueen şi şi-a schimbat proprietarii contra sumei de 1.375 milioane de dolari. Vehiculul a fost condus de vedeta americană în timpul filmărilor pentru pelicula "Le Mans", iar exemplarul apare şi în prologul producţiei, fiind surprins în timpul unei plimbări prin Franţa.

Un vehicul similar, fără "pedigree", se vinde contra unei sume de 50.000 de dolari, în funcţie de stare şi istoric.

Via | CNN

Comentarii (3)

  • .marius.
    Achizitiile astea sunt mai bune decat orice depozit bancar sau investitii in metale pretioase ! Felicitari proprietarului !
    7 2
  • @marius.
    Da si nu... pt. ca masina trebuie intretinuta si te costa zeci sau chiar 100 de mii de euro anual sa o intretii.

    Un metal pretios nu este asa pretentios. La fe si operele de arta care nu necestita intretinere cine stie ce....o masina in schimb are nevoie de atentie si daca se strica ceva la ea risti sa isi piarda valoarea.
    Eu zic ca masinile de colectie sun pe locul 3 dupa opere de arta si metale pretioase.
    6 0
  • koniginauto
    @CCC
    In parte sunt de acord cu tine, dar pe langa posibilitatea folosorii unei masini de colectie ca si investitie, dupa parerea mea este plasamentul care iti da cea mai mare satisfactie ...sufleteasca, iti da trairi, iti da emotii, lucruri pe care nu mai plasamentele in arta ti le mai pot oferi... dar nu la acelasi nivel.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru