Skoda Superb Combi debutează cu un portbagaj de 660 de litri

de Sebastian Toma
Marti, 26.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele imagini şi informaţii oficiale ale noului Superb Combi. Portbagajul modelului este de 660 de litri şi spaţiul de încărcare poate atinge un volum maxim de 1.950 de litri.

Esential 1.950 de litri este volumul maxim al spaţiului de încărcare al lui Skoda Superb Combi cu bancheta spate pliată.
Skoda Superb Combi, varianta break a navei amiral a cehilor, a primit o nouă generaţie. Până la debutul public de la Salonul Auto de la Frankfurt, din toamna anului curent, Skoda a publicat primele imagini oficiale ale modelului şi a dezvăluit şi câteva informaţii despre acesta. La fel ca în cazul generaţiei precedente, spaţiul interior este pus la mare preţ, iar noul Superb Combi va asigura acest aspect printr-un ampatament generos de 2.841 de milimetri şi promite mai mult loc pentru pasagerii săi. În plus, portbagajul atinge 660 de litri (cu 27 mai mulţi decât la generaţia precedentă) şi poate să urce până la 1.950 litri prin plierea banchetei spate.

Test drive Skoda Superb

Gama de motorizări a noii generaţii Superb Combi este preluată de la varianta berlină şi asigură un nivel de putere cuprins între 120 CP şi 280 CP. Patru dintre cele  opt motoare din ofertă sunt oferite şi în compania unui sistem de tracţiune integrală Haldex 5.

Motorizările alimentate cu benzină oferă între 125 şi 280 CP şi sunt cinci la număr. Diesel-urile asigură între 120 şi 190 CP şi reprezintă restul de trei motoare din oferta celei de-a treia generaţii Skoda Superb. Încă de la echiparea standard, modelul va avea sistem de recuperare a energiei la frânare şi Start-Stop, menite să asigure un consum mai mic cu până la 30% faţă de generaţia precedentă, în timp ce nivelul de putere a crescut cu până la 20%.

Noul Skoda Superb: 7 întrebări și răspunsuri

Urmareste Automarket
A  treia generaţie a lui Superb, fie că vorbim despre varianta berlină sau varianta Combi, este echipată cu sistemul adaptiv de control dinamic al şasiului, DCC.
Totodată, noul Superb este şi primul model Skoda oferit vreodată cu sistem de climatizare pe trei zone. La fel ca fratele său sedan, Superb Combi este bazat pe platforma MQB şi are o caroserie mai uşoară cu până la 75 de kilograme. Datorită noii platforme, modelul este compatibil cu cele mai recente propulsoare şi tehnologii ale concernului Volkswagen şi are tot ce-i trebuie pentru a se numi nava amiral a Skoda.

Skoda Superb a ajuns la a treia generaţie: imagini şi informaţii oficiale

Via Skoda

Comentarii (18)

  • Astea sunt proiectate sa care 5 frigidere ? Adica, in loc sa iti iei un magarus pentru marfa, iti iei un Superb ? Ca nu inteleg la ce iti trebuie atata loc...Da, stiu, romanul are nevoie de bagaje cand pleaca la mare/munte/bulgaria...sufera de claustrofobie...
    19 34
  • @iuliohir
    Clar,cei de la Skoda s-au gandit la necesitatile romanilor cand au gandit-o...
    24 7
  • @ iuliohir : fiecare gandeste prin propria-i prisma...
    PS daca nu esti din categoria cu frigideru' poti cara 4 biciclete pliabile :))
    32 1
  • Parca ii si vad pe aia de la Skoda, stand la o masa rotunda si intrebandu-se: "Sarantocii aia din romanica au cu ce sa care porcu pe super drumurile lor ? Ia sa le trantim noi o duba superba..." Masina e frumoasa, nu ma intelegeti gresit...Daca ar fi sa imi iau o masina acum, a 5-a optiune cred ca e chiar acest superb...cu dormitor !
    11 10
  • In Germania predomina masinile break. Am fost recent sa cumpar o masina de acolo. M-am dus cu gandul sa iau un sedan dar m-am intors cu un break acasa :).
    24 2
  • Pe mine ma frapeaza asemanarea mult prea a blocurilor optice fata/spate cu cele de la Seat Leon/Toledo 2015. Chiar asa lipsa de inspiratie este in departamentul de design al Skoda?
    3 21
  • mememe
    Din lateral seamana foarte bine cu Audi A4 actual
    1 15
  • Referitor la portbagaj: cunosc pe cineva care anul trecut cauta un break in care sa poata sa se intinda cei doi copii ai lui de 14 si 17 ani ca intr-un pat si sa doarma cand merg in calatorii lungi...le place sa calatoareasca in Europa. Si nu vroia van sau rulota...ci un break care sa aiba ac Deci unii cauta asaeasta caracteristica : cat mai plat si lung in spate. ceva.
    19 4
  • hazard
    Ce bijuterie!
    17 4
  • Cred ca incearca sa impuna o filozofie de marca. Skoda = spatiu mare si dotari deosebite la pret sub VW. In plus trebuie sa fie mai urata decat VW. Mie Skodele imi plac, dar se vede clar ca designul e amost, banal, fara sentiment, special ca sa nu deranjeze VW, Audi, Seat.
    Eu ii admir pentru dotarile interesante care la altii lipsesc, gen Keyless entry, versiuni RS/Scout, sau parbrizul incalzit pe care Insignia mea nu-l avea nici optional.
    16 3
  • @Tibi

    acum ti-ai dat seama de evidente? :))

    ceea ce ma mira...cum de reusesc sa scoata astia de la Skoda (adica de la VW) inca xx litri la fecare noua generatie. Ma gandesc ca litrii la cehi sunt mai mici decat in restul europei
    2 14
  • Eu aș vrea să văd cum va arăta în varianta de bază sau medie, nu full.

    Și spun asta pentru că deja e plin Bucureștiul de noul Passat, dar majoritatea sunt variante de bază (fără jante, cu capace) sau medii. Majoritatea nu au LED-uri în față, ci lumini de zi tip halogen cum are Loganul și asta pentru că sunt obligatorii acum.

    Arată oribil noul Passat dacă nu e varianta complet sau aproape complet echipată. Măcar pe spate au LED-uri încă de la varianta de bază.
    16 2
  • Deci astept sa vad si poze cu portbagajul, ca la berlina e imens.
    Va imaginati ce bine te distrezi cu romancele in spate cu atata spatiu ? :))
    8 5
  • @vianu
    Cred ca doar m-am trezit afirmand adevaruri stiute, cu teama ca voi fi injurat de suporterii Skoda care ii iubesc designul.
    Stie cineva cum se calculeaza volumul portbagajului?
    0 3
  • din cate stiu eu, se umple portbagajul cu niste cubulete de marimea unui mar (stiu, marul nu are forma cubica) din ceva material plastic sau celuloza
    3 0
  • @HRares - nu mi-o lua in nume de rau dar eu i-as sfatui pe acei amici care calatoresc mult prin Europa, sa ii puna pe copii in scaune cu centurile puse. Doar asa sunt protejati cel mai bine. Si sper ca cei care au dat "manute verzi" nu fac la fel cu copii lor...
    5 2
  • e frumoasa si spatioasa.
    3 0
  • Daca ar fi sa aleg o masina VW aceia ar fi o Skoda. Eu inca ma mai intreb de ce sa dai cel putin 3-4000 de euro in plus pe un Passat cand exista asa ceva.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru