Șoferii SUV-ului electric Ford Mustang Mach-E vor putea lua mâinile de pe volan în timpul mersului: opțiunea, activă doar pe anumite autostrăzi din SUA

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Joi, 18.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că SUV-ul electric Mustang Mach-E va primi anul viitor un update prin care șoferii vor putea lua mâinile de pe volan în timpul mersului pe anumite autostrăzi din SUA și Canada.

Ford a anunțat în primăvara acestui an că SUV-ul electric Mustang Mach-E va putea primi actualizări over-the-air, iar americanii oferă acum primele detalii concrete despre update-urile pe care le va furniza.

Astfel, Ford va îmbunătăți sistemul de asistență Active Drive Assist, care include practic sistemele Adaptive Cruise Control și Lane-Keep Assist. În prezent, sistemul permite șoferilor să mențină și să adapteze automat viteza pe autostrăzi cu păstrarea benzii de circulație.

Ford va introduce însă în cursul anului viitor un update prin care acest sistem va putea fi utilizat și atunci când șoferul ia mâinile de pe volan.

Pentru început, opțiunea va fi disponibilă pe circa 160.000 de kilometri de autostrăzi din Statele Unite și Canada, iar șoferii vor fi atenționați în momentul în care intră în zona în care pot apela la noua funcție.

Funcția va fi activa doar dacă sistemul de camere video detectează că șoferul rămâne atent la drum chiar și atunci când nu are mâinile pe volan, pentru a putea reacționa rapid în caz de nevoie.

Pe lângă această opțiune, Ford a anunțat că va introduce și alte funcții disponibile pentru update prin internet.

Printre ele se numără și Intersection Assist, care inițiază sistemul Automatic Emergency Braking atunci când anticipează o coliziune la virajul de stânga într-o intersecție.

Via Autoblog

Comentarii (7)

  • "Dacă sistemul de camere video detectează că șoferul NU rămâne atent la drum și NU are mâinile pe volan"....

    ...softul masinii va schimba brusc directia catre dreapta, iar circuitul de franare va fi dezactivat facand imposibila interventia nesimtitului sofer asupra volanului si a pedalei de frana...

    ...sa-i fie de invatatura de minte pe viitor. Daca scapa.
    8 8
  • netam-nissan
    daca si fordu asta electric Mache e facut de olteni sigur la volan e dl ACE-craiova.
    daca nu ar putea fi dl Edikkk care in orice caz nu are cum sa lipseasca din imagine, poate il poza pe dl ACE sau viceversea.
    15 16
  • E prima data cand vad o tableta care ma streseaza prin marimea si pozitionarea ei. Pentru mine ar fi un punct solid sa sar masina asta, oricat de mult mi-ar place la ea orice altceva.
    13 7
  • eu as inchide tableta, as acoperi-o cu un mileu si as fixa un peste din sticla deasupra ei
    9 9
  • looool
    buna asta cu mileul.
    10 5
  • Și cățelul care dă din cap, unde îl mai pui?
    9 4
  • Sfanta Precista si Maica Domnului, pe polita de la luneta! unde altundeva? incadrat de 2 pernute rotunde din atlas rosu incretit.

    :)))))
    11 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru