Start în AUTOVOT 2017 by VARTA. Votează cea mai populară mașină lansată în România!

de Automarket.ro
Miercuri, 05.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Concursul de popularitate organizat anual de Automarket ajunge în 2017 la cea de-a 11-a ediție. AUTOVOT 2017 by VARTA pune față în față 30 de mașini accesibile și 16 modele premium care se luptă pentru victorie într-o competiție deschisă oricărui rezultat.

Automarket îi provoacă şi în acest an pe fanii maşinilor să aleagă cele mai populare maşini lansate în România în cursul anului trecut în cadrul competiţiei AUTOVOT 2017 by VARTA. 

Ajuns la a 11-a ediţie consecutivă, concursul AUTOVOT a debutat în 2007 şi şi-a propus încă de la început să realizeze un top al maşinilor realizat exclusiv de utilizatorii Automarket, fără intervenţia specialiştilor portalului nostru.

Dueluri zilnice: 30 de maşini ale mărcilor accesibile şi 16 maşini premium

La fel ca în ediţia precedentă a concursului, AUTOVOT 2017 by VARTA a împărţit modelele lansate în anul precedent în două categorii: Maşini Accesibile (mărci de volum), unde 30 de maşini îşi vor disputa marele trofeu, şi Maşini Premium, acolo unde intră în concurs 16 maşini noi lansate în decursul anului anterior. Finalul concursului va oferi deci doi mari câştigători, câte unul pentru fiecare categorie. 

AUTOVOT 2017: CANDIDAȚII
Mașini Accesibile Mașini Premium
Citroen C1 Alfa Romeo Giulia
Citroen C3 Audi A3 facelift
Dacia Logan/Sandero facelift Audi A5 Coupe
Ford Edge Audi Q2
Ford Ka+ Bentley Bentayga
Ford Kuga BMW Seria 5
Ford Ranger DS 5
Hyundai i10 facelift Land Rover Discovery
Mazda 3 facelift Lexus GS
Mazda 6 facelift Maserati Levante
Mitsubishi ASX facelift Mercedes Clasa E Coupe
Nissan Navara Mercedes GLC Coupe
Opel Mokka X Mini Countryman
Opel Zafira facelift Porsche Panamera
Peugeot 2008 facelift Range Rover Evoque Cabrio
Peugeot 3008 Volvo S90
Renault Clio facelift
Renault Megane
Seat Ateca
Skoda Kodiaq
Skoda Octavia
SsangYong Korando facelift
SsangYong XLV
Suzuki Baleno
Suzuki SX4
Toyota C-HR
Toyota Prius
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Up facelift
VW Golf

Dueluri zilnice aduc o competiție provocatoare până la final

La fel ca în ultimii patru ani, AUTOVOT 2017 by VARTA vor exista dueluri zilnice între maşinile candidate, "meciurile" făcând parte dintr-un tablou asemănător celor ale turneelor de tenis. Astfel, în fiecare zi a concursului va exista câte un duel la categoria Maşini Accesibile şi unul la Maşini Premium.

Fiecare meci de pe tablou va avea programată astfel o perioadă de 24 de ore și nu va ține cont de segmentul din care fac parte mașinile.

"La fel cum la concursurile de tip Mașina Anului concurează toate modelele lansate în cursul anului anterior, în AUTOVOT 2017 by VARTA utilizatorii vor vota în dueluri care la prima vedere vor părea inedite. Însă însuși formatul acestei competiții lasă deschise orice fel de combinații între modele în tururile superioare. Mai mult, o competiție a popularității nu va ține niciodată cont de segmentarea clasică de pe piață", spune Mircea Meșter, Project Manager Automarket.ro.

Concursul începe astăzi, 5 aprilie, cu primul duel de la categoria Mașini Accesibile: Volkswagen Golf versus Renault Megane.

Primul duel al categoriei Mașini Premium va avea loc în 19 aprilie, moment din care ambele categorii vor programa câte un duel pe zi.

Maşina câştigătoare în fiecare dintre aceste dueluri se va califica mai departe, iar cea care pierde este eliminată din competiţie.

Finalele ambelor categorii urmând să aibă pe lungimea a patru zile zile în perioada 4-7 mai. Până atunci, reveniţi în fiecare zi pe pagina dedicată concursului pentru a vota maşina favorită în duelul fiecărei zile.

Tablourile complete ale duelurilor din AUTOVOT 2017 by VARTA pot fi consultate AICI.

Duelurile au fost alese în mod aleatoriu de computer şi nu ţin cont de segment sau dimensiunile maşinilor. La categoria Mașini Accesibile, numărul de mașini intrate în concurs a necesitat stabilirea a doi capi de serie calificați direct în turul al doilea. Aceștia sunt cele mai vândute mașini în România: Dacia Logan/Sandero și Skoda Octavia, ambele prezentându-se publicului în versiuni facelift în cursul anului trecut.

Votezi și ai șansa de a câștiga un iPhone 7

Fiecare dintre votanții concursului AUTOVOT 2017 powered by VARTA va avea șansa de a se califica în tragerea la sorți pentru marele premiu al competiției, un iPhone 7.

Tragerea la sorți va avea loc cu ajutorul Random.org după finalul competiției.

Utilizatorii care-și vor înregistra votul în mai multe zile se vor putea înscrie pe mai multe poziții în tragerea la sorți.

VOTEAZĂ AICI ÎN DUELUL ZILEI

AUTOVOT: Istoric câştigători
2007 ALFA ROMEO BRERA
2008 AUDI A4
2009 OPEL INSIGNIA
2010 OPEL ASTRA
2011 DACIA DUSTER
2012 FORD FOCUS
Maşini Premium  Maşini Accesibile 
2013 BMW SERIA 3 MAZDA6
2014 AUDI A8 SKODA OCTAVIA
2015 AUDI A7 VOLKSWAGEN PASSAT
2016 BMW SERIA 7 OPEL ASTRA
2017 ? ?

Comentarii (16)

  • ce gluma :)) 1.4L consum minim la golf :))
    16 6
  • mircea
    @g
    Versiunea VW Golf GTE (Plug-in Hybrid) are un consum oficial de 1.4 litri/100 km. Nimic ieșit din comun aici.
    6 19
  • @AM
    Mie nu mi se pare deloc corect ca in cazul lui VW Golf sa fie combinate performantele lui R cu consumul lui GTE si pretul lui 8 (sau 7 facelift)... Ori comparam Megane cu Golf 7 facelift, versiunea normala, ori cu R, ori cu GTE! Nu e fair-play ce faceti... Pe logica voastra, trebuia sa puneti si versiunile Alltrack, Variant etc...
    18 3
  • Claudiu
    Ce intelegi voi prin versiuni normale? Va dati seama ca ar trebui sa existe un chenar cat o pagina A4 cu diversele versiuni de motoare benzina sau diesel ca sa poti face o comparatie corecta intre ele. Aici doar au incercat sa arata o plaja de motoare si performante ale fiecarei masini. Fara suparare, dar ce vina are Automarket ca Renault nu ofera o versiune hibrid pentru Megane ca sa fie o comparatie justa pe partea de cel mai bun consum? O sa va plangeti la fel de comparatii cand o sa fie duelul intre Citroen C3 si Nissan Navara, una de clasa mica cu motoare mici, alta pickup cu motoare mari? :)
    4 4
  • mircea
    @Robotzelu

    Informațiile au caracter ilustrativ. Poți să le compari sau nu. Îți oferim un suport pe care să-ți bazezi votul. Da, cea mai economică versiunea a lui Golf este versiunea hibridă. Și da, cel mai rapid Golf este versiunea R. La fel și în cazul lui Megane.: cel mai economic e 1.5 dCi, cel mai rapid e 1.6 TCe.

    Dacă Megane avea versiune RS disponibilă la noi, era introdusă la capitolul 0-100. Dacă face parte din familia de modele Megane, se califică. La fel și la Golf.

    Pentru probleme legate de informațiile astea, sunați la mărcile respective. Noi nu facem decât să furnizăm informațiile existente.

    Nici măcar nu mă prind de ce avem această discuție, până la urmă :)
    3 12
  • dandan
    Seat Leon facelift, Hyundai i30 facelift, Honda Civic facelift de ce nu sunt incluse? :(
    5 0
  • @Mircea

    pentru ca a'naibii nu se pupau de nicio culoare "informatiile" de sub galbejitul ala

    stelutzele aparute mai tarziu mai lamuresc lucrurile...dar initial totul era ca in filmele pentru p...ti

    @g a luat teapa...si ori n-a stiut ori i-a fost lene sa se informeze ca acei 1,7% sunt pentru plug-in si mai mult pentru primii, cat, 20km? (conform standardului)
    3 0
  • OPEL INSIGNIA UNDE ESTE ? CA NU IL VAD IN NICI UN TABEL; ???
    3 1
  • jaguar si ampera/mazda.
    0 0
  • mircea
    @dandan
    @???

    În competiție intră mașinile care au fost lansate în România, adică au avut prețuri oficiale, până în ianuarie 2017. Leon, i30 și Civic au fost lansate în acest an, vor intra în lista Autovot 2018 :)
    2 0
  • mircea
    @vianu
    Am decis să lămurim lucrurile înainte de a fi nevoiți să răspundem zilnic la întrebări de genul ăsta :)
    2 5
  • @Mircea

    thumb up
    0 0
  • Salut la toti..inclusiv Mircea...de la A.

    Eu cred ca o comparatie corecta este intre versiuni cat mai apropiate ca echipare/motorizare...
    Daca nu faceti asta practic voi comparati ce pot oferi constructorii la modelul respectiv si nu masina in sine...
    Asa cum nu poti compara Megane life sce 115 CP cu megane GT 205 CP....sau RS..nu poti compara asa ..o idee gen megane vs golf..
    3 0
  • Care e faza cu "tur liber"? Eu inteleg ca sunt un fel de masini de la care se porneste concursul, fiind primii inscrisi in cursa. Un fel de etalon. :))
    0 0
  • mircea
    @Pana
    Când nu se strânge numărul optim pentru un tablou de genul ăsta )în general 32 de mașini), e nevoie de stabilirea unor "capi de serie" care trec direct în turul al doilea.

    De data asta a fost chiar ușor de stabilit. Logan e cea mai vândută mașină din România, iar Octavia e cea mai vândută mașină de import din România :)
    2 1
  • o statistica la sfarsit de "razboi" se poate?

    mai precis...cu ce procent s-a castigat fiecare etapa?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru