Studiu: 90% din maşinile vândute în 2020 vor avea internet la bord

de Sebastian Toma
Vineri, 21.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suportul pentru acces internet, o facilitate găsită în 10% din modelele disponibile pe piaţă în prezent, va fi găsită pe 90% din maşinile aflate în circulaţie în 2020, estimează Telefonica Digital.

Esential 400 de milioane de dolari reprezintă venitul preconizat obţinut din vehiculele echipate cu internet în anul 2020.
Telefonica Digital, o companie specializată în telecomunicaţii, a realizat un studiu care estimează că internetul va fi ceva obişnuit în automobile până în 2020. În timp ce 10% din automobilele disponibile pe piaţă oferă în prezent suport pentru conectarea la internet într-un fel sau altul, numărul acestora va creşte de nouă ori până în 2020. Însă, acest element suplimentar nu va aduce doar beneficii pentru clienţi, deoarece se va traduce şi printr-o perioadă mai lungă de timp până când automobilul va putea fi livrat clientului, odată ce a fost vândut, pe lângă eventualele costuri suplimentare. Cea mai interesantă veste legată de disponibilitatea internetului în 90% din maşinile aflate în circulaţie în 2020 este faptul că acestea vor putea fi întreţinute mult mai bine.

Producătorul automobilului va putea să monitorizeze cu atenţie paramentrii vehiculului respectiv, să-i evalueze starea tehnică, eventualele erori software şi probleme tehnice şi să invite utilizatorul la service din timp în cazul unor potenţiale probleme. Mai mult decât atât, proprietarii nu vor mai uita de întreţinerea vehiculului pentru că ar putea să facă programare la service direct din maşină, din mers, iar tehnicienii vor cunoaşte starea tehnică a vehiculului înainte ca acesta să intre pe uşa garajului, ceea ce va reduce timpii de diagnosticare şi reparaţie.

Cartea de service a vehiculului ar putea deveni, la rândul său, un element imposibil de pierdut sau de falsificat.

Urmareste Automarket
Până la creşterea dramatică a popularităţii vehiculelor echipate cu internet, producătorii de automobile, reprezentanţii legislativului şi furnizorii de servicii de telefonie mobilă trebuie să dezvolte, împreună, soluţii pentru toate potenţialele probleme care ar putea fi cauzate de utilizarea incorectă a acestor servicii. Împreună, cei de mai sus trebuie să găsească o soluţie de protecţie a intimităţii utilizatorilor, un sistem cu adevărat eficient de protecţie împotriva viruşilor şi o soluţie de facturare simplă şi eficientă, care să fie avantajoasă pentru toate părţile implicate.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • azi maine o sa ti se 'viruseze' masina..........
    un scenariu interesant ar fi daca pe viitor hoti de masini se vor reorienta si vor deveni hacherii......si cu un simplu program sa aibe control total asupra masini(autonome)furate.......
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru