SURSE: Noua Toyota GR Corolla debutează pâna la finalul anului cu 300 CP

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 05.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei publicații japoneze, citate de Autoblog.it, versiunea sportivă a modelului Toyota Corolla va debuta până la finalul acestui an. Acesta ar urma să fie echipată cu un motor de 1.6 litri, turbo, care va dezvolta cel puțin 300 de cai putere.

În timp ce unii producători sunt de părere că segmentul hot hatch-urilor este în colaps, japonezii de la Toyota par să nu fi renunțat la modelele sportive din segmentul compact.

După Supra, GR Yaris și GR86, divizia de performanță Gazoo Racing ar lucra la o versiune sportivă a modelului Corolla. Potrivit japonezilor de la Carsensor, citați de Autoblog.it, debutul va avea loc până la finalul acestui an, urmând să fie comercializat la nivel global pe parcursul lui 2022.

Noua Toyota GR Corolla va fi echipată cu același propulsor de 1.6 litri, turbo, ca și GR Yaris, numai în cazul său unitatea ar urma să dezvolte cel puțin 300 de cai putere. Tracțiunea integrală și transmisia manuală cu șase trepte vor completa pachetul.

Aceeași sursă a dezvăluit că noua GR Corolla va fi disponibilă, inițial, într-o variantă de caroserie cu cinci uși. Ulterior, gama ar putea fi completată de o versiune sportivă break.

via Autoblog.it

Comentarii (9)

  • Ace-Juvete
    Bravo Toyota! Mult succes cu noul model sport!
    11 10
  • O, Doamne !

    break-ul...break-ul ! :)
    10 8
  • Seriff
    O veste buna, hai cu hot hatch-urile!
    13 9
  • mircea badea
    ce-i asta? arata ca naiba..
    8 12
  • mircea badea
    ce-i asta? arata ca naiba..
    6 10
  • Dan Voiculescu
    mirceo,masina este in regula doar ca la 300cp nu-i de nasul tau.
    16 9
  • @Dan Voiculescu Daca va fi cel putin la fel de buna ca Yaris GR, va fi o masina fantastica, insa in randarea asta arata destul de nasol pentru o masina sport, trebuie sa recunosti.
    5 0
  • Dan Voiculescu
    am intervenit fiindca nu-mi place ca angajatul fiicei mele,ajuns la o anumita varsta,sa-si piarda timpul cu asemenea subiecte.

    @mircea, sper sa fie ultima oara cand ai astfel de preocupari. noi,trustul din care si tu faci parte,inca credem in tine.
    mirceo,nu ne insela asteptarile.
    4 6
  • O s-o laudati si p-asta ca pe Yaris, da` n-o s-o cumparati niciunul, fani adevarati, nu altceva =))
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru