Dieselgate

Marti, 08 Mai 2018 | Industrie

Dieselgate revine: autoritățile germane suspectează că Audi A6 și A7 au utilizat un alt dispozitiv de trucare a emisiilor

Autoritățile germane au lansat o investigație pentru a afla dacă modelele Audi A6 și A7 utilizează un dispozitiv pentru trucarea emisiilor diferit de cel care a condus la apariția scandalului Dieselgate.
Vineri, 04 Mai 2018 | Industrie

Martin Winterkorn, fostul CEO Volkswagen, acuzat oficial de "conspirație" și "fraudă" în SUA în scandalul Dieselgate

Martin Winterkorn, fostul CEO al Volkswagen, a fost acuzat oficial în Statele Unite de "conspirație" și "fraudă" în scandalul software-ului de păcălire a testelor de emisii. Germanul nu poate fi însă arestat dacă nu părăsește țara natală.
Sambata, 28 Aprilie 2018 | Industrie

Volkswagen dezvoltă un sistem micro-hibrid cu motor diesel: unitatea TDI de 2.0 litri va avea versiuni de 136 CP și 204 CP

Volkswagen a început dezvoltarea unui motor diesel TDI de 2.0 litri cu versiuni de 136 CP și 204 CP care va putea fi utilizat împreună cu un sistem micro-hibrid de 12 volți.
Joi, 26 Aprilie 2018 | Industrie

Bosch a dezvoltat un sistem de evacuare revoluționar pentru motoare diesel: emisiile de oxid de azot vor fi de 10% din limita maximă

Producătorul german Bosch susține că va lansa în 2020 un sistem de evacuare pentru motoare diesel care va permite reducerea dramatică a emisiilor de oxid de azot la numai 10% din limita maximă admisă în prezent.
Luni, 23 Aprilie 2018 | Industrie

Șeful motoarelor Porsche, arestat în Germania: oficialul este acuzat de implicarea în scandalul Dieselgate

Poliția din Germania l-a arestat pe Joerg Kerner, cel care supraveghează dezvoltarea motoarelor de la Porsche, sub acuzația că oficialul ar fi fost implicat în scandalul manipulării emisiilor diesel de către grupul Volkswagen.
Vineri, 20 Aprilie 2018 | Mediu

Parlamentul European a aprobat noua legislație post-Dieselgate: amenzi de 30.000 de euro pe vehicul la încălcarea normelor de emisii

Parlamentul European a aprobat o lege prin care va putea amenda cu 30.000 de euro pe vehicul constructorii care încalcă normele de poluare. În plus, UE va putea aplica recall-uri la nivel european.
Duminica, 15 Aprilie 2018 | Industrie

Efectul Dieselgate: Uniunea Europeană vrea ca producătorii auto să fie dați în judecată mai ușor de către clienții înșelați

Uniunea Europeană pregătește mai multe măsuri de protecție pentru consumatori, astfel încât aceștia să dea în judecată mai ușor producătorii auto care îi înșală, cu referire la Volkswagen și scandalul Dieselgate.
Marti, 20 Martie 2018 | Industrie

Volkswagen, acuzată de manipulare în scandalul Dieselgate: autoritățile bănuiesc că producătorul a mințit într-un comunicat de presă

Autoritățile germane au efectuat percheziții la sediul Volkswagen pe fondul unor suspiciuni că producătorul a furnizat informații eronate în cadrul unui comunicat de presa din decembrie 2015.
Marti, 27 Februarie 2018 | Mediu

Decizie istorică a Justiției din Germania: orașele pot să interzică individual mașinile diesel

Într-o dispoziție considerată istorică de presa germană, Curtea Administrativă federală din Leipzig a decis că fiecare oraș va putea hotărî individual dacă mașinile diesel au sau nu accesul interzis.
Vineri, 02 Februarie 2018 | Industrie

Britanicii propun amenzi “nelimitate” și dosare penale pentru producătorii care manipulează testele emisiilor: “Faptele celor de la Volkswagen sunt inacceptabile”

Producătorii auto care manipulează rezultatele testelor privind emisiile motoarelor riscă amenzi “nelimitate” și deschiderea unor dosare penale, potrivit unui set de măsuri pregătit de guvernul britanic.
Joi, 07 Decembrie 2017 | Industrie

Sentință în scandalul Dieselgate: fost șef Volkswagen, condamnat la 7 ani de închisoare și plata unei amenzi de 400.000 de dolari

Oliver Schmidt, fost membru în conducerea Volkswagen, a primit pedeapsa maximă din partea unei instanțe de judecată din SUA pentru implicarea în trucarea emisiilor din celebrul scandal Dieselgate. Neamțul a fost condamnat la 7 ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă de 400.000 de dolari.
Luni, 23 Octombrie 2017 | Industrie

Fiat, acuzată că a obstrucționat ancheta în scandalul emisiilor din Franța: motoarele diesel de pe 500X, în vizorul autorităților

Fiat este acuzată că a împiedicat desfășurarea anchetei demarată de autoritățile franceze în privința emisiilor motoarelor diesel Multijet de 1.6 și 2.0 litri de pe SUV-ul 500X.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 29 Septembrie 2017 | Industrie

Presa germană: Fostul șef al motoarelor Volkswagen a fost arestat

Fostul șef al motoarelor de la Volkswagen, Wolfgang Hatz, a fost arestat. Presa germană susține că acesta este interogat pentru implicarea sa în scandalul Dieselgate.
Joi, 28 Septembrie 2017 | Industrie

Premieră după 8 ani: vânzările de mașini cu motoare pe benzină au depășit vânzările de vehicule diesel în Europa

Vânzările de mașini cu motoare pe benzină au depășit numărul de unități diesel vândute în cele mai importante 15 piețe europene pentru prima oară după 2009.
Luni, 25 Septembrie 2017 | Industrie

Efectul declinului diesel: producătorii înlocuiesc motoarele cu motorină cu sisteme micro-hibrid bazate pe benzină și acumulator de 48 V

Producătorii reacționează prompt la scăderea vânzărilor de mașini diesel și adoptă rapid noile sisteme micro-hibrid cu motoare pe benzină și acumulatori de 48 de volți.
Vineri, 22 Septembrie 2017 | General

Protest inedit: Greenpeace a vrut să blocheze livrarea unor mașini Volkswagen în Marea Britanie

Câteva zeci de membri Greenpeace au urcat pe o navă care transporta mașini Volkswagen pentru a bloca livrarea acestora în Marea Britanie, în semn de protest față de tehnologia diesel.
Miercuri, 20 Septembrie 2017 | Mediu

Controverse în Germania: un studiu arată că noile motoare diesel emit la fel de mult dioxid de carbon ca cele pe benzină

Noile motoare diesel emit în medie 128 grame de CO2 pe kilometru, aproape la fel de mult ca motoarele pe benzină, astfel că nu protejează clima, potrivit unui studiu citat de ministrul german al transporturilor.
Joi, 07 Septembrie 2017 | Industrie

Angela Merkel îi urechează pe producătorii auto germani: “Să vă reparați greșelile și să aduceți clienții înapoi!”

Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit cu producătorii auto din țară și le-a cerut să remedieze erorile făcute de industria lor, iar încrederea clienților să fie recâștigată.
Marti, 05 Septembrie 2017 | Industrie

Japonezul care a declanșat scandalul Dieselgate: "Apusul erei diesel este o exagerare"

Japonezul care a demascat tehnicile incorecte ale Grupului Volkswagen susține că era motoarelor diesel va continua în ciuda scandalului Dieselgate, care a afectat serios întreaga industrie și a condus la amenzi usturătoare pentru germani.
Marti, 29 August 2017 | Industrie

300.000 de mașini diesel Euro 5 din Germania așteaptă noi proprietari: vânzările sunt blocate din cauza restricțiilor de circulație

Dealerii germani au peste 300.000 de mașini cu motoare diesel Euro 5 pe care nu le pot vinde din cauza temerilor că circulația acestora va fi interzisă în marile orașe.

Tag-uri similare

Volkswagen, VW, dieselgate, diesel, scandal Volkswagen
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru