Dieselgate

Marti, 29 August 2017 | Industrie

Celula secretă: Volkswagen testa software-ul pentru păcălirea emisiilor la sediul central

Volkswagen avea o clădire secretă aflată în incinta sediului central în care testa tehnologiile pentru manipularea testelor de emisii, element care demonstrează că șefii Grupului german erau la curent cu practicile inginerilor.
Luni, 28 August 2017 | General

Scandalul Dieselgate: peste 3 ani de închisoare și amendă de 200.000 de dolari pentru un fost inginer Volkswagen

James Liang a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare și este nevoit să achite și o amendă în valoare de 200.000 de dolari. Toate acestea pentru rolul jucat în scadalul Dieselgate.
Marti, 25 Iulie 2017 | Industrie

Nu este de glumă cu Dieselgate: proprietarii Volkswagen care refuză să facă update-ul software riscă să aibă mașina radiată

Proprietarii de mașini din Grupul Volkswagen afectate de scandalul Dieselgate care nu acceptă să facă update-ul software pentru motor ar putea avea parte de o surpriză: mașina ar putea fi radiată de autorități.
Luni, 24 Iulie 2017 | Industrie

BMW se delimitează de Volkswagen, Audi și Porsche: "Nu am manipulat emisiile și nu am negociat designul catalizatorilor"

BMW susține că respectă normele de emisii și a negat că a purtat discuții cu Volkswagen, Audi și Porsche cu privire la designul catalizatorilor și prețul acestora, după apariția unor informații neoficiale în acest sens.
Vineri, 21 Iulie 2017 | Industrie

Complot german? UE suspectează că producătorii nemți au stabilit ce convertori catalitici să folosească pentru emisii

Uniunea Europeană investighează dacă producătorii germani au stabilit de comun acord ce fel de convertori catalitici să folosească pentru reducerea emisiilor, potrivit unui document obținut de la Audi.
Miercuri, 19 Iulie 2017 | Mediu

Adio, locuri de muncă: dispariția motoarelor cu combustie internă ar putea duce la pierderea a peste 600.000 de locuri de muncă în Germania

Dacă nemții vor interzice mașinile cu motoare cu combustie internă, circa 600.000 de locuri de muncă sunt puse în pericol.
Vineri, 14 Iulie 2017 | Industrie

Mercedes neagă încălcarea normelor de emisii în cazul celor un milion de mașini: "Am acționat conform legii"

Mercedes susține că a respectat legea în cazul celor un milion de mașini vândute începând din 2008 despre care există suspiciuni că depășesc normele de poluare.
Joi, 13 Iulie 2017 | Mediu

Scandalul emisiilor de la Mercedes ia amploare: germanii, acuzați că au vândut un milion de mașini care depășesc normele de poluare

Daimler este suspectată că a vândut peste un milion de mașini în Europa și Statele Unite care depășeau normele de poluare, potrivit unui document care a stat la baza perchezițiilor efectuate în luna mai.
Marti, 27 Iunie 2017 | Mediu

Germania vrea să pună piciorul în prag: plan de recall pentru 12 milioane de mașini diesel Euro 4, 5 și 6

Între 1.5 și 2.5 miliarde de euro. Acesta va fi costul total al recall-ului pe care Ministerul Transporturilor din Germania vrea să-l impună asupra constructorilor care au vândut mașini diesel în această țară.
Marti, 27 Iunie 2017 | Industrie

Germania va testa mașinile pentru emisii în condiții reale și va publica datele de consum

Germania va înființa un institut care va testa circa 70 de modele pe an în condiții reale și va publica datele referitoare la emisii și consumul de carburant, pentru a recâștiga încrederea clienților după Dieselgate.
Vineri, 23 Iunie 2017 | Industrie

Volkswagen răscumpără primele mașini din Europa afectate de Dieselgate: "Facem asta doar pentru că mașinile valorează puțin"

Volkswagen va răscumpăra câteva mașini în Germania care au fost afectate de scandalul Dieselgate, însă insistă că gestul nu va fi replicat la scară largă și că decizia are la baza valoarea scăzută a acestora.
Vineri, 16 Iunie 2017 | Industrie

Studiu: Bosch a creat dispozitivul pentru Dieselgate, iar Volkswagen și Fiat l-au activat pe anumite modele

Un studiu realizat de două universități europene a relevat că dispozitivul pentru trucarea testelor de emisii a fost realizat de furnizorul de componente Bosch, în timp ce Volkswagen și Fiat doar l-au activat.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 15 Iunie 2017 | Industrie

Volkswagen cedează parțial în problema Dieselgate: compania le va extinde cu doi ani garanția clienților europeni afectați

Clienții europeni care au achiziționat mașini diesel afectate de scandalul Dieselgate vor primi din partea germanilor doi ani în plus de garanție. Decizia nu a fost încă anunțată oficial de constructor.
Marti, 13 Iunie 2017 | Industrie

Epopeea Dieselgate continuă: Porsche Cayenne ajunge pe masa discuțiilor, iar nemții sunt investigați de KBA

Ministerul Transporturilor din Germania a cerut verificarea modelului Porsche Cayenne V6 TDI în urma unor informații apărute în presă. SUV-ul german ar utiliza un soft special, iar emisiile depășesc cu mult limitele legale.
Marti, 06 Iunie 2017 | Industrie

Audi, implicată într-un nou scandal Dieselgate: modelele A7 și A8 cu motoare Euro 5 depășesc de două ori normele de poluare

Autoritățile germane susțin că modelele Audi A7 și Audi A8 echipate cu motoare Euro 5 emit de două ori mai multe noxe decât limitele legale, iar 24.000 de unități au fost rechemate în service.
Miercuri, 24 Mai 2017 | Industrie

Noutăți Dieselgate: Volkswagen a economisit 1.5 miliarde de euro prin utilizarea dispozitivelor, iar sediile Mercedes au fost percheziționate

Franța susține că Volkswagen a economisit peste 1.5 miliarde de euro prin utilizarea dispozitivelor pentru trucarea emisiilor, în timp ce Germania a percheziționat 11 sedii ale celor de la Daimler, proprietarul Mercedes.
Marti, 16 Mai 2017 | Industrie

Zvonuri contrazise: "Grupul Volkswagen nu are de gând să vândă Bentley și Bugatti"

Directorul celor două mărci de lux pe care le deține Grupul Volkswagen a confirmat faptul că șefii conglomeratului german nu iau în calcul o eventuală vânzare a acestora pentru "relaxarea" efectelor financiare pe care Dieselgate le-a lăsat în urmă.
Miercuri, 10 Mai 2017 | Industrie

Volkswagen nu va publica raportul final despre Dieselgate: "Riscăm amenzi majore"

Volkswagen a anunțat că nu va face public raportul realizat de o companie independentă cu privire la scandalul Dieselgate, întrucât riscă "amenzi majore".
Joi, 27 Aprilie 2017 | Industrie

Dieselgate ar putea afecta și Mercedes: germanii anticipează posibile amenzi și recall-uri în Statele Unite în scandalul emisiilor

Mercedes avertizează că ar putea suferi amenzi și recall-uri semnificative în Statele Unite în urma investigației americane în privința emisiilor motoarelor diesel.
Miercuri, 26 Aprilie 2017 | Mediu

Germania se opune amenzilor de 30.000 de euro pe mașină pentru constructorii care încalcă testele de emisii

Germania nu este de acord cu propunerile Comisiei Europene care prevăd amenzi de 30.000 de euro pe mașină pentru constructorii care încalcă testele de emisii.

Tag-uri similare

Volkswagen, VW, dieselgate, diesel, scandal Volkswagen
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru