Dieselgate

Duminica, 06 Ianuarie 2019 | Economic

Volkswagen, dat în judecată de un land german: oficialii federali ar fi cerut daune de cel puțin 10 milioane de euro în scandalul Dieselgate

Landul german Baden-Wuerttemberg a dat în judecată Volkswagen pentru manipularea emisiilor diesel, iar oficialii federali vor să ceară daune de cel puțin 10 milioane de euro în scandalul Dieselgate, potrivit presei din Germania, citată de Reuters.
Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Industrie

Complicitate cu Volkswagen: un furnizor german a recunoscut implicarea în Dieselgate și va plăti o amendă de 35 de milioane dolari

Furnizorul auto german IAV și-a recunoscut vinovăția și va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru că a ajutat Volkswagen să “evite standardele de emisii din SUA”, a anunțat Departamentul de Justiție din Statele Unite, potrivit Reuters.
Luni, 17 Decembrie 2018 | Industrie

Volkswagen, aproape să fie dat în judecată de un land german: oficialii federali vor să ceară daune în scandalul Dieselgate

Landul german Baden-Wuerttemberg vrea să dea în judecată Volkswagen pentru manipularea emisiilor diesel, iar oficialii federali vor să ceară daune în scandalul Dieselgate, potrivit presei din Germania, citată de Reuters.
Luni, 03 Decembrie 2018 | Industrie

Franța, Olanda și Italia pregătesc impunerea unor recall-uri pentru modele diesel: Renault Captur și Kadjar, Nissan Juke și Fiat 500X

Franța, Olanda și Italia intenționează să impună recall-uri în scandalul emisiilor diesel pentru modele precum Renault Captur și Kadjar, Nissan Juke și Fiat 500X, potrivit unor informații din presa germană.
Luni, 12 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen susține că Dieselgate este de domeniul trecutului: “Am cumpărat și reparat aproape 90% din mașinile afectate la nivel global”

Grupul Volkswagen susține că a depășit aproape în totalitate scandalul Dieselgate, izbucnit în urmă cu 3 ani, care a provocat pagube serioase la nivel de imagine, dar și în contabilitate. Aproape 90% din mașinile cu emisii “trucate” au fost “cumpărate și reparate” de grupul german, potrivit CEO-ului Herbert Diess.
Miercuri, 07 Noiembrie 2018 | Industrie

Apelul ecologiștilor către UE: “Nu trimiteți mașinile diesel poluante în Estul Europei!”

Reţeaua de oraşe Eurocities, platforma ecologistă Transport şi Mediu şi Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică au cerut instituţiilor Uniunii Europene să ia măsuri pentru ca mașinile diesel poluante să nu fie trimise în estul Europei și să limiteze poluarea atmosferică din orașele țărilor membre, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.
Marti, 30 Octombrie 2018 | Industrie

Fostul șef Audi a fost eliberat: Rupert Stadler fusese arestat în luna iunie din cauza Dieselgate

O instanță de judecată din Munchen a transmis că fostul șef Audi, Rupert Stadler, a fost eliberat din arest, după 4 luni de detenție. Stadler fusese arestat în luna iunie pentru implicarea sa în scandalul Dieselgate.
Joi, 25 Octombrie 2018 | Economic

Porsche trebuie să plătească acționarilor daune de 47 de milioane de euro pentru implicarea în scandalul emisiilor: compania va face apel la decizia instanței

Un tribunal din Germania a ordonat Porsche SE să plătească acţionarilor daune de 47 de milioane de euro pentru implicarea sa în scandalul emisiilor (Dieselgate), potrivit agenției Reuters. Porsche SE, acționar la Volkswagen, a anunțat că va face apel la decizia instanței.
Miercuri, 03 Octombrie 2018 | Industrie

Oficial: Audi a reziliat contractul lui Rupert Stadler, CEO-ul suspendat din funcție și arestat în scandalul Dieselgate

Grupul Volkswagen a anunțat în mod oficial rezilierea contractului cu Rupert Stadler, CEO-ul Audi. Acesta fusese suspendat din funcție după ce a fost arestat de autoritățile germane și acuzat de implicarea în scandalul Dieselgate.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Industrie

Volkswagen are noi probleme din cauza Dieselgate: investitorii cer despăgubiri de 9 miliarde de euro pentru că n-au fost avertizați înaintea scandalului din 2015

Grupul Volkswagen se va confrunta săptămâna viitoare cu un proces în care investitorii cer despăgubiri de 9.2 miliarde de euro sub formă de compensație pentru pierderile pe care le-au avut din cauza Dieselgate. Aceștia sunt nemulțumiți că nu au fost avertizați înainte să izbucnească scandalul emisiilor în septembrie 2015.
Duminica, 02 Septembrie 2018 | Industrie

O nouă dimensiune a scandalului Dieselgate: nemții ar fi manipulat emisiile și pe anumite motoare pe benzină de la Volkswagen, Audi și Porsche

Inginerii grupului Volkswagen le-ar fi spus anchetatorilor că anumite motoare pe benzină de la Volkswagen, Audi și Porsche ar fi folosit softuri de manipulare a emisiilor, asemănătoare celor din scandalul Dieselgate, potrivit presei din Germania. Un purtător de cuvânt de la Volkswagen a refuzat să comenteze informația, spunând că există o anchetă în desfășurare a autorităților.
Miercuri, 22 August 2018 | Industrie

Curățenie după Dieselgate: Volkswagen vrea să dea afară mai mulți ingineri și manageri implicați în scandalul emisiilor

Grupul Volkswagen are de gând să dea afară un grup format din mai mulți ingineri și manageri, din cauză că aceștia au fost implicați în scandalul Dieselgate, potrivit informațiilor publicate de presa germană.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 16 August 2018 | Industrie

Avertisment pentru posesorii de mașini implicate în scandalul Dieselgate: nemții care nu își “repară” softurile în service vor pierde dreptul de circulație

Autoritatea federală de transport din Germania a transmis un avertisment către posesorii de mașini din grupul Volkswagen ale căror vehicule au fost implicate în scandalul Dieselgate. Potrivit KBA, nemții care dețin o astfel de mașină diesel riscă să piardă dreptul de a mai circula dacă softul motorului “nu este reparat” în termenul impus de autorități.
Joi, 02 August 2018 | Economic

Grupul Volkswagen, profit pe primul semestru în ciuda amenzilor din scandalul Dieselgate: “Avem mari provocări în față, în special trecerea la WLTP”

Grupul Volkswagen a rămas pe profit în primul semestru din 2018, cu creșteri consistente ale veniturilor și vânzărilor, în ciuda amenzilor de circa 1.6 miliarde de euro ca urmare a scandalului Dieselgate.
Marti, 17 Iulie 2018 | Industrie

Dieselgate în România: Volkswagen a remediat problemele cu emisiile pentru numai 36% dintre clienții afectați în țara noastră

Uniunea Europeană a anunțat că Volkswagen a remediat problemele cu emisiile pentru 80% dintre cele 8.5 milioane de mașini de pe continent, însă România ocupă ultima poziție în clasament, cu numai 36%.
Luni, 09 Iulie 2018 | Industrie

Audi a finalizat analiza motoarelor V6 TDI de pe noile A8, A7, A6 și Q8: "Nu există niciun fel de probleme cu emisiile"

Audi a finalizat o analiză internă care a vizat verificarea motoarelor V6 TDI care echipează inclusiv noile A8, A7, A6 și Q8 și susține că nu a găsit nereguli la software.
Luni, 25 Iunie 2018 | Industrie

Volkswagen vrea despăgubiri de la fostul șef în scandalul Dieselgate: “Vom lua o decizie după finalizarea anchetei”

Volkswagen se gândește să ceară despăgubiri lui Martin Winterkorn (foto), cel care se afla la conducerea grupului în 2015 atunci când a izbucnit scandalul Dieselgate. Aceasta variantă este luată în calcul de actuala conducere a companiei, potrivit presei germane.
Luni, 18 Iunie 2018 | Industrie

Șeful Audi a fost arestat în Germania: procurorii se tem că oficialul suspectat de fraudă ar vrea să ascundă dovezi în legătură cu scandalul Dieselgate

Șeful Audi a fost arestat în Germania în dosarul trucării emisiilor diesel, informație confirmată oficial de Volkswagen. Procurorii susțin că Rupert Stadler a fost reținut de teamă că acesta ar vrea să ascundă dovezi în legătură cu scandalul Dieselgate.
Luni, 28 Mai 2018 | Industrie

Comisar european: "Nu vrem ca România să se umple de mașini diesel vechi"

Comisarul european Elzbieta Bienkowska susține că regulile implementate la nivelul UE după scandalul Dieselgate vor ajuta oficialii să amendeze mai ușor constructorii care nu respectă regulile de emisii. De asemenea, oficialii UE vor recall-uri mai susținute în statele europene care au minimizat importanța lor, cum este și cazul României.
Miercuri, 09 Mai 2018 | Industrie

Audi oprește livrările modelelor A6 și A7 cu motor diesel V6 de 272 CP: "Am descoperit nereguli software"

Audi a anunțat oprirea livrărilor pentru modelele A6 și A7 din generația anterioară care utilizează motorul diesel V6 de 3.0 litri și 272 CP, după ce autoritățile germane au confirmat că suspectează utilizarea unui dispozitiv pentru trucarea emisiilor.

Tag-uri similare

Volkswagen, VW, dieselgate, diesel, scandal Volkswagen
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru