Apelul ecologiștilor către UE: “Nu trimiteți mașinile diesel poluante în Estul Europei!”

de Paul Cosma
Miercuri, 07.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reţeaua de oraşe Eurocities, platforma ecologistă Transport şi Mediu şi Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică au cerut instituţiilor Uniunii Europene să ia măsuri pentru ca mașinile diesel poluante să nu fie trimise în estul Europei și să limiteze poluarea atmosferică din orașele țărilor membre, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Ecologiștii europeni estimează că peste 43 de milioane de mașini circulă pe șoselele europene, printre care și vehicule diesel foarte poluante, iar impactul sectorului transporturilor asupra sănătății cetățenilor se ridică la 62 de miliarde de euro anual.

Din acest total, circa 52 de miliarde de euro sunt efectul folosirii mașinilor diesel, potrivit unei declarații a mai multor organizații ecologiste.

Reţeaua de oraşe Eurocities, platforma ecologistă Transport şi Mediu şi Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică au cerut Uniunii Europene și statelor membre să ia măsuri mai hotărâte pentru combaterea poluării excesive, prin eliminarea motoarelor diesel și stimularea achizițiilor de vehicule mai puțin poluante.

Organizațiile menționate cer ca Vestul Europei să nu se debaraseze de vehiculele ale căror emisii poluante au fost trucate în scandalul Dieselgate și să nu fie trimise în Estul continentului dacă emisiile nu au fost aduse mai întâi la nivelul normal.

Declaraţia mai susţine şi crearea unui fond european pentru aer curat în oraşele cele mai afectate de poluarea generată de motoarele diesel.

Via Agerpres

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Eminenţele cenuşii din Turnul Babel bruxellez: “Periferici ortodocşi, reacţionari şi subdezvoltaţi, nouă ne pasă ce fel de aer respiraţi. În rest, continuaţi să trudiţi de dimineaţa până seara pentru multinaţionalele noastre, cât să nu muriţi de foame. Dar vă veţi putea bucura de aer curat, graţie nouă. Ce ne-am fi bucurat dacă aţi fi putut trăi numai cu el”.
    10 9
  • Pot să facă oricâte apeluri vor, până la urmă tot de politicienii fiecărui stat est european va depinde dacă vor ajunge sau nu groapa de gunoi pentru dieseluri. Câteva legi și penalizări sau taxe suplimentare pentru pentru cei cu dieseluri și orice cumpărător se va gândi de două ori dacă își ia motor de tractor sau nu.
    6 3
  • Nu le trimite nimeni, noi le aducem singuri pentru ca atat ne permitem :(
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru