Semafor

Marti, 23 Martie 2021 | Intern

Tot mai mulți șoferi din România ignoră culoarea semaforului și trec pe roșu în mod conștient

Oprirea la culoarea roșie a semaforului electric devine opțională pentru tot mai mulți șoferi din țara noastră. Acest fenomen este mai des întâlnit în rândul tinerilor și al celor care conduc mașini puternice.
Miercuri, 29 Mai 2019 | General

O nouă tehnologie pentru fluidizarea traficului: pietonii primesc verde când sistemul anticipează că vor să traverseze strada

Cercetătorii austrieci au dezvoltat un semafor capabil să anticipeze momentul în care pietonii vor să traverseze strada pentru a le acorda verde, ceea ce ar putea conduce la fluidizarea traficului.
Luni, 11 Iulie 2016 | Masini autonome

Adio, semafoare! Mașinile autonome vor face inutilă așteptarea la semafor în intersecție

Mașinile autonome ale viiitorului nu vor putea să treacă pe roșu din simplul motiv că semafoarele nu vor mai exista odată cu explozia acestui tip de automobil. După 150 de ani, tehnologia care organizează intersecțiile de azi va dispărea.
Joi, 28 Aprilie 2016 | Siguranta

Inovație germană: semafoare în trotuare pentru cei care stau mereu cu ochii în telefonul mobil

Autoritățile orașului Augsburg au găsit o soluție de avertizare a pietonilor care sunt mereu cu ochii în telefonul mobil: semafoarele integrate în trotuar.
Miercuri, 13 August 2014 | Feature

POVEŞTI AUTO: 100 ani de la naşterea semaforului electric

În luna august a acestui an, semaforul electric împlineşte 100 de ani de existenţă. Obiectul cu trei culori din fiecare intersecţie are grijă de participanţii la trafic în fiecare zi şi noapte de peste un secol.
Joi, 30 Mai 2013 | Mediu

Los Angeles devine primul oraş mare din lume cu toate semafoarele sincronizate. Şoferii: "E o uşurare imensă"

Cel mai mare oraş al statului american California a pus în aplicare un proiect a cărui dezvoltare s-a întins pe 30 de ani. Toate semafoarele sunt acum sincronizate, iar şoferii susţin că diferenţele sunt vizibile.

Tag-uri similare

trafic, Los Angeles, oras, semafor, semafoare, trafic urban, semafoare corelate, semafoare sincronizate
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru