UE

Joi, 24 Iunie 2021 | Industrie

Noile norme UE privind reducerea emisiilor ar putea însemna dispariția mașinilor diesel și pe benzină

UE va prezenta în data de 14 iulie noile propuneri privind reducerea emisiilor de CO2 în industria auto, moment așteptat să dea naștere la dezbateri aprinse între autorități, producători și țările membre ale Uniunii.
Sambata, 27 Martie 2021 | Mediu

Undă verde de la UE: Mașinile cu GPL pot primi sisteme micro-hibird

Uniunea Europeană a acceptat ideea propusă de unii constructori auto de a se instala sisteme cu tehnologie micro-hibrid și pe modele care rulează pe GPL, metan sau orice alt produs derivat al gazului natural.
Joi, 25 Martie 2021 | Intern

UE alocă 726 de milioane de euro pentru construirea drumului expres Craiova – Piteşti

Uniunea Europeană va contribui cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova – Piteşti, care ar trebui finalizat în 2023.
Vineri, 12 Martie 2021 | Industrie

Planuri ambițioase la nivelul UE: 7 milioane de baterii pentru mașini electrice, produse anual până în 2025

Producția anuală de baterii pentru mașini electrice în Uniunea Europeană va ajunge la 7 milioane de unități până în 2025, potrivit unui plan al miniștrilor Economiei din Germania și Franța.
Joi, 11 Martie 2021 | Economic

Nouă state membre UE cer o dată clară pentru interzicerea vânzărilor de mașini pe benzină şi motorină

Comisia Europeană ar trebui să stabilească o dată pentru interzicerea vânzărilor maşinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină în UE, susțin nouă state care fac parte din Uniunea Europeană.
Joi, 11 Februarie 2021 | Industrie

Constructorii auto: “Europa are nevoie de un milion de puncte de încărcare publice pentru electrice, până în 2024”

Constructorii auto au cerut Uniunii Europene să dea o lege prin care statele membre să accelereze investițiile în stații de încărcare publice pentru mașini electrice. Aceștia spun că rețeaua europeană ar trebui să ajungă la un milion de puncte de încărcare până în 2024.
Miercuri, 03 Februarie 2021 | Industrie

Raport: UE trebuie să investească 80 de miliarde de euro în stații de încărcare pentru 30 de milioane de electrice

O piață europeană cu 30 de milioane de mașini electrice în anul 2030 are nevoie de investiții de 80 de miliarde de euro în infrastructura de încărcare, potrivit unui raport Eurelectric, organizația care reprezintă interesele industriei de energie electrică la nivel european.
Vineri, 18 Decembrie 2020 | Industrie

Fiat Chrysler și PSA vor să grăbească procesul de fuziune: cele două companii speră ca Stellantis să fie creat oficial până la sfârșitul lui ianuarie 2021

Fiat Chrysler și grupul PSA vor să finalizeze procesul de fuziune până la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit unor surse apropiate de situație. FCA și PSA și-au convocat acționarii în data de 4 ianuarie 2021 pentru a vota aprobarea fuziunii prin care va fi creat Stellantis, al patrulea cel mai mare producător auto din lume.
Vineri, 04 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Obiectivul UE: 30 de milioane de mașini electrificate pe șosele până în 2030

Uniunea Europeană vrea să aibă 30 de milioane de mașini electrice și hibride pe drumurile sale publice până în 2030, potrivit unui document oficial citat de Bloomberg și care ar urma să fie publicat săptămâna viitoare. Analiștii estimează că totalul vehiculelor electrificate din UE se ridică la 1.4 milioane de unități în acest moment.
Joi, 26 Noiembrie 2020 | Industrie

Pe cont propriu: UE vrea să-și producă singură bateriile pentru mașini electrice până în 2025 și să renunțe la importuri

Europa ar putea să ajungă la o producție suficientă de baterii pentru mașini electrice până în 2025, astfel încât să nu mai apeleze la importurile din Asia, susține Maros Sefcovic, vicepreședintele Comisiei Europene.
Miercuri, 25 Noiembrie 2020 | Industrie

Brexit: industria auto britanică estimează pierderi de 55 de miliarde de lire sterline în lipsa unui acord cu UE

Industria auto britanică face un “ultim apel” pentru semnarea unui acord privind Brexitul până la sfârșitul anului. În caz contrar, britanicii estimează că vor pierde 55 de miliarde de lire sterline, iar producția lor va scădea cu două milioane de mașini în cinci ani.
Luni, 09 Noiembrie 2020 | Industrie

Bentley, despre lipsa unui acord privind Brexitul: “Va fi foarte greu să mai justificăm producția de modele din Marea Britanie”

Bentley consideră că va fi foarte greu să mai “justifice” producția modelelor sale din Crewe, dacă Marea Britanie și UE nu vor semna un acord privind Brexitul. Șeful Bentley sugerează că producătorul britanic ar putea fi nevoit să-și mute producția la alte fabrici europene ale grupului VW.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 03 Noiembrie 2020 | Industrie

Volkswagen așteaptă o amendă de la UE pentru nerespectarea normelor de emisii: “Am pus deoparte câteva sute de milioane”

Grupul Volkswagen se așteaptă să fie amendat de Uniunea Europeană pentru că nu va reuși să respecte normele de emisii ce intră în vigoare în 2021, întrucât vânzările electricului ID.3 au fost periclitate de problemele software. “Am pus deoparte câteva sute de milioane,” a declarat directorul financiar al producătorului german.
Marti, 27 Octombrie 2020 | Industrie

Surse: Comisia Europeană va aproba în curând fuziunea dintre Fiat-Chrysler și PSA

Fuziunea dintre Fiat-Chrysler și grupul PSA va primi în curând aprobarea Comisiei Europene, iar Stellantis va deveni oficial al patrulea cel mai mare producător auto din lume, potrivit unor surse citate de Reuters.
Vineri, 09 Octombrie 2020 | Industrie

BMW: “Un Brexit fără acord va însemna costuri de 10-11 miliarde de euro pentru industria auto”

Brexit-ul fără un acord comercial între Marea Britanie și Uniunea Europeană va duce la costuri suplimentare de 10-11 miliarde de euro pentru producătorii și furnizorii auto, potrivit declarațiilor lui Nicolas Peter, directorul financiar BMW.
Luni, 05 Octombrie 2020 | Industrie

Brexit: Toyota și Nissan vor cere despăgubiri dacă Marea Britanie nu va ajunge la un acord cu UE

Toyota și Nissan vor cere despăgubiri guvernului britanic dacă Executivul de la Londra nu va ajunge la un acord comercial cu autoritățile europene în cazul Brexit, potrivit informațiilor apărute în presa japoneză.
Marti, 15 Septembrie 2020 | Industrie

Brexit: producătorii auto estimează pierderi de 110 miliarde de euro în absența unui acord între UE și Marea Britanie

Producătorii auto cer autorităților europene și britanice să ajungă la un consens privind Brexitul în cel mai scurt timp, spunând că pierderile se vor ridica la 110 miliarde de euro în 5 ani în cazul în care un acord nu va fi agreat.
Duminica, 13 Septembrie 2020 | Industrie

Presa germană: Comisia Europeană vrea să înăsprească limitele pentru emisiile automobilelor

Comisia Europeană va propune ca UE să înăsprească şi mai mult limitele pentru emisiile automobilelor, potrivit presei germane, care citează un document al autorităților.
Marti, 09 Iunie 2020 | Industrie

Probleme semnalate de UE: fuziunea PSA-FCA are nevoie de anumite “concesii” înainte de aprobare

Grupurile PSA și Fiat-Chrysler trebuie să facă anumite “concesii” pentru ca fuziunea lor să primească acordul autorităților europene, potrivit unor surse apropiate de situație. UE ar fi semnalat probleme concurențiale privind cota de piață a celor două entități pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare.
Joi, 04 Iunie 2020 | Industrie

UE critică producătorii auto pentru creșterea emisiilor CO2 în ultimii trei ani: “Trebuie să reducă semnificativ media emisiilor pentru a respecta țintele începând din 2020”

Uniunea Europeană avertizează producătorii auto că trebuie să reducă semnificativ nivelul emisiilor de CO2 pentru a respecta ținta de 95 de grame pe kilometru începând din 2020. Emisiile mașinilor vândute în Europa au înregistrat creșteri consecutive în ultimii 3 ani, cu 121.8 grame în 2019.

Tag-uri similare

vanzari, Romania, productie, Europa, SUA, Saab, emisii, Franta, studiu, recall
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru