UE

Joi, 18 Aprilie | Siguranta

Uniunea Europeană va introduce noi reguli de securitate cibernetică: „mașinile electrice pot fi spioni pe 4 roți”

Uniunea Europeană va introduce oficial noi reguli de securitate cibernetică, un lucru care va afecta și industria auto. Noile reguli vor intra în vigoare din luna iulie, iar conform acestora, mașinile vor trebui să fie protejate de amenințări cibernetice.
Marti, 02 Aprilie | Industrie

Porsche 718 Cayman și 718 Boxster, eliminate din UE din cauza noilor norme de securitate cibernetică

Constructorul german de automobile se vede nevoit să elimine din UE modelele 718 Cayman și 718 Boxster, din cauza noilor reglementări în ceea ce privește securitatea cibernetică.
Luni, 29 Ianuarie | Siguranta

OFICIAL: Toate mașinile noi vândute în UE din iulie 2024 vor avea cutii negre

Începând din iulie 2024, toate mașinile noi vândute în Uniunea Europeană vor trebui să fie dotate cu dispozitivele Event Data Recorder, cunoscute popular drept cutiile negre. Cu ajutorul sistemului, autoritățile vor putea afla mai ușor cum s-a petrecut un accident.
Joi, 25 Ianuarie | General

Cel mai mare partid politic din UE se opune interzicerii motoarelor termice

Partidul Popular European, cea mai mare grupare politică din cadrul Uniunii Europene, a transmis un mesaj prin care se opune interzicerii mașinilor cu motoare termice. Gruparea va propune o nouă strategie în această privință, în viitorul apropiat.
Marti, 19 Decembrie 2023 | General

Uniunea Europeană: limite pentru emisiile de particule provenite de la anvelope și frâne

Uniunea Europeană a introdus, în premieră, limite pentru emisiile de particula provenite de la anvelope și frâne pentru autoturisme și vehicule comerciale. Noile limite fac parte din pachetul Euro 7, care urmează să fie adoptat din 2026.
Vineri, 15 Decembrie 2023 | Industrie

Porsche Macan: versiunea termică ar putea fi retrasă de la vânzare în UE, în primăvara lui 2024

Potrivit celor mai recente informații, versiunea termică a lui Porsche Macan va fi retrasă de la vânzare, pe teritoriul Uniunii Europene, începând cu primăvara anului 2024.
Marti, 25 Iulie 2023 | General

Cromul ar putea fi interzis în Uniunea Europeană din 2024, din cauza riscului de cancer

Potrivit unor informații apărute recent în presă, ornamentele finisate din crom ar putea să fie interzise în spațiul Uniunii Europene începând din 2024. Astfel, producția de crom ar putea fi interzisă, iar asta ar putea fi o problemă pentru posesorii de mașini de epocă.
Vineri, 30 Iunie 2023 | Economic

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană și în luna mai

Potrivit celor mai noi date oferite de JATO Dynamics, Dacia Sandero a fost și în luna mai cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană. Modelul românesc este lider pentru a doua lună consecutivă.
Marti, 13 Iunie 2023 | General

Polonia atacă în instanță planul Uniunii Europene de a interzice mașinile termice din 2035

Guvernul Poloniei a anunțat că va ataca în instanță decizia Uniunii Europene de a interzice vânzarea de mașini noi cu motoare termice în spațiul său, începând din 2035. Polonia va face, astfel, apel la Curtea Europeană de Justiție.
Luni, 27 Martie 2023 | General

OFICIAL: Mașinile noi cu motoare termice vor putea fi vândute și după 2035

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu guvernul Germaniei care permite vânzarea de mașini noi cu motoare termice, alimentate cu combustibili sintetici, și după 2035. Informația fost confirmată de către Frans Timmermans, vice-președintele Comisiei Europene.
Marti, 14 Martie 2023 | General

Germania și alte 6 țări UE, inclusiv România, se opun interzicerii motoarelor termice

Germania a format o alianță cu alte 6 țări membre ale Uniunii Europene, printre care și România, pentru a se opune interzicerii motoarelor termice, care va avea loc în 2035. Guvernul de la Berlin vrea ca propunerea Comisiei Europene să fie schimbată urgent.
Luni, 06 Martie 2023 | General

Interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare termice, mai așteaptă. Uniunea Europeană amână votul

Uniunea Europeană a anunțat oficial că a amânat votul pentru interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice începând din 2035. Decizia a fost luată ca urmare a nemulțumirii Germaniei față de acest plan.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 28 Februarie 2023 | General

Germania, nemulțumită de interzicerea mașinilor cu motoare termice în Europa

Guvernul german și-a exprimat nemulțumiri față de decizia de a interzice vânzarea mașinilor noi cu motoare termice în Uniunea Europeană, începând din 2035. Germania vrea ca vânzările acestor mașini să continue și după 2035, cu condiția ca ele să fie alimentate cu combustibili sintetici și ecologici.
Luni, 20 Februarie 2023 | General

Vicepremierul Italiei: tranziția către mașini electrice este o „sinucidere” și un „cadou” făcut Chinei

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei și ministrul transporturilor din această țară, a avut o replică dură cu privire la interzicerea vânzării de mașini noi cu motoare termice în Uniunea Europeană din 2035. El spune că această tranziție reprezintă o „sinucidere” și un „cadou pentru China.”
Vineri, 09 Decembrie 2022 | Industrie

Ministrul Transporturilor din Italia: Interzicerea vânzării de mașini termice în UE, din 2035, "nu are sens"

Italia continuă să se împotrivească deciziei UE de a interzice vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, din 2035, de această dată prin vocea ministrului Transporturilor Matteo Salvini.
Vineri, 28 Octombrie 2022 | Industrie

UE a ajuns la un acord: vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, interzisă din 2035

Vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, va fi interzisă din 2035 în Uniunea Europeană. Vor exista, însă, și câteva excepții.
Luni, 11 Iulie 2022 | General

UE anunță că, din 2024, toate mașinile noi vor avea sisteme împotriva depășirii limitei de viteză

Uniunea Europeană a anunțat, oficial, că toate mașinile noi vândute din iulie 2024 vor fi echipate cu sisteme care împiedică depășirea limitelor de viteză. De asemenea, toate mașinile lansate după iulie 2022 vor trebui să fie echipate cu acest sistem.
Miercuri, 22 Iunie 2022 | General

Germania se opune planurilor UE de a interzice mașinile cu motoare termice în 2035

Guvernul Germaniei nu este de acord cu planurile Uniunii Europene de a interzice mașinile cu motoare termice în 2035. Declarația a fost făcută de către ministrul german al finanțelor Christian Lindner.
Vineri, 10 Iunie 2022 | Industrie

Parlamentul European a votat interzicerea motoarelor termice din 2035

Vânzarea de mașini noi cu motoare termice ar putea fi interzisă în Europa din 2035. Parlamentul European tocmai a votat propunerea.
Sambata, 18 Decembrie 2021 | Industrie

ACEA: Vânzările de automobile au scăzut cu 20.5% în noiembrie, în UE

Conform celui mai nou raport venit din partea Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de automobile din Uniunea Europeană au înregistrat o scădere de 20,5% în luna noiembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Tag-uri similare

vanzari, Romania, productie, Europa, SUA, Saab, emisii, Franta, studiu, recall
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru