Teaser video pentru Dacia Spring: SUV-ul electric cu autonomie de 200 de kilometri va fi prezentat în 15 octombrie

de Daniel Popescu
Marti, 13.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a prezentat un teaser video pentru SUV-ul electric Spring. Modelul cu autonomie de 200 de kilometri va fi "cea mai accesibilă mașină electrică din Europa", iar prezentarea va avea loc în 15 octombrie la Paris.

Dacia continuă campania de promovare care anticipează lansarea Spring, primul său model electric din istorie.

De data aceasta, Grupul Renault a publicat pe rețelele de socializare un teaser video care arată forma generală a caroseriei pentru noul model.

Clipul are o durată de numai 6 secunde și nu oferă niciun fel de alte detalii cu privire la Dacia Spring. Modelul va fi prezentat însă în 15 octombrie în cadrul evenimentului Renault eWays, care va avea loc la Paris.

Potrivit puținelor informații oficiale dezvăluite despre noul modelDacia Spring va avea la bază modelul Renault K-ZE comercializat pe piața din China și va avea o autonomie electrică de peste 200 de kilometri, calculată pe baza protocolului european WLTP.

În schimb, constructorul român nu a oferit niciun fel de detalii despre capacitatea bateriei și nici detalii tehnice despre motorul electric. Pe de altă parte, Dacia menționa că Spring Electric are o lungime de 3.73 metri și oferă spațiu pentru patru persoane pentru a "deveni vehiculul ideal pentru utilizarea de zi cu zi".

Dacia Spring va apărea pe piață în prima jumătate a anului 2021.

Constructorul nu a oferit niciun fel de indicii cu privire la prețul de comercializare pentru versiunea de serie care va fi disponibilă de anul viitor, cu excepția faptului că va fi "cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață".

În acest an, cel mai accesibil model 100% electric de pe piața din România a fost Skoda Citigo-e iV, care avea un preț de pornire de 19.900 de euro cu TVA inclus.

Totuși, toate unitățile alocate României au fost vândute rapid după startul programului Rabla Plus, iar Skoda a confirmat că a încetat deja producția modelului de oraș.

Dacia Spring va fi prezentată la numai câteva săptămâni după dezvăluirea noilor generații Logan, Sandero și Sandero Stepway, care beneficiază de noutăți majore.

Via Grupul Renault

Comentarii (11)

  • prezentarea e in 15 oct, ziua in care eu imi primesc salarul. sa fie oare conincidenta? :D
    6 3
  • netam-nissan
    va fi un hit care rastoarna tot, inclusiv pe soferii mai vitezisti in curbe.
    nu dati cu cataroaie, asa zic unii dupa testele cu Kwid indian.
    bateriile in podea poate o fac insa mai stabila, cu conditia sa nu fie AAA ca de telecomanda.

    p.s. sa intelegem ca aveti un salariu de vreo noua mii euroi dle someone? (ca fara e-pomana de stat.. degeaba cam atita va costa.)
    17 12
  • @ nissan: eu ziceam doar de coincidenta de data, nu si coincidenta de sume :((((. ca de aveam salarul mentionat de tine, nu ma uitam la spring, ci la altceva.
    nu spun ce, mno. sac
    6 3
  • De ce se evita in a se oferi informatia cea mai importanta (pt. noi romanii) despre acest auto si anume ca va fi produs in China ? Toate informarile pe care le-am vazut pe toate canalele media omit sa prezinte acest aspect. Nu inteleg de ce ? Marea majoritate a celor ce au auzit despre Dacia Spring nu stiu acest aspect . Chiar aseara i-am spus unui amic intrebandu-l de ce e asa de extaziat de aceasta stire si a fost extrem de dezumflat raspunzand cu jumatate de gura un "aaa...pai si ce..e tot Dacia ..nu !!??" I-am raspuns " nu stiu..depinde ce inseamna Dacia pt. tine, pt. mine era mai ok daca se numea Renault Spring ". Poate cineva de la AM sau cei de la Renault ne lamuresc si pe noi , au cei de la Mioveni vreo legatura cu acest model sau nu ? Fiindca imi este foarte neclar de ce nu are sigla Renault atata timp cat este produs pe baza modelului electric deja comecializat/produs in China - Renault K-ZE. Multi ar putea sa interpreteze ca-i este rusine cu el in Europa !!!
    12 8
  • netam-nissan
    ii mai zice si Venucia e30 la chinezi lu k-ze cu alte faruri deci pot sa il boteze cum vrea muschiu marketingului.
    la noi sint insa multi hiper-patrioti unii si protocornisti care trebuie hipnotizati prin sigla sa treaca fulger de la Zamolxe la digitalizare electrocutata.
    cred ca n-am zbarcit numele cu proto ca mi l-a zis colegu stivuitorist conspirationist care inca e la balaceanca.
    tot el sustinea ca bateriile lu Spring o sa fie unele de lanterna dar asta chiar e gogonata cred.
    12 6
  • Lamuritorul
    Bai pipo, cum sa scada bre media de co2 la dacia cu sigla de reno?
    12 2
  • Alin Nită
    Tot o tigaie de masină rămâne........mai ales.....made in CHINA
    2 1
  • Manu mugurel
    Dar in acest an de ce nu se majorează salariile la Dacia, ce face sindicatul Dacia .....Doarme?????????
    2 1
  • Gigi forță pitești
    @alin ....ai dreptate frate....instabilă in curbe,rugină după 4 ani, zgomot interior....
    Ps: o căruță pe 4 roți
    3 1
  • 100% chinezeasca. Deci economia Romaniei are numai de pierdut. Ii platim pe chinezi sa produca acest model. Normal era ca acel eco-bonus da fie acordat doar masinilor produse in UE. Incet-incet Dacia o sa produca la noi doar logan. Nici Sandero nu o sa se mai produca la noi.
    2 1
  • Se pare ca are un motor de 33kw parca si 30kwh net baterie, suficient pentru vreo 290 km din ce ziceau ei pentru mers in oras WLTP. Chiar si cu 200 km autonomie real, masina va fi un hit. Portbagaj de 300L si de vreo 800 pentru o versiune de carat colete. Daca o sa coste cat ar trebui, adica vreo 11000-12000 EUR varianta de baza chiar va fi o afecere foarte buna pentru cei ce merg in cea mai mare parte in oras. Daca va sari de 15000 nu isi va merita deloc banii. Sa vedem preturile acum.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru