Tesla va lansa și un crossover accesibil, bazat pe viitorul Model III

de Sebastian Toma
Miercuri, 17.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul rival electric al lui BMW Seria 3, Tesla Model III, va primi și o variantă crossover. Fratele mai mic al lui Model X este așteptat să debuteze în 2017.

Esential 4 modele va avea Tesla în gamă după lansarea lui Model 3 Sedan și a variantei sale crossover.
Tesla Model III, rivalul electric al lui BMW Seria 3 și viitorul model accesibil din oferta americanilor, va primi și o variantă crossover. Cele două vor forma împreună oferta de clasă medie a celor de la Tesla și vor avea rolul de a ajuta producătorul american să-și atingă impresionantele ținte de vânzări: 500.000 de unități comercializate pe an și un milion de unități vândute până în 2020. Fratele mai mic al lui Model X a fost vehiculat pentru debut încă din 2012, dar oficialii Tesla au fost zgârciți în declarații cu privire la acesta până de curând.

Tesla Model S stabileşte un nou record: traversarea gratuită a Americii de la Vest la Est în 67 de ore

Jeffrey Brian Straubel, șeful departamentului tehnic de la Tesla, a declarat într-un interviu pentru Wall Street Journal că viitorul Model III va fi oferit atât în variantă berlină, cât și în variantă crossover.

Compania americană ar urma să aibă în ofertă două crossovere și două berline în urma acestei lansări. Viitorul Model III va costa aproximativ 35.000 de dolari pe piața din SUA, estimează analiștii din industria auto.

Tesla revoluţionează reţeaua sa de dealeri: showroom-container în marile oraşe

Urmareste Automarket
Inițial, modelul accesibil de la Tesla ar fi trebuit să se numească Model E, dar această denumire era rezervată de conaționalii de la Ford.
B
erlina de clasă medie a americanilor urmează să fie cu 20% mai mică decât Model S, nu va fi oferită în variantă cu șapte locuri și nu va avea o caroserie cu elemente din aluminiu, pentru a reduce costurile de producție și dezvoltare. "Trebuie să fim cât mai eficienţi în ceea ce priveşte costurile de producţie. Nu putem folosi aluminiu pentru toate componentele lui Model E.", a declarat Chris Porritt, vice-preşedintele departamentului de inginerie Tesla, despre viitorul Model III.

Tesla le permite celorlalţi constructori de automobile să le folosească toate patentele

Via WSJ

Comentarii (1)

  • Interesant...mai ales ca pretul e la nivel de noul Volt care nu e 100% electric. Plus ca Tesla e oarecum producator premium deci pretul e chiar ok.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru