Timbrul de mediu va fi restituit, dar nu se ştie când şi cum: "Procedura ar putea să dureze mai mult de un an"

de Daniel Popescu
Joi, 16.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Mediului a anunţat că toate sumele plătite pentru timbrul de mediu vor fi restituite. Pentru moment nu se ştie când şi cum se va întâmpla acest lucru, dar procedura ar putea dura mai mult de un an.

Veste bună pentru toţi proprietarii de maşini care au achitat timbrul de mediu, cea mai nouă taxă auto care a fost percepută între 1 martie 2013 şi 31 ianuarie 2017.

Ministerul Mediului a anunţat astăzi că toate sumele plătite de şoferi vor fi restituite, ca urmare a faptului că, în vara anului trecut, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a stabilit că timbrul de mediu solicitat de stat era ilegal. "Pot să vă asigur că toate sumele care au fost plătite vor fi înapoiate. E o decizie a instanţei şi aici nu este loc de interpretări", a declarat Daniel Constantin, ministrul Mediului.

Urmareste Automarket
Până în prezent, autorităţile nu au stabilit însă niciun fel de detalii cu privire la perioada sau modul în care vor fi restituiţi aceşti bani.
Singurul lucru cert este că banii nu vor fi restituiţi în tranşe anuale, întrucât şi acest lucru a fost declarat ilegal de Uniunea Europeană. Astfel, banii vor fi plătiţi de stat într-o singură tranşă, însă unii proprietari îi vor primi mai devreme, iar alţii mai târziu.

"Urmează să stabilim cum vom rambursa aceste sume, printr-un memorandum pe care îl vom avea în săptămânile următoare pe masa Guvernului. Statul a încasat aceşti bani în timp. Nu cred că putem să-i rambursăm dintr-o dată. Ar putea să dureze mai mult de un an, pentru că sumele sunt destul de mari", a mai precizat Constantin.

Timbrul de mediu a generat venituri anuale de 200 - 220 de milioane de euro pentru Administraţia Fondului de Mediu.

Via Profit

Comentarii (3)

  • da da da de ziua ta
    acuma cand tre sa dea banii inapoi "o sa mai dureze sumele sunt cam mari", parca vad ca o sa restituie cate 0,50 ron/luna
    6 4
  • ar fi logic sa inapoieze banii in ordinea cronologica a incasarilor. Gen cine a platit taxa fix dupa introducerea ei sa o primeasca primul inapoi.
    Cine considera ca are nevoie de banii respectivi urgent, ar putea depune un act prin care sa ceara acest lucru.
    6 3
  • @daniel popescu
    sigur din martie 2013 se plateste actualul timbru de mediu, bazat pe cilndree si capacitate cilindrica? eu am platit in ianuarie 2013
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru