Toate modelele Toyota și Lexus vor primi sisteme multimedia noi până în 2025

Tiberiu Safta
Duminica, 07.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul nipon de automobile a anunțat că mașinile sale vor primi un sistem multimedia revizuit începând din 2022. Toyota plănuiește ca întreaga sa gamă de automobile, care include și marca premium Lexus, să aibă acest sistem montat până în 2025.

În ultimul deceniu, mașinile noi au început să fie vândute cu sisteme multimedia care oferă șoferilor mai multe posibilități de a interacționa cu automobilele lor. De la radio și climă, până la schimbarea comportamentului mașinii cu doar o simplă atingere, sistemele multimedia au devenit o componentă esențială a unui automobil. În acest context, Toyota a anunțat că toată gama de automobile va primi un sistem multimedia complet revizuit până în 2025.

Pentru unele modele, noul sistem multimedia este deja disponibil. Noua generație a lui Lexus NX este dotată cu acest sistem, numit Lexus Interface. Și noul Toyota Tundra dispune de același sistem nou, care poartă numele de Audio Multimedia. Scopul introducerii acestui sistem este acela de a oferi servicii noi, după cererea clienților, dar și de a explora opțiuni legate de funcționalitatea acestora și modul de interacțiune dintre șofer și sistem.

Acest sistem multimedia este bazat pe memorie cloud și va primi actualizări de tipul “over-the-air”.

Acestea vor adăuga funcții și comenzi noi, fără ca proprietarii să meargă la un centru autorizat al firmei. Printre noutățile care vor fi testate în viitor se numără serviciile de realimentare cu carburant. Mai exact, o cisternă va putea fi chemată direct la domiciliu pentru acest scop. De asemenea, va fi integrat un senzor în interior care poate detecta pulsul unei persoane sau al unui animal care încă se mai află în mașină. Funcția va coborî automat geamurile dacă habitaclul se încălzește prea mult.

Printre alte noutăți ale acestui sistem, există și o localizare a locurilor de parcare. Acesta va ajuta șoferii să-și găsească mai ușor mașinile într-o parcare aglomerată.

via Motor1.com

Comentarii (10)

  • Bubi Mubi
    OK, deci nu există niciun motiv să cumperi o toyota sau un lexus înainte de 2025.
    34 9
  • au cipuri?
    16 5
  • @bubi mubi n ai inteles nimic. Si vad ca multa lume nu intelege nimic, la cate manute verzi ai. Zice clar ca unele modele DEJA au noul sistem si ca pana in 2025 le vor avea TOATE, deci e o chestiune treptata. Dar e greu sa treci de titlu, desi pana si in titlu spune ca PANA IN 2025.

    Pe langa asta, cine isi cumpara masina pentru sistemul multimedia? Nimeni sanatos la cap.
    9 26
  • Anonim
    Pana in 2025 ? Trebuiau schimbate ieri , sistemele multimedia din masinile Toyota parca sunt din anii 2000 . Super invechite cu o grafica aiurea, butoane de aragaz pentru comenzi. Daca in 2025 pun ce are concurenta in ziua de astazi iar raman in urma . Sincer eu nu am cumparat Toyota din cauza sistemului multimedia si a cutiei de viteze CVT in rest masina este ok par bine lucrate materiale la interior in media industriei auto.
    18 6
  • Imi placeau foarte mult interioarele de la lexus pentru ca aveau multe butoane.
    Urasc touchscreen-ul!
    13 11
  • Toti cei de mai sus aveti mare dreptate.
    Pentru ca Toyota sunt asa invehcite sunt totusi cele mai vandute din lume, pentru sistemele lor Toyota e cel mai mare constructor auto din lume si tot de aia, Toyota si Lexus sunt printre cele mai fiabile masini din lume.
    Cei ce judeca mai putin sa mearga pe frumuseti care ii lasa in drum.
    10 28
  • @bubi muci
    Toyota Corolla e cea mai vanduta masina din lume. Lexus face cele mai fiabile masini.
    Toyota a iesit si anul asta cel mai mare producator auto, peste VAG cu ale lui 'nspe marci adunate gramada.
    Esti varzulica murata, ca mai toti importatorii de sh-uri pe platforma.
    8 24
  • Anonim
    @Vali sa vorbim de Europa ! America , Asia , Australia au alte standarde la masini . In regiunile astea vinde bine Toyota . In Europa nu sunt pe primul loc la vanzari sti bine . Clientul din regiunile enumerate este diferit ca pretentii,perceptie fata de clientul european . Cate masini americane care au vanzari bune in America vezi prin Europa plin de ele ? Cat despre fiabilitate si la Toyota din pacate vorbim din amintiri . Globalizarea si-a pus amprenta si pe marca asta .
    14 5
  • @amatorului de toyota sh
    Am inteles foarte bine ce inseamna infotainmentul de pe toyota. De asta mi-am cumparat altceva.

    Poate la sh-urile din 2010 nu conteaza infotainmentul.

    Sigur, pe modelele de 100 k deja au schimbat sistemul multimedia. Am inteles asta, dar e irelevant. Sper sa te prinzi si tu candva.
    12 0
  • Abramescu Coman Caragiale
    Mai sa fie, iar au intrat la sectiunea comentarii , astia de conduc inca Golf 4 Tedeiu. Oricum, multimedia ca multimedia, dar sa pui osie de caruta pe masini in 2021 cum pune in contibuare VAG, cam rușinică :))). Asadar,nu stiu care folosesc tehnica invechita :))) . Bara de torsiune nu e tocmai o inovatie, se gaseste si pe Dacia 1300 :)) . Revenind la subiect, Toyota ramane in continuare "numer uno " pe plan mondial , asadar orice asociere a brandului cu marca lui Hitler, e irelevanta. Brandul Hitlerist are in portofoliu N'j de mii de marci, pe cand Toyota doar doua :)) . Am dreptate Dan Grecu ? Comenteaza logat nu te mai baga ca strutul cu capul in țărână :)) .....Vezi ca a lansat Tzancă noi melodii ....bubuie bine la "EF zece "
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru