Topul electricelor comercializate în Europa în luna mai: Dacia Spring rămâne pe locul 4

de Alexandru Monenciu
Marti, 28.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Europenii au cumpărat peste 100.000 de mașini electrice în luna, potrivit datelor Jato Dynamics. Aceasta reprezintă o creștere de 19% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În a cincea lună din 2022, europenii au achiziționat cu 19% mai multe mașini electrice decât în aceeași perioadă din 2021. Adică peste 100.000 de vehicule cu zero emisii.

Cu 6.323 de exemplare (+71%), Fiat 500e rămâne și în luna mai cea mai comercializată mașină electrică din Europa. Locul secund este ocupat de Peugeot e-208 (4.570 unități, creștere de 55%). Pe ultima treaptă a podiumului s-a situat Volkswagen ID.4 (4.096 exemplare, -12%).

Ca și în luna aprilie, Dacia Spring s-a clasat pe locul 4. 3.849 de europeni au optat pentru modelul cu zero emisii al producătorului de la Mioveni.

Restul topului 10 este ocupat, pe rând, de Skoda Enyaq iV (3.687 de unități, -30%), Opel Corsa-e (3.501 unități, +51%), Volkswagen ID.3 (3.423 unități, -44%), Renault Zoe (3.358 unități, - 42%), Hyundai Kona EV (3.163 exemplare, -2%) și Mini Cooper SE (3.034 unități, +53%).

via Jato Dynamics

Comentarii (17)

  • Bravo celor care au decis să îşi cumpere electrice

    Altfel ne aşteaptă asta

    https://m.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/video-lacul-amara-din-judetul-buzau-a-secat-iar-acum-peisajul-pare-desprins-din-desert-ceva-din-viata-noastra-s-a-rupt-1991473
    7 27
  • Nici 20% creștere, nasol si asta cu tot cu subvențiile nesimțite. Cât credeți ca ar fi creșterea fără subvenții?
    Și războiul din Ucraina tot din cauza termicelor este la fel si prăbușirea crypto etc.
    Spălați bine pe creier… toate mașinile la un loc sunt 10% din poluarea la nivel mondial.
    Dacă tot nu sunteți ipocriți, hai toți vegani ca sa scădem cu minim 30% poluarea si nu ne costa nimic. Nu ne trebuie panouri solare, centrale nucleare si mega infrastructura… se poate face astăzi si acum. Dar la voi sa facă alții, voi sunteți doar îngrijorați si va pasa de natură atâta timp cât burta voastră este plină… maxim de ipocrizie ;)
    30 6
  • Se pare ca incetisor - incetisor se indreapta lumea catre directia buna.
    Exista crestere si cerere, ceea ce e bine.
    Se pare ca doar grupul VAG o duce mai rau, ceea ce e normal. Ei incearca sa spele mizeria facuta cu DIESELGATE prin cateva electrice slave. Nu merita sa fie pe podium pentru ca nu fac masini nici bune si nici fiabile.
    10 28
  • Spring este o rușine și pentru electrice, puțin peste Lastun, iar prețul a ajuns aberant, măcar de era produsă în România.
    24 9
  • “Ținut” in viața de subvenție… fără subvenția nesimțită nici o șansa la fel ca mai toate Electricele scoase pe piața înainte de vreme.
    22 3
  • Mircea Badea
    pana la 100k ce sunt?

    @dutz, subventii babane au afumaturile!

    planeta e distrusa din cauza "fumurilor".
    3 23
  • Viorel
    referitor la poluare, citisem undeva ca un combinat polueaza intr-o ora cat aprox 1000 de masini care merg nonstop timp de 100 ani...deci nu mai bine se focalizeaza pe marii poluatori, dar cum combinatele sunt ale LOR, si necesita bani pentru ecologizare si modernizare, bani tot ai LOR, nu mai bine ne spala pe noi pe creier sa ne luam electrice, ca sa ia bani de la noi, pai poti spune ca sunt prosti, nu poti ! asa ca o masina euro 6 este super deocamdata si sa se concentreze acolo unde masiv de polueaza....iar noi ca prostii stam si de dam in cap....
    10 1
  • Viorel
    Acum referitor la masinile electrice, nu au viitor...de ce spun asta...rezervele de litiu din lume existente actual plus cele inca neexploatate si cele recuperate din bateriile uzate, nu permit fabricarea decat a inca 5, 6 milioane de masini, asta daca intre timp nu apar baterii fabricate din alte materiale, deci viitor limitat de lipsa materiei prime din baterii, asta spunea presedintele Toyota, si tot el spunea ca el vede viitorul mai degraba al masinilor cu hidrogen, dar deocamdata au costuri ridicate, deocamdata....
    4 1
  • Seriff
    @Vali, directie buna? Spring e cumparata de lenesii care nu vor sa mearga pe jos nicaieri ca a doua masina, nimeni pe planeta asta nu are doar SPRING, au cumparat-o cei care stau la casa strict a doua masina, de bune ce sunt e olx-ul plin de ele.
    9 2
  • decat constat
    ca forumul s-a transformat intr-un camp de batalie intre pro-afumatoare (mai precis pro-diesel, nu stiu de ce dar astia de conduc Diesel intodeauna au impresia ca dreptatea numai ei o detin indiferent de discutie si situatie) si pro-electrocasnice. Pe vremuri era benzina vs motorina, Logan vs SH. Nimic nou, deci.

    Site-ul ramane o buna sursa de informare atat timp cat nu citesti sectiunea comentarii unde nu vad sa se aduca plus valoare ci doar trafic.
    3 8
  • @Seriff
    Sunt 28 de anunturi cu dacia Spring la preturi ce nu ti le poti permite chiar daca tie iti curg balele dupa un diesel iar 14.000Eu pe asa ceva ar fi idealul tau in viata. Intelegi cam pe unde te afli tu?
    8 1
  • Dar unde a disparut Tesla ? Cand pe primul loc in top cand nu mai e de loc in top 10 ??
    3 0
  • Este foarte simplu.
    Sa dai subventii pentru masini de oras, este pur si simplu gresit, din orice punct de vedere.
    Ce mai conteaza in Bucuresti daca e masina electrica sau termica?
    Ne sufocam de masini. Pe trotuar, pe spatiul verde, peste tot.
    Citeam pe unele grupuri, ca proprietarii de masini electrice, vor si locuri de parcare gratis, pentru ca ei sunt "ECO".
    Pana unde cu mokangeala?
    E alegerea fiecaruia ce-si ia, dar nu pe banii mei.
    8 0
  • *Ma refer la locurile de parcare de resedinta.
    1 0
  • seriff
    28 de anunturi pentru o masina care abia are 1 an de cand a aparut, nu e mult? Ce om normal la cap isi vinde masina dupa 1 an de cand a cumparat-o? Intrebarea e de ce o vinde? Oricum e un gunoi de masina cu o putere mai slaba decat avea Dacia 1300 acum 40 de ani, autonomia e si aia mega jenanta, mai bine iti iei linistit un scuter decat cazanul ala.
    0 0
  • Catalin
    @Viorel
    Nu sunt fan masini electrice, insa consider interesant urmatorul articol.

    https://piataauto.md/Stiri/2022/06/Bateriile-cu-stare-solida-ASSB-pe-baza-de-ceramica-sunt-la-doar-cativa-ani-distanta-de-a-aduce-revolutii-asteptate-printre-masinile-electrice/
    2 0
  • fan electrice
    @Catalin, asteptam cu interes noile baterii si atunci vom achizitiona masinile electrice. Acum nu. Oricine stie si vede ca cele actuale sunt teapa pe fata, dauna totala, valoare de ravanzare zero.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru