Toyota pregătește îmbunătățiri pentru GR Yaris: motor mai puternic și cutie automată

de Tiberiu Safta
Luni, 25.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații noi apărute în presă, Toyota ar urma să lanseze o versiune actualizată a hot hatch-ului GR Yaris. Printre noutăți se anunță un motor mai puternic, de 300 de cai putere, precum și o cutie automată cu 8 trepte, printre altele.

Toyota GR Yaris este versiunea de performanță a subcompactei japoneze. Lansat în 2020, hot hatch-ul nipon este propulsat de un motor cu 3 cilindri de 1.6 litri turbo, care dezvoltă 261 de cai putere și un cuplu de 360 Nm. Modelul de performanță beneficiază de un sistem de tracțiune integrală GR-FOUR, dar și de o cutie manuală cu 6 trepte.

Acum, constructorul nipon se pregătește să lanseze o versiune actualizată a lui GR Yaris, care promite să fie mai puternică față de cea din prezent. Potrivit publicației japoneze Best Car, noua versiune îmbunătățită ar urma să fie prezentată oficial mai târziu în toamna acestui an. Printre noutăți se numără un motor mai puternic, tot de 1.6 litri cu 3 cilindri, dar care va dezvolta 300 de cai putere și un cuplu de 370 Nm.

De asemenea, noul GR Yaris va primi și o cutie automată cu 8 trepte, proiectată special pentru acest model. Nu este clar deocamdată dacă actuala cutie manuală va mai face parte din ofertă.

Alte noutăți includ o suspensie revizuită, frâne noi și o caroserie mai rigidă. La nivel vizual, noul GR Yaris ar urma să primească un design nou al barelor de protecție, precum și un eleron mai mare și un ecran central de dimensiuni mai mari în habitaclu.

Deocamdată, Toyota nu a oferit nicio informație oficială despre noua versiune actualizată a lui GR Yaris. În schimb, publicația japoneză precizează că producția noii versiuni ar urma să debuteze la începutul lui 2024.

via Motor1

Comentarii (3)

  • In noile conditii m-as mira sa ramana sub 45.000 Euro ...
    3 0
  • Mircea Badea
    si 10 mii de euro banuiesc ca o sa coste..
    2 2
  • Inca zece mii de euro vrei sa spui.
    Cred că 50 de mii va fi prețul.
    O Jucărie mișto pentru cine își permite.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru