Toyota rămâne cel mai mare constructor din lume şi în 2014, cu un avans infim în faţa Volkswagen

de Bogdan Mirică
Miercuri, 21.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a reuşit să îşi păstreze poziţia de lider în topul celor mai mari producători auto din lume, devansând Volkswagen cu o diferenţă extrem de mică.

Începutul de an a adus primele informaţii despre numărul de unităţi vândute de Volkswagen şi Toyota. Potrivit unui institut de statistică, Volkswagen apărea ca favorit în lupta pentru prima poziţie în clasamentul celor mai mari producători auto.

Volkswagen depăşeşte Toyota potrivit unui studiu independent

Specialiştii s-au precipitat însă în declararea unui câştigător, pentru că ultimele rezultate comerciale, publicate de prestigioasa publicaţie Automotive News, răstoarnă clasamentul provizoriu. Deşi au reuşit să vândă peste 10 milioane de maşini anul acesta, germanii de la Volkswagen se situează în continuare în spatele Toyota.

Niponii se pot mândri cu faptul că au reuşit să îşi păstreze şi în acest an prima treaptă a podiumului în topul producătorilor mondiali. Chiar şi aşa, performanţa celor de la Volkswagen trebuie să dea de gândit japonezilor, diferenţa dintre cele două grupuri fiind extrem de mică.

Esential 10.23 de milioane de maşini a vândut Toyota în 2014.
10.14 de milioane de maşini a vândut Grupul Volkswagen în 2014.
9.92 de milioane de maşini a vândut GM în 2014.
Potrivit cifrelor oficiale, Toyota a vândut 10.23 de milioane de maşini în 2014, cu numai 90.000 mai mult decât rivalul Volkswagen, care a totalizat doar 10.14 milioane.
Deşi îşi păstrează prima poziţie, Toyota trebuie să tragă nişte semnale de alarmă, pentru că noi semne de slăbiciune în 2015 ar putea duce la o inevitabilă clasare pe locul al doilea.

Este pentru prima dată şi pentru Toyota şi pentru Volkswagen când vânzările sar de pragul de 10 milioane. Este o performanţă extrem de bună pentru Volkswagen, care spera să atingă această valoare abia în 2018, anul în care Martin Winterkorn, preşedintele VW, promitea că grupul german va deveni numărul unul mondial.

Pe locul al treilea s-a clasat General Motors, cel mai mare constructor american, cu vânzări de 9.92 milioane de unităţi, cu 2% mai multe decât în 2013. Din păcate, GM este tot mai departe de prima poziţie a ierarhiei, după ce a dominat acest top vreme de 80 de ani, până când Toyota a întrerupt seria succeselor în 2008, pe fondul crizei economice.

VÂNZĂRI
(milioane de maşini) 
TOYOTA
MOTOR
COMPANY
VOLKSWAGEN
AUTO
GROUP
GENERAL
MOTORS
2009  7.8 6.3 7.3
2010 8.4 7.1 8.4
2011 7.9 8.2 9.0
2012 9.7 9.1 9.3
2013 9.98 9.73 9.715
2014 10.23 10.14 9.92

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (16)

  • daca vor vinde uuun pic mai bine in state, VAG sigur ii depaseste in 2015...
    23 25
  • Ma gandesc la Grupul Vag si ma apuca rasul, cat de tare se laudau ei cu performantele in vanzari si in zadar.....Era de asteptat ca Toyota Motor Corporation sa invinga .Calitatea japoneza si logevitatea motoarelor este de apreciat. Felicitari Toyota "Number One" ca deobicei......
    35 29
  • Mafia, du-te si te culca, oricum ii vor depasi, dar asta numai pt ca sunt mult mai proaste decat toyota, in grupul vag functioneaza invers, cu cat sunt mai proaste cu atat se vand mai bine, la fel ca tine, cu cat esti mai prost cu atat vorbesti mai mult.
    24 19
  • mircea
    @ic

    Planul VAG spune că 2018 este anul în care ar trebui să ajungă pe prima poziţie. Eu zic că anul viitor se va întâmpla asta, iar mie-mi dă un minus de 3-4 ani faţă de plan. Nu ştiu exact ce se vede de la tine :)
    25 16
  • Felicitari Toyota "Number One" ca deobicei......

    Stati o secunda sa-mi parchez Golful si revin.
    25 14
  • @ AM
    articolul cuntrazice afirmatiile aceluias BM din 06,01.15
    6 5
  • Pai si Moskwicz nu e in topul celor mai vandute? Ce lume cruda....
    8 20
  • "Deşi au reuşit să vândă peste 10 milioane de maşini anul acesta",
    io cred ca anul trecut.
    10 4
  • Este normal domnule mircea de ce va mirati asa tare? Toyota/Lexus vs 11-12 marci?????? Toyota nu merge pe politica cumparam tot ce prindem si ajungem nr 1. Toyota ramane un brand care la ora actuala surclaseaza Audi/vw la ce vreti voi, increderea clientului, imagine, fiabilitate,etc.
    17 10
  • Vedeti ce mai zic germanii de la AutoBild despre Vw:
    http://www.autolatest.ro/editorial-auto/germanii-de-la-autobild-au-realizat-un-top-al-celor-mai-mari-esecuri-ale-industriei-auto-din-intreg-anul-2014
    8 5
  • Poate de data asta unii vor intelege ca AutoBild nu-i pupa mereu in teava de esapament pe cei de la VW si BMW atunci cand in comparativele lor marcile astea ies pe primele locuri. Probleme au mai fost si vor mai fi. la toti constructorii. Ce s-a intamplat in cazul lui VW si BMW, au fost cele mai mediatizate cazuri.
    Cat despre stire, nu a fost ca acum VW sa ajunga pe primul lor. Dar se pare ca vor reusi la anul.
    6 8
  • Cifrele prea putin conteaza!! insa sa fim realisti ca pe segmentul de suv si track supramatia e detinuta de toyota...cand o sa mearga toti aia prin desert cu ww mai este..probabil in alta viata! insa de multi ani toyota cu landcruiser face legea in desert!!!!si nu numai..
    14 4
  • nemtii au o traditie in a esua atunci cand toata lumea crede ca au castigat razboiul (va mai amintiti de televizoarele germane?), iar acest lucru se datoreaza prostului lor obicei de a nu imparti cu nimeni, asa ca la un moment dat vor rezulta aliante atat de puternice incat ii vor ingenunchea.
    12 5
  • @mm da, cum ar fi de exemplu alianta BMW PSA si BMW Toyota, mda... nemtii astia prosti vor fi ingenuncheati! MUAHAHAH
    5 6
  • Ce discutie interesanta, parca toti am fi toti actionari majoritari la companiile astea! Intre timp eu am ajuns sa fac in 50 minute cei 2 km din Prelungirea Ghencea, prin mizerie si gunoaie.... dar ce fericire !!! am Golf !!! Sunt mult mai destept si cool decat amaratul care sta blocat in trafic ca si mine cu Toyota! Ce o sa mai rada Hitler (de noi) cand o sa ajunga VAG no.1 la vanzari !!!
    12 3
  • Pentru a intelege putin mai bine fenomenul legat de cresterea vanzarilor la marcile germane si nu numai, e bine sa cititi si urmatoarele articole:
    http://www.4tuning.ro/editorial/editorial-de-ce-romanul-de-rand-nu-vede-nimic-altceva-decat-volkswagen-23957.html
    http://www.4tuning.ro/alte-stiri-auto/mizeria-marca-volkswagen-motorul-1-2-tsi-pe-benzina-23139.html
    Nu stiu cati vor reusi sa inteleaga articolele, dar eu mai sper intr-o luminare a poporului roman.
    Si nu uitati, cititi cu interes si studiile despre satisfactia clientilor germani. Daca ei scapa de VW dupa 2 ani, de ce voi, romani prosti ce sunteti, le cumparati ca masini de lux si platiti o multime de bani ca sa le reparati ? Oameni buni, exista si alte masini in lume care sa va tina 400.000-500.000 km ! Ca voi nu va permiteti sa va schimbati VW la 2 ani dupa ce ies din garantie cum fac nemtii. Voi luati credite !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru