Toyota Yaris R1A, versiunea de raliu a subcompactei nipone

de Sebastian Toma
Marti, 14.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvoltat o versiune de raliu a lui Yaris, destinată piloţilor cu un buget restrâns. Yaris R1A costă 22.500 de euro fără taxe şi montaj.

Esential 99 cai putere dezvoltă motorul de 1.33 litri al lui Toyota Yaris R1A.
Toyota Yaris a primit o versiune de competiţie numită R1A. Aceasta este dezvoltată de Toyota Motorsports GmbH şi va debutat la cea de-a noua etapă din calendarul WRC din 2012, ADAC Rallye Deutschland. Modelul va debuta în postura de forlighter în configuraţia în care va fi comercializat ulterior, respectiv un motor de 1.33 litri, care dezvoltă 99 CP, evacuare sport, transmisie modificată, suspensie de competiţie şi elementele de siguranţă aferente.

Cei de la Toyota spun că au construit modelul Yaris de competiţie pentru a respecta reglementările FIA R1A şi se aşteaptă ca modelul lor de clasă mică să devină primul care primeşte această omologare. În baza omologării, clienţii Toyota vor putea să concureze cu Yaris R1A în competiţii regionale, naţionale şi internaţionale, până la evenimente din calendarul WRC.

Toyota Motorsport GmbH primeşte deja comenzi pentru noul Yaris R1A.

Cu tot cu maşina donatoare şi pachetul de upgrade-uri, modelul costă 22.500 de euro fără taxe şi instalare. La fel ca majoritatea modelelor de competiţie vândute direct de constructori, acestea sunt livrate în cutii, dezasamblate, clientul final urmând să se ocupe de asamblare în regie proprie.

Via Carscoop

Comentarii (1)

  • puteau pune un turbo si o transmisie 4x4...si atunci chiar ca rupeau concurenta (daca exista pe nisa asta)
    se mai pot inscrie masini doar cu tractiune fata in wrc?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru