Un nou concept electric Mercedes EQ: hatchback-ul va fi modelul de bază al gamei de electrice și va lupta cu BMW i3

de Daniel Popescu
Vineri, 26.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va dezvălui în septembrie conceptul electric al unui hatchback care va fi lansat în versiune de serie în 2020 ca rival pentru BMW i3 și viitorul Volkswagen ID.

Salonul Auto de la Paris din toamna anului trecut a marcat debutul brandului EQ pentru gama de modele electrice a celor de la Mercedes prin intermediului conceptului Generation EQ (foto), un SUV care va fi lansat în producție de serie în următorii ani.

Gama va include în cele din urmă 10 modele, iar publicația Autocar a aflat acum care va fi următorul concept prezentat de germani. Acesta va lua forma unui hatchback care va păstra liniile de design ale lui Generation EQ, inclusiv în privința grilei și va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Potrivit sursei citate, versiunea de serie va purta numele EQ A și va fi modelul de bază al gamei de electrice Mercedes, urmând să fie lansat oficial în 2020 și să coste circa 40.000 de euro. Pentru a atinge acest preț relativ scăzut pentru un model premium, Mercedes EQ A ar urma să utilizeze un singur motor electric poziționat frontal, însă inginerii iau în calcul și o versiune de performanță cu un motor electric suplimentar amplasat pe puntea spate.

Viitorul model va avea ca principal rival BMW 3, dar și viitoarea versiune de serie a conceptului Volkswagen ID, prezentată de asemenea la Paris în toamna anului trecut.

Potrivit mărcilor înregistrate deja de Mercedes, gama de electrice va include SUV-ul EQ C, dar și modelele EQ E și EQ S, despre care momentan nu se cunosc detalii.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru