Uzinele Audi vor fi redeschise treptat până la finalul lunii aprilie: nemții au pregătit măsuri speciale pentru protejarea angajaților

de Cornel Șocariciu
Marti, 21.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Audi au anunțat că vor redeschide treptat uzinele companiei până la finalul acestei luni. Pentru ca procesele să revină la normal într-un ritm cât mai bun, nemții au pregătit o serie de măsuri speciale pentru angajați.

În ultima săptămână, mai mulți constructori auto care dețin fabrici în Europa au anunțat că vor redeschide treptat uzinele de pe Bătrânul Continent. Hyundai, Volkswagen, Volvo și Daimler se numără printre producătorii care deja au repornit producția la o serie de fabrici.

Acum, oficialii Audi au anunțat că până la finalul lunii curente, fabricile din Europa vor fi redeschise treptat, urmând ca în scurt timp să ajungă la ritmul obișnuit de lucru.

Pentru reluarea producției, oficialii Audi au pregătit un set de măsuri pentru protejarea angajaților.

"Ne-am concentrat pe angajați, întrucât aceștia au nevoie de un loc de muncă sigur. Experții din cadrul companiei au colaborat cu specialiștii din sectorul de sănătate pentru adaptarea proceselor de lucru", a declarat Peter Kossler, membru în conducerea departamentului de Producție.

Specialiștii au pregătit reguli clare în ceea ce privește distanțarea și igiena, iar procesele au fost gândite în așa fel încât contactul dintre angajați să fie minim.

A fost pregătit un set clar de reguli și pentru spațiile comune, porțile uzinelor sau locurile de parcare.

Comentarii (17)

  • În doar o lună de carantină România a trecut de la o creștere a PIB de 4-5% la o scădere a PIB cu 5%, de la un deficit de 4% la un deficit de 8,5%. În 3 luni probabil n-o să mai fie economie la care să te întorci. Ăștia care o tot țin cu "să ținem carantină încă 2-3 luni" nu sunt persoane realiste. Economia se prăbușește și lumea moare de foame. Probabil că bugetarilor nu le pasă pe moment, dar ar trebui să se gândească la cei care le plătesc salariile, adică mediul privat.

    Dac-ar fi să ne luăm după Tătaru, Arafat, Cercel și ceilalți specialiști ar trebui să mai stăm acasă 2 ani. De la 1 Mai trebuie ridicate majoritatea restricțiilor, deschise toate magazinele și fabricile, altfel România se va confrunta cu o criză economică mai mare decât în 2008.
    9 0
  • Ardelean
    Exact asta s-a si vrut, aceeasi Marie ca in 2008, bineinteles cu alta palarie. Din pacate suntem la mana lor, a talharilor.
    La tara cu noi, cultivam cartofi, porumb, etc., crestem animale.. asta-i viitorul.
    5 0
  • Voi stiti pe cineva bolnav de covid,din cunostintele voastre? Eu nu! Apropo,a facut armata un mare spital de campanie la Otopeni in curte la Ana Aslan la geriatrie,pentru covidosi,ce stiti de el? S -a umplut? Ca mucles,nu se mai vorbeste despre el.Ca spitalele de stat sunt goale,ma rog,pline ca de obicei.
    3 1
  • @Tatraurs

    Da, știu. Unchiul unei prietene. 46 ani, din Suceava. A fost în stare foarte gravă, comă, șanse mici îi dădeau. Acum e bine, urmează să fie externat.

    Virusul e real - că originea lui e suspectă, asta e altceva. Problema e că izolarea nu e o soluție decât pe termen foarte scurt. Cu cât se lungește, cu atât poate provoca cu mult mai mult rău decât virusul în sine. Soluția e ieșirea alături măsuri de prevenție, igienă, distanțare socială.

    Și dacă numărul de infectați e de 50-85 ori mai mare cum susțin unele studii, asta înseamnă că rata de mortalitate e sub 1%.
    3 0
  • netam-nissan
    stire neoficiala -skoda pregateste pe linga curse virtuale un portbagaj virtual si mai mare desi umplut cu haleala tot din pixeli.
    la modu serios virusache asta exista pe bune dar il vom invinge ca e mai mic ca noi.
    nu mai zic ce surprinzatoare sint stirile cu scaderea productiei auto planetare dar nu si a vanzarilor premiumiste.
    sa fie deci criza pentru catelusi+mielusei dar nu si pentru dulai?
    8 0
  • Doctorul
    Vad ca unii contesta masurile luate de guvernul Romaniei. Este normal sa punem la indoiala si chiar sa nu fim de acord cu anumite masuri sau decizii, ca nu suntem intr-o societate totalitara. Intrebarea mea e totusi ce ati fi facut voi intr-o astfel de situatie? Care e alternativa?
    Deci Tarta, ce masuri crezi ca ar fi fost mai bune? Cum ati fi facut voi?

    De retinut ca masurile astea nu au fost inventate de guvernul asta, ci sunt copiate sau/si inspirate din ce au facut celelalte tari din Europa.
    4 3
  • @mordoveanBun,voiam sa stiu daca exista bolnavi de covid,eu nu stiu pe nimeni si am si rude in n Italiei,nici ele nu stiu si pentru orice alta boala sunt toti trecuti ca sufera de el,ok,deci exista.@doctorulCe masuri ar fi fost mai bune? Cand noi stateam inchisi in case iar pe aeroporturile din Cluj,Iasi si Sibiu se ingramadeau mii de oameni la munca in Italia,inclusiv adusi din Suceava,oras inchis? Ce sa mai zic,sa vorbesc de masuri cand altii fac cu bolta pe noi si calca in picioare carantina,nu mai zic nimic.
    3 1
  • Dar nu mi-ati raspuns,ce stiti de spitalul de campanie facut de mapn la Otopeni pentru cei cu gripa(covid ca sa sune mai dramatic). Ca trebuia sa fie plin,ce se mai aude,ca e gata de cel putin o luna,nimic? E gol sau ce ?
    2 1
  • @Tatraurs, read yourself
    https://www.mapn.ro/cpresa/16582_pacienti-diagnosticati-cu-virusul-sars-cov-2-internati-la-spitalul-militar-rol-2-din-otopeni
    1 1
  • Adrian
    Nu va impacientati !
    De vina este PSD. In frunte cu Firea. II distrugem pe ei, distrugem virusul. Nimeni nu se astepta la asta, nici chinezii, nici americanii.
    1 1
  • @Ionut. E deschis de o luna,doar sapte pacienti ieri si se laudau ca o sa aiba mii.Oare de ce nu se ingesuie presa panicarda acolo? Poze,ceva imagini?
    2 2
  • @Ionut. E deschis de o luna,doar sapte pacienti ieri si se laudau ca o sa aiba mii.Oare de ce nu se ingesuie presa panicarda acolo? Poze,ceva imagini?
    2 2
  • Doctorul
    tatra tot nu ati raspuns la intrebare. Ce ati fi facut voi? Ca probabil merkela a dat un telefon la klausika si i-a zia sa lase cateva mii de romani la munca e posibil, nu stim. Probabil nu vom sti niciodata. Probabil ca unele "organe" stiau, dar n-au facut nimic, la comanda sau din incompetenta. Probabil stiau si au favorizat plecarea numai ca managementul aeroportului a fost foarte incompetent si nu a facut nimic ca sa existe acea minima distantare sociala de 2 matri intre oameni. Aceasta afacere a deranjat pe toata lumea inclusiv pe mine. Asta nu inseamna ca masurile luate pana acum nu sunt bune sau ca nu trebuie sa stam acasa. Asta e cea mai simpla metoda de domolire a pandemiei, recomandata de medici nu de politruci.
    Ca s-a facut un spital de campanie este foarte bine. El s-a construit in ipoteza ca spitalele vor fi coplesite de pacienti. Faptul ca asta nu s-a intamplat trebuie sa ne bucure. Cand vroiai sa se faca? Atunci cand am fi ajuns la situatia ca doctorii sa aleaga cine traieste si cine moare ca in Italia. Spitalul de campanie al armatei nu e folosit la intreaga capacitate si e ok asta. Inseamna ca Romania e pe calea cea buna. Asta spun si statisticile care arata ca avem un numar mult mai mic de morti la milionul de locuitori decat alte tari. Dar sa mai asteptam analize mai complexe si sa nu socotim in functie de un singur factor.

    Deci raspunde la intrebare: Ce mesuri recomanzi in loc de cele actuale?
    4 1
  • @doctorul. As fi facut exact ca-n Suedia,0 carantina,0 parcuri inchise,magazine,industrie,biserici,scoli,gradinite... Sau ca-n Olanda cu minimum de restrictii.
    1 2
  • Bravo, compara poporul roman cu cel educat din Suedia.
    Tu nu vezi ca la noi cu tot cu masuri stricte si dosare penale ei continua sa fuga din carantina si dau declaratii false?

    Repet, noi nu avem educatia necesara combaterii unei astfel de crize, mai ales cu un sistem medical foarte slab pregatit. Daca ii mai si lasi liberi, selectie naturala scrie pe multi dintre noi, dar in procesul de selectie naturala sunt si multe victime colaterale, asta este partea nefericita.

    Si tu vrei as ne comparam cu Suedia sau Olanda? Vise umede.
    1 0
  • @ionutCe treaba are educatia aici? Nu intelegi,in Suedistan pana si gradinitele au fost deschise,cresele. Sa nu-mi spui c-au stat copiii cu masca pe fata,au pastrat distanta de 2m cand se jucau cu cuburile.Noi avem voie in supermarket la aer conditionat recilculat dar n-avem voie la cimitir ca luam gripa de la morti.
    1 1
  • Doctorul
    Suedia a luat aceleasi masuri ca si celelalte tari ale Europei numai ca nu le-a impus prin niste legi sau ordonante sau hotarari ci le-a transmis populatiei ca niste recomandari necesare care trebuie respectate fara ca sa se ia masuri punitive in cazul cand nu se respecta. Ei s-au bazat pe bunul simt al populatiei indigene, care cel putin la nativi exista in masura mai mare decat la alte popoare. Si cei mai multi dintre suedezi s-au autoizolat iar deplasarile populatiei au scazut cu 80-90%. Impresionant nu?
    Ce ar fi fost in Romania oare?
    Insa incet incet au inceput sa vina si legile care impuneau sanctiuni precum si hotarari mai dure cum ar fi de exemplu inchiderea liceelor si a universitatilor.
    De mentionat ca adunarile cu mai mult de 50 de participanti sunt interzise prin lege parca chiar de la inceput.

    In fine, politica lor este singulara in Europa si cred ca e bine asa.

    Daca facem comparatie intre Romania si Suedia vedem ca:

    Suedia: populatie 10.333.456 loc.
    Imbolnaviti 15322, morti 1765
    adica
    imbolnaviti 1483 la 1mil.loc.
    morti 171 morti la 1mil.loc.

    Romania: populatie sa zicem 19.000.000
    imbolnaviti 9242, morti 508
    adica
    imbolnaviti 486 la 1mil.loc.
    morti 27 morti la 1mil.loc.

    Parerea mea e ca Romania sta mult mai bine decat Suedia cu toate ca sistemele de sanatate din cele 2 tari nu sufera comparatie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru