Vânzările Dacia au crescut cu 24% în primele şase luni ale anului

de Sebastian Toma
Luni, 07.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a reuşit din nou să-şi depăşească vechile rezultate de vânzări, arată rezultatele publicate de companie. În primele şase luni ale anului, vânzările Dacia au crescut cu 24%, titrează cei de la Mediafax.

Dacia a vândut 263.110 unităţi în primele şase luni ale anului, realizând o creştere de 24.3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Datorită rezultatelor mărcii din Mioveni, Grupul Renault a reuşit să vândă 1.37 milioane de maşini în prima jumătate a anului şi se bucură de o creştere de 4.7 procente, titrează cei de la Mediafax. Defalcate, datele de vânzări de la Dacia arată o creştere de 52.9% a gamei de utilitare, care a reuşit să totalizeze 17.557 unităţi vândute, în timp ce gama de autoturisme a obţinut o creştere de 22.7%, tradusă prin 245.553 unităţi care şi-au găsit un client.

E oficial: Dacia e brandul auto cu cea mai mare creştere în Europa în 2013

Pieţele din Europa cu cele mai mari creşteri au fost Portugalia, Marea Britanie, Irlanda, Spania şi ţările nordice. Datorită rezultatelor excelente ale mărcii Dacia, vânzările concernului Renault au crescut cu 18% în primele şase luni, de trei ori mai puternic decât ritmul de creştere al pieţei. În afara Bătrânului Continent, cei de la Renault nu s-au descurcat la fel de bine ca în Europa, vânzările având o scădere de 9 procente, totalizând 589.182 unităţi.

Chiar şi aşa, francezii de la Renault sunt încântaţi că au câştigat cotă de piaţă în regiunile Eurasia şi America Latină.

Succesul Dacia în Franţa, explicat de schimbarea modului în care francezii cumpără maşini

În Franţa, cea mai mare piaţă pentru Dacia, reprezentanţii constructorului organizează un picnic anual pentru clienţii lor. Citeşte AICI cum a fost la ediţia 2014.

Urmareste Automarket
Renault se aşteaptă ca piaţa din Europa să crească cu trei până la patru procente în decursul anului curent.
Francezii speră să crească atât pe Bătrânul Continent, cât şi la nivel internaţional în decursul lui 2014 şi se bazează pe modelele Clio, Captur, Twingo, Trafic, Sandero, Logan şi Duster pentru a-şi realiza obiectivele. Rezultatele favorabile ale mărcii Dacia vin după un an în care constructorul din Mioveni a avut cea mai mare creştere a vânzărilor în Europa, în timp ce piaţa auto era în scădere. Tot în prima parte a anului curent, Dacia a avut o creştere procentuală remarcabilă a înmatriculărilor, de 37% în primele cinci luni şi de 25.1% în luna mai.

20 de lucruri pe care nu le stiai despre... UZINA DACIA

Via Mediafax

Comentarii (6)

  • Scrooge
    Vesti foarte bune pentru Romania. Pana la urma Renault face ce stie cel mai bine.....respectiv low-cost.
    8 1
  • @Scrooge
    inca un pupincurist pe aici ... si care ar fi vestile bune pentru Romania?
    4 11
  • @@SCROOGE - pai ... stiu si eu ... considerand ca Dacia are cam cea mai mare contributie la pib-ul Romaniei, nici nu vad sensul intrebarii tale. Sau tu ai impresia ca ar fi mai bine fara? Ca ar fi fost si mai impresionant daca firma era 100% romaneasca, clar! Din pacate nu e cazul. Asta nu inseamna ca nu e o realizare.
    Nu inteleg de ce l-ai face pe Scrooge "pupincurist" pt remarca facuta. Prin aceeasi logica (adica niciuna), nu pot sa te declar pe tine decat un complexat.
    Toate cele bune.
    11 0
  • @Dudu si pe tine cu ce te ajuta cel mai mare pib?
    Singurul lucru pozitiv este ca da de munca la niste oameni
    0 5
  • @xxx - pai cine a zis ca ma ajuta pe mine direct ? Eu am raspuns lui @Scrouge care a intrebat care-i vestea buna pt Romania. Vanzari mai mari inseamna contributii mai mari la stat. (ca vor fi banii astia folositi in scopuri utile sau nu e o totala alta discutie) Facand abstractie de politica, faptul ca o firma din tara asta are profit mai mare (indiferent sub ce conducere se afla) e un plus pentru tara asta!
    Nu fiti si voi impotriva la orice!
    2 0
  • @Dudu
    Am vazut pe la televizor sau asa am resimtit-o eu, batalia intre OMV si Renault pe tema care face mai mare cifra de afacere in Romania. Personal gasesc penibil subiectul, tinand cont de situatia de pe la noi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru