Vânzările de hibrizi plug-in și mașini electrice în Europa, după primele 6 luni: Nissan Leaf este lider, urmat de Renault Zoe și BMW i3

de Paul Cosma
Miercuri, 08.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice și hibrizi plug-in din Europa au crescut cu 43% în primele 6 luni din 2018, în comparație cu aceeași perioadă de anul trecut. Nissan Leaf a fost pe primul loc în clasament, la foarte mică distanță în fața lui Renault Zoe, în timp ce pe locul trei s-a situat BMW i3.

În prima jumătate a anului, circa 185.000 de mașini electrice și hibrizi plug-in au fost vândute în Europa, iunie fiind una dintre cele mai bune luni din istorie pentru acest sector. Creșterea a fost de 43%, iar estimările arată că vânzările vor ajunge la peste 400.000 de unități la sfârșitul lui 2018.

Nissan Leaf, cu 17.944 de unități, a fost cea mai vândută mașină pe această piață. Pe locul doi, cu 17.016 exemplare vândute, s-a clasat Renault Zoe, în timp ce podiumul a fost completat de BMW i3 (11.301 unități). În top 5 s-au mai aflat, în ordine, Volkswagen e-Golf și Mitsubishi Outlander PHEV.

Cererea pentru mașinile electrice în Europa este prognozată să depășească 600.000 de unități până în 2020 și borna de un milion până în 2022, potrivit unei cercetări de piață a LMC Automotive.

La nivelul anului trecut, Renault Zoe a dominat vânzările din Europa, urmat de Nissan Leaf, Tesla Model S, BMW i3 și Volkswagen e-Golf.

Via Insideevs

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru