Vânzările europene de mașini electrice și hibride au crescut cu 128% în trimestrul al treilea: europenii au cumpărat 54% din totalul global de unități vândute

de Paul Cosma
Marti, 10.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai mult de jumătate (54%) din mașinile hibride și electrice vândute la nivel global în trimestrul al treilea au fost cumpărate de clienții din Europa, urmați de cei din China (30%) și din SUA (16%), iar tendința va continua până la finalul anului, potrivit unui raport al PwC.

În Europa au fost vândute 711.000 de vehicule electrice și hibride în trimestrul al treilea, cu 128% mai mult decât în aceeași perioadă din 2019. Cele mai mari vânzări s-au înregistrat la vehiculele hibride, 386.000 unități (+97%), urmate de cele electrice (BEV), 179.000 unități (+121%), și cele hibrid plug-in (PHEV), 146.000 unități (+316%).

Primele cinci piețe ale UE (Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie) au înregistrat cea mai rapidă creștere, de 146%, de la intrarea în “lockdown” în primul trimestru și până în prezent, până la 579.000 înmatriculări noi doar în trimestrul al treilea.

Vânzările de mașini hibride plug-in au crescut cu peste 400% în Franța și Germania, în timp ce vânzările de vehicule electrice s-au dublat în toate cele cinci țări. Cota totală de piață a vehiculelor electrice pentru aceste piețe se situează la 19%.

Raportul mai arată că mașinile electrice sunt preferate de clienții din China, în timp ce europenii și americanii preferă hibrizii.

Via PwC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru