Vânzările globale de mașini electrice s-au dublat în prima jumătate a anului: China și Tesla Model 3, principalii factori

de Daniel Popescu
Duminica, 11.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 765.000 de mașini electrice s-au comercializat la nivel global în prima jumătate a anului, de aproape două ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut, datorită cererii din China și a vânzărilor înregistrate de Tesla Model 3.

Prima jumătate a anului a fost una prolifică pentru piața de mașini electrice, potrivit unei analize realizate de compania Jato Dynamics pentru cele mai importante 41 de piețe la nivel global.

Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2019 au fost comercializate 765.000 de mașini electrice la nivel global, în creștere cu 92% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Creșterea este una semnificativă în contextul în care industria auto traversează în ansamblu o perioadă de ușoară scădere.

Evoluția pozitivă este atribuită în special Chinei. În această țară, în prima jumătate a anului au fost comercializate 430.700 de mașini electrice, în creștere cu 111% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Cu alte cuvinte, 56% dintre mașinile electrice vândute în lume au avut ca țară de destinație China. În schimb, în Europa au fost comercializate doar 23% dintre mașinile electrice, în timp ce SUA și Canada au totalizat împreună 17% din piață.

De asemenea, o altă explicație este legată de ascensiunea puternică a celor de la Tesla.

Constructorul american a comercializat 166.000 de mașini electrice în prima jumătate a anului, dintre care 134.300 de unități au fost Model 3.

Astfel, Tesla este cel mai mare producător de mașini electrice din lume și este urmat la mare distanță de doi producători chinezi, BYD și Baic, care au comercializat 96.000 și, respectiv, 52.000 de unități. Nissan ocupă locul 4 într-un astfel de top, în timp ce Renault este singurul constructor european prezent în top 10, cu 29.000 de unități.

Via Jato

Comentarii (3)

  • Daca China nu e, nimic nu e, practic aceasta piata mentine mare parte din cresterea electricelor, ma mira SUA, patria Teslei, ce face impreuna cu Canada doar 17 %.
    10 6
  • ACE - Craiova
    Proportiile se respecta destul de bine raportat la numarul locuitorilor si interesul fata de electrificare al acestora:
    1) China - 1.300 milioane locuitori - 56% din vanzarile globale;
    2) Europa - 500 millioane locuitori - 23%;
    3) SUA & Canada - 350 milioane locuitori - 17%.
    Restul lumii .... 4%....cam putin....mai ales India, Japonia si Correa de Sud....deocamdata....
    6 3
  • andrei
    de retinut e ca tesla 3 duce greul la modelele tesla. fara ala vindeau din parti. S si suvul sunt prea scumpe. deci pretul e factorul determinant. daca ar fi toate electricele mult mai ieftine, s-ar vinde mult mai multe.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru