Versiunea cu motoare termice a lui Porsche Macan va fi retrasă din Europa

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche va retrage din ofertă versiunea cu motoare termice a lui Macan pe piața din Europa. Motivul este atribuit unei noi legi de securitate cibernetică, ce va intra în vigoare din iulie.

La numai o zi de la prezentarea oficială a noului Porsche Macan electric, constructorul german a anunțat că va retrage versiunea cu motoare termice a acestuia de pe piața din Europa. Motivul pentru care versiunea tradițională a lui Macan va fi retrasă de pe Bătrânul Continent este atribuit unei noi legi de securitate cibernetică pentru mașini, aprobată de ONU. Noua lege va intra în vigoare din iulie.

Pentru ca versiunea obișnuită a lui Macan să fie oferită în continuare în Europa, constructorul german ar trebui să dezvolte o nouă arhitectură. Acesta este, însă, un proces care ar costa foarte mulți bani, în special în contextul în care Porsche a investit mult în dezvoltarea noii versiuni electrice a SUV-ului de performanță.

Din cauza noii legi, versiunea cu motoare termice a lui Porsche Macan va fi disponibilă doar în afara Europei. Conform unui purtător de cuvânt al mărcii, această versiune va fi disponibilă în Statele Unite atâta timp cât va exista cerere.

În schimb, el a precizat că versiunea tradițională a lui Macan nu va mai fi actualizată.

via Motor1

Comentarii (7)

  • Știrea asta e veche de vreo 2 luni.
    2 0
  • Iata cum super birocratizarea f*** meciul in occident!
    In acelasi timp, nu stiu de ce a venit Porsche cu scuza asta, pt ca noua reglementare invocata de Porsche este publica din 23 iunie 2020, iar acum este 2024. Stiu, pentru lansarea unui nou model este nevoie de 4-5-6 ani (depinde), dar mi se pare ca Porsche ar fi avut la dispozitie mult timp pentru a face modificarile necesare. Pe langa asta, cei de la Porsche nu s-au trezit peste noapte cu noua reglementare. Sunt 100% sigur ca diferite departamente de la ei stiau de noile reglementari cu mult inainte de a fi facute publice, iar mai departe sunt sigur ca in sedintele de proiect, inginerii fusesera instiintati de ce urma sa vina.
    Scuza asta este penibila, venind din partea Porsche.
    6 0
  • Macan este printre puținele SUV-uri care îmi plac, varianta de 2.0 turbo este perfectă după părerea mea, iar preturile decente pentru un Porsche, la mana a doua, bineînțeles.
    4 2
  • Mircea Badea
    deci ce lege? si vor mai vinde vreo termica?

    sa fie primita!
    2 3
  • Vindicomvs
    Sper sa nu se vândă modelul electric și să fie nevoiți să lanseze și varianta ice. Sper că au avut plan b pentru asta, adică au deja o platformă și pentru combustie.
    Eu dețin un macan de 7 ani deja, dar nu sunt pregătit să trec la electric.
    3 2
  • @vindicomvs
    prin ce paduri te plimbi cu el?
    1 2
  • Vindicomvs
    Asta era glumă?
    Te înțeleg oricum
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru