Vești bune pentru șoferii cu iPhone: Apple CarPlay va oferi suport pentru Waze și Google Maps

de Daniel Popescu
Marti, 05.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aplicația Apple CarPlay pentru conectarea iPhone-ului la mașină va oferi suport pentru aplicații de navigație precum Waze și Google Maps după lansarea iOS 12 din această toamnă.

Una dintre principalele nemulțumiri ale șoferilor care utilizează iPhone și sistemul Apple CarPlay pentru conectarea acestuia la mașină este că sunt nevoiți să utilizeze pentru orientare aplicația Apple Maps, care nu este foarte bine dezvoltată, în special pentru țări precum România.

Apple a anunțat însă în această săptămână primele detalii despre iOS 12, cea mai nouă versiune a sistemului de operare pentru iPhone, care va fi disponibilă pentru utilizatori din toamna acestui an. Una dintre cele mai bune vești este că aplicația CarPlay va putea rula și aplicații de navigație third-party, inclusiv Google Maps și Waze.

Șoferii apreciază Google Maps pentru numărul ridicat de puncte de interes disponibile, în timp ce Waze este apreciată datorită informațiilor despre trafic transmise în timp real de alți utlizatori ai aplicației.

Anunțul Apple vine după ce în ultima perioadă mai mulți constructori au încercat să găsească o soluție concretă pentru a ajuta șoferii cu iPhone să folosească Waze. Cel mai recent exemplu a venit din partea celor de la Ford, care au anunțat cu numai câteva săptămâni în urmă vor permite proiectarea aplicației Waze pe sistemul de infotainment Sync 3 prin conectarea iPhone-ului la portul USB al mașinii.

De asemenea, Seat anunța anul trecut că Google va dezvolta o versiune a aplicației Waze pentru Android care va fi compatibilă cu toate mașinile Seat care folosesc interfața multimedia Full Link.

Via The Verge

Comentarii (1)

  • Si la ce ne ajuta atata timp cat Apple Carplay nu este functional pentru Romania.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru