Viitoarea generație Apple CarPlay ar putea controla sistemul de climatizare și alte funcții ale mașinii

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 13.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, gigantul american ar lucra la o nouă platformă (bazată pe Apple CarPlay) care va putea controla mai multe funcții ale mașinii, inclusiv sistemul de climatizare și încălzirea în scaune.

Apple a lansat aplicația CarPlay în 2014. Pe scurt, aceasta permite ca ecranul central al mașinii să devină un afișaj pentru un dispozitiv care folosește sistemul de operare iOS. Deși foarte populară, mai ales în SUA, aplicația are și câteva neajunsuri.

Spre exemplu, trebuie să închizi aplicația Apple CarPlay dacă vrei să accesezi meniul sistemului de climatizare (unde controalele acestuia sunt integrate în sistemul multimedia al mașinii) sau alte funcții ale mașinii.

Potrivit celor mai recent informații, gigantul american ar lucra deja la o nouă plaformă, bazată pe Apple CarPlay, care să rezolve toate aceste probleme. Numele său ar fi IronHeart și va avea acces la o serie de senzori și funcții ale mașinii, inclusiv la sistemul de climatizare și la încălzirea în scaune.

Pentru a funcționa, însă, Apple are nevoie ca producătorii de automobile să-i permită accesul la aceste funcții. Oricum ar fi, IronHeart ar fi la început de drum și, în plus, informația nu a fost confirmată de compania americană.

via Bloomberg

Comentarii (3)

  • Pana apare IronHeart, sper sa renunte producatorii la moda asta tampita de a pune clima pe ecran si sa revina butoanele, cum a facut Audi, si-au bagat mintile in cap.

    Aduceti butoanele de clima inapoi! :)) si pe cel de start stop, si pe cel de volum radio.
    9 1
  • andrei
    ca e si greu rau sa apesi pe un touch. iar sistemele noi de start-stop sunt mult mai bine gandite ca primele. chiar nu ai de ce sa le opresti.
    ca dupa aia tipati toti dupa aer curat. mda, ca start-stop a fost inventat degeaba.
    1 1
  • cine tipa dupa aer curat? Auzi voci?
    Da, start stop e o porcarie. L-am dezactivat de pe toate masinile pe care le-am condus. Pe net gasesti tips and tricks cum sa dezactivezi definitiv startstop pentru orice marca si oricee motor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru