Vești proaste pentru constructorii auto: criza de semiconductori s-ar putea prelungi până în 2023

de Paul Cosma
Vineri, 16.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șefii marilor producători de semiconductori estimează că stocurile vor reveni la normal abia peste un an, sau chiar doi, pentru ca producția din diferite industrii să nu mai fie afectată.

Criza de semiconductori este resimțită în toate industriile care folosesc sisteme computerizate, de la producătorii de dispozitive mobile, care se aşteaptă să nu poată produce la nivelul cererii, la producătorii auto, unde timpii de aşteptare pentru comenzile de maşini ajung şi la 8 luni. 

Opiniile în rândul producătorilor de cipuri sunt împărţite. Unii sunt mai optimiştii şi speră ca această criză să se termine într-un an, în vreme ce alţii cred că abia peste doi ani se va reveni la normal. 

Şeful Intel este unul dintre cei care crede că actuala criză va ţine doi ani. Cel puţin de atât timp va avea nevoie Intel să-şi aducă stocurile la nivelul dinaintea crizei, potrivit news.ro. Intel a prezentat recent un plan de construire a unor noi fabrici de construcţie, în Arizona, pentru care va aloca 20 de miliarde de dolari în următorii ani. 

Tot de o criză pe încă doi ani vorbeşte şi şeful TMC care spune că speră ca până în 2023 să poate ajunge la un nivel la care să poată satisfacă cererea clienţilor. 

Ceva mai optimişti par să fie cei de la Nvidia.

Directorul financiar al companiei este încrezător că stocurile companiei vor fi suficiente începând din primul trimestru al anului viitor. 

Via news.ro

Comentarii (2)

  • mircea badea
    a inteles cineva de unde e criza? am inceput sa exportam la extraterestrii?
    5 2
  • normal ca e criza, cipurile le regasim in fiecare doza de vaccin, alea rusesti sunt de moda veche, "a la Borgia" iar solutiile chinezesti momentan au efect doar asupra chinezilor.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru