VIDEO: Rezultat surprinzător pentru Dacia Spring la testul elanului. A performat mai bine ca Honda E și Tesla Model X

de Bogdan Mirică
Duminica, 25.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O publicație spaniolă a testat comportamentul Daciei Spring la testul elanului. Rezultatele au fost surprinzătoare, după cum au fost dovedite și în filmarea realizată de jurnaliștii iberici.

Publicația spaniolă KM77 a devenit celebră pentru testele sale de manevrabilitate, aplicate mașinilor comercializate pe piața din Europa. Cea mai disputată probă este testul elanului, care a născut multe controverse de-a lungul vremii. Rezultatele publicației spaniole au fost fie aplaudate, fie contestate.

Bineînțeles, nici modelele Dacia nu au scăpat de acest test. Cel mai recent model supus testului elanului este Dacia Spring, primul produs electric al brandului din Mioveni. Bazat pe un model Renault care se vinde în China, Spring nu a ridicat așteptări prea mari, însă a reușit să surprindă. Nu doar pe jurnaliștii spanioli care au efectuat testul, ci și pe noi, jurnaliștii români.

În testul nostru cu Dacia Spring, la capitolul „Ținută de drum”, am amintit despre ruliu și o oarecare nesiguranță manifestată în momentul manevrelor de eschivă, de evitare a unui obstacol la viteză ridicată. Adică am simulat un test al elanului și mașina a dat semne de supravirare și nesiguranță.

Se pare că e doar o senzație cu care trebuie să te obișnuiești în primii tăi kilometri cu Spring.

Jurnaliștii spanioli au realizat că e nevoie de multă muncă cu manevrarea volanului într-o situație de urgență, însă, cu exercițiu, mașina păstrează o traiectorie sigură. Mai mult, aderența se menține și nici o roată nu se dezlipește de asfalt. Meritul este al sistemului de control al stabilității, care intervine prompt și la timp, potrivit publicației spaniole.

Testul elanului se face gradual. De la viteze mai mici, până la viteza la care mașina nu mai poate fi controlată. În cazul Daciei Spring, viteza la care lucrurile au devenit instabile și greu de controlat a fost de 77 de km/h. Este un rezultat surprinzător și foarte bun pentru modelul românesc.

Ca să punem totul într-un context, KM77 susține că Honda E a reușit să execute corect testul elanului până la o viteză de 75 de km/h. Mai mult, Seat Mii Electric și Tesla Model X nu s-au descurcat decât până la 70 de km/h.

Bineînțeles că un astfel de rezultat naște controverse. Așa că propunem să dați un Play clipului de mai jos și să vă exprimați părerea în rubrica de comentarii.

Comentarii (17)

  • Or să vină iar haterii de serviciu, chiar dacă ați menționat la final partea cu controversa. Din păcate, în ultimele luni zona de comentarii a Automarket a fost invadată de niște oameni care dau impresia de analfabeți funcționali. De ce zic asta? Că le zici unele realități și cu dovezi și ei o țin pe a lor sau înțeleg un text sau un comunicat fix pe dos.

    Ultimul exemplu este articolul cu Arkana unde am zis că versiunea rusească e făcută pe vechea platformă B0, modificată ce-i drept și numită acum B0+, dar tot platformă de Clio 2 din anii 90, iar cea europeană pe noua platformă CMF-B și am fost umplut de minusuri deși era un adevăr, iar unul pe acolo tot susținea că refuză să creadă așa ceva. E pur și simplu noaptea minții. Intri pe un site auto, habar nu ai informații de bază despre mașina respectivă, dar te dai mare cunoscător și, deși ți se aduc dovezi, tu o ții pe a ta că nu crezi că e platforma B0. E ceva de te lasă mut. Și au mai fost și alte exemple.

    Plus veșnicul naționalism ceaușist cu străinii care ne fură și ne vor răul care s-a împrăștiat pe platforma asta în ultima vreme. Naționalismul ăsta oricum e strâns legat de analfabetismul funcțional.

    Prin urmare și spre bucuria acestor oameni, eu mă retrag de pe această platformă de comentarii urmând să reconsider decizia dacă lucrurile se vor schimba. Voi continua să citesc articole, dar în comentarii să își facă de cap noua generație de ”cunoscători” auto.
    52 55
  • @moldovene
    Nu te mai victimiza atat ca esti baiat mare,ce naiba.Iarta si tu,nu asa te-au invatat la pocaiti? Am inteles,e ca tine,gata,treci peste.La subiect(suspensii si cauciucuri noi,sa nu uitam),la cat de violent a glisat la doar 70 km/h,nici gratis nu doresc s-o conduc. Da,nu s-a rasturnat ca are suspensia neuzata,dar a derapat la greu,ca mai toate masinile noi cu ecrane imense in bord dar mecanic cu sasiuri si suspensii din anii 80.Au ajuns surprize placute acum orice trotinete chinezesti care reusesc performanta sa nu se rastoarne cu toate ca perde aderenta violent si gliseaza la greu cu un ruliu vizibil pronuntat.
    48 32
  • Forumul Automarket a scazut in calitate.

    Obsesii, prejudecati si analfabeti functionali. Se "ridica" noile generatii de idioti care nu sunt in stare sa citeasca 10 randuri si se inteleaga mai mult de 2.
    37 45
  • @fanel
    Frumoasa autocritica ti-ai facut!
    46 26
  • 1000MB
    Renault, chiar ti-ai propus sa-ti sabordezi divizia RenaultSport ?:)

    Spring, merituosul performer in obtinerea unui meci egal cu rodul RenaultSport, Megane4 GT 205 4Control(77km/h)!

    Doar ca numai intr-o analiza superficiala, utila marketingului salbatic si care evident ca se adreseaza exclusiv neinitiatilor si increderii lor oarbe in cifre seci.
    La o disecare cat se poate de amanuntita insa, diferentele intre cele modele sunt cu atat mai semnificative, "diferende" uriase din prisma corectiilor multiple ale volanului, a predictibilitatii si fluentei pe trase, a balansului transversal, incat chiar se impune sa condamnam si mai vehement graba cu care Renault a decis sa inceteze fabricarea declinarii GT205 si, odata cu ea, privarea noastra de acele rigori dinamice pe care-ar trebui sa le detina cat mai multe dintre autoturismele care-au debutat de curand in productia de serie, fie ele si banale citadine.
    25 1
  • @nimicul de le 12:26

    Exact ce vorbeam. Tu stii in ce consta autocritica?
    21 38
  • Nu este o mare surpriza, orice mașină se comporta mai bine decat Tesla X.
    44 14
  • Observatie
    Daca primul A-class ar fi avut anvelopele la fel de inguste precum Dacia asta,sunt sigur ca nu s-ar mai fi rasturnat ci ar fi derapat la cel de mult si violent.
    32 17
  • Bravo Romania,bravo fabrica de la Mioveni. Dacia Spring,noua mandrie a pitestenilor!
    22 6
  • Octavian
    Si mai surprinzator este ca a reusit sa prinda 77km/h. :))
    (o gluma pamfletara - tratati-o ca atare)
    35 3
  • Octavian
    Si mai surprinzator este ca a reusit sa prinda 77km/h. :))
    (o gluma pamfletara - tratati-o ca atare)
    14 4
  • inexorabil
    Nu ştiu cine a inventat sintagma “analfabetism funcţional”, dar aceasta este de-a dreptul improprie, nefericită, deoarece s-ar traduce literal aşa: neştiinţă de carte legată de o funcţie (“în context” : intelectuală) şi cu impact psihomotor.

    Iar eu beep-beep (autocenzură obligatorie) pe “cercetările”, “concluziile” şi “axiomele” oficiale, la orice oră din zi şi din noapte.

    Fă Nel, prinde-o p-asta: grămezi peste grămezi de suflete “analfabete funcţional” se vor bucura întru alintul inefabil al vieţii veşnice…Dar eu voi solicita în mod expres ca, volens nolens, veşnicia să ţi-o petreci cu mine…Îţi promit o experienţă de neuitat (străduieşte-te să faci abstracţie de “hate speech”-ul meu, dar şi de tentaţia “epitetiadei” psihiatrice).

    @M, nu este exclus teoretic ca EMOL să cuprindă şi…români. Nu criteriul naţionalităţii este validat printre/între “maeştrii”...furtului (înnobilat cu rang de artă). Fiindcă TRILIOANELE de euro/dolari se vor acumula (exclusiv) prin muncă onestă, trudnică şi calificată doar atunci când mi-oi vedea eu ceafa (implicit, puricele care “numai” vrea să plece de-acolo).
    Apropo, sceleratul suprem pe lume se descrie astfel: cel care îşi urăşte patria, care, de altfel, îl…hrăneşte/tolerează. La polul opus, virtutea supremă (nu doar pe plan politic) este, fără doar şi poate, patriotismul (un termen mai adecvat decât naţionalismul, mai ales că nu sunt sinonime!!!). Pe altarul patriei se jertfesc cei mai de seamă fii ai firii omeneşti…

    On topping (şi de halit fără cârpă de Antifa pe figură, poreclită mască de protecţie) : pe când şi testul iepurelui? Habar n-am de ce, dar, odată ce i-ai reaşezat oasele sub roţi şi apoi l-ai cules redefinit, te îmbie cu o aromă a cărnii mamă Doamne! Chiar nu mi-ar plăcea să ratez (la) un asemenea test. Din păcate, iepurii nu mai taie străzile, ci doar trifidele carnivore şi (prea) xenofile/emolare, care parcă te-ar înghiţi cu tot cu motor “criminal”.

    Carevasăzică, nişte nordici “avansaţi” au descoperit ce minunat este Trabantul la testul lu’ peşte (cu coarne). Păi, unde se putea naşte o asemenea concluzie decât în ograda unor socialişti juraţi.
    Repet cu gravitate: apostaţii (adică scandinavii şi “benelucşii”) să se care odată din bătrâna Europă geto-scitică (aceea care venerează eşapamentul sau, ca să-i citez pe simpaticii din AfD, “Eu (inimioară) CO2” – evident, nu cel servit forţat cu cârpa pe muian).

    PS. Dragă mafiotă, tu rămâi analfabetă (şi atât). Oricum, nu te îngrijora, căci vom remedia împreună problema în sejurul acela fără sfârşit. Şi nu te speria – sunt dentist de meserie, dar atunci voi abandona instrumentarul.

    PPS. Bogdan, ştii cât te apreciez, dar, rogu-te, evită să “performezi”.
    28 18
  • Dănuț Alin Niță
    Ce cum unde ????
    O căruță dle !!!!!
    Ce mai instabilă căruță !!!!
    :)))))))))
    23 16
  • Flavius
    @UAP
    Alooooooo
    Fabricată în CHINA !!!!
    Bună mîndria !!!
    Merge pile si relatii....hoooo
    Rușine Renault !!!!
    11 3
  • cata vehementa! la hateri nu conteaza e ca si cum s-ar fi rasturnat, la loveri a explodat mamaliga de mandrie nationala, nu-i decat un rezultat bun obtinut de o masina ieftina fabricata-n china de o companie frantuzeasca sub brand romanesc. Ca ne place sau nu, spring-ul se va vinde pentru ca-i ieftina, iar un navetist n-are nevoie de mai multa masina, numai in ro n-ai masina, n-ai valoare...
    5 0
  • "valuare"
    1 6
  • @Fanel_
    corect
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru