Video. Skoda Enyaq iV, surprins în timpul testelor: producția SUV-ului electric va începe la sfârșitul acestui an

de Cornel Șocariciu
Vineri, 10.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre prototipurile viitorului Skoda Enyaq iV a fost surprins în timpul unor teste. SUV-ul electric pregătit de cehi va intra în producție la final anului, livrările urmând să înceapă în 2021.

La începutul lunii mai, Skoda a publicat o serie de imagini camuflate cu viitorul Enyaq iV, primul SUV electric al companiei dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Tot atunci, cehii au venit și cu o serie de informații tehnice referitoare la noul SUV electric. Acum, producătorul din Mlada Boleslav continuă testele necesare finalizării versiunii de serie, iar unul dintre prototipuri a fost surprins în timpul unei sesiuni care s-a desfășurat pe drumurile publice.

Conform oficialilor Skoda, Enyaq iV ar urma să intre pe linia de asamblare la finalul anului curent, urmând ca debutul comercial să aibă loc în 2021.

SUV-ul va fi disponibil în cinci versiuni de motorizare, iar pachetul de acumulatori va putea fi comandat în trei variante. Versiunea de bază va purta numele de Enyaq iV 50 și va avea un motor electric cu o putere de 148 CP amplasat pe puntea spate și o baterie de 55 kWh (autonomie de 340 de kilometri). Versiunea Enyaq iV 60 promite 180 CP și autonomie de până la 390 de kilometri, în timp ce Enyaq iV 80 va avea 204 CP și autonomie de până la 500 de kilometri.

Vor exista și două versiuni echipate cu două motoare electrice: Enyaq iV 80X (265 CP și autonomie de 460 de kilometri) și Enyaq iV RS (306 CP și autonomie de 460 de kilometri).

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Bravo Skoda !!
    3 6
  • cara bateriile cu remorca? :))
    8 5
  • netam-nissan
    nu dle cos, cara sigur un motor de rezerva pentru cind se termina bateriile - unu diesel vag trucat normal.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru